Testimonials

Jortijn Bijl
AFAS, Marketingmanager
Aanrader!

Ik heb zowel een tweedaagse training als ook een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language. Zowel de presentatie als de tweedaagse training heeft me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen. Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining zeer zeker ga volgen. Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Hein Heijen
Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie Academie voor Gedragskennis
Denise Dechamps als spreker: uniek en indrukwekkend

Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Huib Boissevain
CEO, Annexum
Lichaamstaal Professional training is een echte aanrader!

De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen.
Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken.
Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente.
Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ted Toussaint
Docent Sportkunde - Coördinator afstudeerfase
Ontzettend interessant

De Lichaamstaal Professional en de Master training waren ontzettend interessant. Denise weet de informatie op een fijne, ontspannen manier over te brengen waarbij ze met haar uitgebreide kennis iedereen mee kan nemen in dit vakgebied. Ze is bereid om je met nuttige tips te helpen in je eigen leerproces. Dankjewel!

Mathijs van Geenen
Verkoop Henk Scholten Volvo

Denise heb ik leren kennen via mijn werkgever, die mij adviseerde om enkele trainingen te volgen. In het algemeen weet je dat je in een commerciële functie vriendelijkheid dient uit te stralen. Door mijn serieuze benadering, was ik er niet altijd bewust van dat ik dit combineerde met een wat strenge uitstraling/ dominante houding. Denise leerde mij serieus te zijn met een open houding en vriendelijke uitstraling. Harde resultaten zijn direct terug te vinden in de klanten enquêtes die van ‘goed’ naar ‘uitstekend’ gingen.

Ewan Tehupuring
Docent at Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Zowel in 1-op-1 situaties, als voor grote groepen, is Denise goed in staat kennis over te brengen. Voor het trainen van vaardigheden op het gebied van lichaamstaal, leugendetectie en micro-expressies, maakt ze gebruik wetenschappelijke studies. Denise speelt goed in op de wensen van de klant en is daarnaast gewoon een fijne en leuke samenwerkingspartner.

Ruben Vitters
Eigenaar Excellead Business

Denise weet haar zeer uitgebreide kennis op een krachtige en boeiende wijze over te brengen. Doordat Denise haar kennis niet alleen overbrengt maar ook onderbouwt door middel van feiten is het volgen van een training van Denise te allen tijde een absolute verrijking op een ieders kennis.

Rachel van Boven
Toegepast Psycholoog i.o.

Afgelopen jaar heb ik de Lichaamstaal Professional training en de Lichaamstaal Master gevolgd aan de Body Language Academy. Twee hele interessante trainingen, waarin ik veel heb geleerd over lichaamstaal, micro-expressies, leugen-detectie en ga zo maar door. Heb veel geleerd over mensen hun lichaamstaal én die van mijzelf! Vandaag heb ik de laatste trainingsdag gehad, waarbij ik een case-analyse heb gemaakt en een kennistoets. Deze heb ik gehaald, waardoor ik nu trots kan zijn op het certificaat dat ik in ontvangst heb mogen nemen! Denise Dechamps heel erg bedankt voor de fijne, interessante en leerzame trainingen. Ontzettend veel aan gehad en ik raad voor iedereen deze training aan!

Default Avatar55
Gezamenlijke feedback workshop deelnemers
MAASTRO Clinic, functies: projectfysicus, hoogleraar, inkoper, wetenschappelijk medewerker, business controller, facility manager, radiotherapeutisch laborant, projectleider, medewerker planning & control, software engineer, PhD-student
Leerzaam, leuk en goede verdeling theorie/praktijk

Dit was vooraf al veruit de populairste workshop in onze vitaliteitsweken!

Het was een leerzame, interessante, leuke workshop!
Denise bracht het heel goed; geen droge theorie maar lekker vlot en interactief.

De workshop was heel leuk! Denise is erg spontaan en fijn om naar te luisteren.
Het was leerzaam, interactief en we hebben ook nog gelachen.

Ik vond het enorm interessant, zelfs zo boeiend dat ik overweeg er een cursus te volgen. Zou ook heel goed toepasbaar zijn bij mijn werk.

Het was inderdaad een erg leuke workshop. Goede afwisseling van achtergrond in haar presentatie en het zelf interactief ‘oefenen’. De presentatrice was ook erg enthousiast!
Al met al een succes!

Ik was afgelopen donderdag naar de workshop geweest en vond het erg interessant. Ik kan deze workshop van harte aanbevelen om volgend jaar weer te organiseren!

Was een zeer goed voorbereide presentatie! Kundige vrouw die veel praktijkvoorbeelden wist te geven.

Super leuk, leerzaam grappig en ze deed het top.

De workshop was ontzettend leuk en leerzaam. Begrijpelijke theorie maar ook praktijk oefeningen. Leuke trainer!

Ik vond het een erg leuke workshop. 3 uur leek erg lang van te voren, maar vloog voorbij.
Goede mix tussen presentatie en interactieve oefeningen.

Leerzaam en goede docente.

Kiet Chu
Hewlett Packard Enterprise

Thanks to Denise we are now equipped with some secret 'weapons' which will surely help us along with our entire working career.

Ioana Ene
Hewlett Packard Enterprise

It was truly interesting to get a full package training on this topic, a lot of new information, well-structured, with good hints for personal development. Thank you Denise for making it happen! I mention you every time I tell someone about the body language workshop and recommend it with all the occasions I get! I'm looking forward to the next session!

Default Avatar55
Connie Witjens
MfN Registermediator bij Result Mediation
Professioneel, boeiend, leerzaam en leuk!

Vrijdag 2 november jl., deelgenomen aan een incompanytraining die werd verzorgd door de Bodylanguage Academy. Als groep reeds ervaren mediators waren wij zeer enthousiast en onder de indruk van de training en de trainster. Ondanks dat de meeste van ons al aardig wat ervaring hebben in het lezen van lichaamstaal, heeft de training absoluut toegevoegde waarde gehad. Trainster Denise Dechamps heeft op basis van de vooraf ingewonnen informatie, bijzonder goed weten aan te sluiten op praktijksituaties die wij als mediators tegenkomen. Ook wist zij theorie en oefeningen op een prettige manier af te wisselen waardoor de training boeiend bleef en de dag voorbij is gevlogen. Onze "toolbox" is door de training zeker uitgebreid!

Gertia Haerkens
Manager Corporate Recruitment Pon
Geweldige inzichten gekregen!

We schudden ​wat af met onze handen we volgen ​veelvuldig ​elkaars bewegingen. Na de workshop Body Language van Denise is dat een hele andere ervaring! Ik v​oel nu wat een handdruk met me doet ​en wat zegt over de ander en ik zie nu ​ook veel meer wat een simpele handbeweging ​betekent dan dat we aanvankelijk zien. Geweldige inzichten gekregen van Denise in deze laagdrempelig, proactieve & humorvolle workshop!

Default Avatar55
Huub Lenaers
Dealer Account Manager Toyota en Lexus Nederland
Een absolute aanrader

Goed verzorgde training, duidelijk lesmateriaal en aansprekende praktijkvoorbeelden die in de training aan de orde komen. Daarnaast uitgebreide praktijkoefeningen, zowel binnen als buiten en leerzame evaluaties. Training leert niet alleen het lezen van non-verbale signalen van anderen, maar geeft ook inspiratie voor een betere zelfreflectie. Zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor “customer facing functies”

Default Avatar55
Claudia Belderbos
EVG Start
Interactief, leuk en ontzettend leerzaam: een must!

EVG Start is het meest persoonlijke Traineeship van Nederland. Als curriculum manager ben ik voor verantwoordelijk voor de steilst mogelijke leercurve van onze Trainees en daar horen de beste opleidingen bij.
Samen met de Body Language Academy trainen we onze Trainees om nóg bewuster te worden van hetgeen ze uitstralen en leren ze non-verbale communicatie lezen. De trainingen van de Body Language Academy zijn interactief, leuk, ontzettend leerzaam en worden vol energie gegeven. Een must- have training voor onze ICT-managers van morgen!

Mels van der Velden
Dealer Manager at Henk Scholten B.V. Volvo

Non verbale communicatie bewust gebruiken binnen een commerciële omgeving, dat is wat Denise ons heeft geleerd! Trainen aan de hand van concrete voorbeelden, reflectie en vooral door te doen. Met een goed gevoel kijk ik op onze samenwerking terug. Wij profiteren er dagelijks van. Maak eens een afspraak met Denise om te bespreken hoe de commerciële vaardigheden van uw organisatie kunnen worden verbeterd!

Default Avatar55
Richard van Hulst
Sales Manager @ Exact Software
Een houding zegt meer dan 100 woorden

Denise heeft een interessante, enthousiasmerende en interactieve sessie op onze Summer Sales Summit gegeven. Naast enkele eyeopeners en praktische voorbeelden, heeft ze doen inzien dat bewust omgaan (en spelen) met lichaamstaal een waardevolle verdieping is van het sales vak.
Zeker een aanrader om Denise te betrekken in je opleidingsprogramma!

Sara Cohen
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Non-verbale communicatie is minstens zo belangrijk als verbale communicatie.

Denise Dechamps verzorgde de middagsessie met veel energie, humor en met voorbeelden over waar je zowel bij gesprekspartners als bij jezelf op moet letten. Je non-verbale boodschap is minstens of wellicht wel belangrijker dan wat je de facto zegt. Belangrijkste is nu om zaken in de praktijk te brengen.

Suzanne Meijers
Advocaat arbeidsrecht | Blogger | Ondernemer | docent | MKB en personeel

Na slechts drie sessies met bodylanguage expert Denise is het geven van presentaties en colleges nog leuker om te doen. De feedback van Denise is helder en positief kritisch. Door de oefeningen en tips kreeg ik meer rust en controle. Ik raad het zeker aan om met haar in zee te gaan.

Marlies den Boer
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zeker een aanrader deze cursus!

Met een paar simpele voorbeelden liet Denise Dechamps ons de kracht van lichaamstaal zien. Ze gebruikte hierbij situaties waar wij dagelijks mee te maken hadden en toonde ons niet alleen de invloed van onze lichaamstaal op anderen, maar ook op onszelf. Haar advies om kleine stapjes te nemen – kleine signalen in onze lichaamshouding aan te passen – om zo je lichaamshouding in te kunnen zetten voor jouw doeleinde was zeer nuttig. Sinds haar workshop ben ik me bedacht om de onbewuste houdingen die ik aanneem of gebaren die ik maak, en probeer ik hier meer op te sturen. Zeker een aanrader deze cursus!

Marije
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Een verrijking deze hands-on training!

Een verrijking deze hands-on training! Kennisoverdracht met heldere beelden, oefenen in een veilige sfeer. Met als resultaat dat na deze sessie van 2 uur mijn alertheid op de non-verbale boodschap die ik zend en kan ontvangen gegroeid. En de zin om hiermee in de praktijk aan de slag te gaan.

Winnie Teunissen
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Heel waardevol.

Erg bijzonder om te ervaren hoe kleine veranderingen in bijvoorbeeld houding of beweging van handen een enorme impact kunnen hebben op hoe je overkomt. Dat had ik me nooit zo gerealiseerd. Als je je er bewust van bent kun je jezelf anders “neerzetten” maar ook de ander beter lezen. Heel waardevol.

Natascha Soons
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Aansprekende voorbeelden en beelden

Het lijken open deuren, maar waarom breng ik ze niet in de praktijk? Denise Dechamps lukte het om met aansprekende voorbeelden en beelden ons te wijzen op de effecten van non-verbale communicatie. En je raadt het al, ook Trump, Obama en Merkel hebben we geanalyseerd. Nu nog een paar goede tips in de praktijk brengen…

Eveline Molier
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Aanrader voor vrouwen en mannen!

In een relatief korte sessie wist Denise Dechamps goed over te brengen wat voor effect je lichaamshouding heeft in communicatie met anderen. Hoe sta je, wat doe je met je armen, zit je veel aan je haar? Een eye-opener vond ik het feit dat dit niet eens zozeer effect heeft op de ander, maar ook op jezelf! De onderlingen relaties tussen (de driekhoek): “houding – neurologie – psychologie” sprak me erg aan. Kort gezegd: een “powerpose” geeft je zelf ook een beter gevoel. Aanrader voor vrouwen en mannen!

Default Avatar55
Lara
Gezondheidszorg
Heel waardevol, zakelijk en privé

De master heb ik als ontzettend leerzaam en waardevol ervaren. Denise is zeer deskundig, professioneel en vriendelijk. Zij legt de onderdelen van lichaamstaal en micro-expressies duidelijk uit. Er worden praktische voorbeelden gebruikt ter illustratie. De theorie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Er is ruimte voor vragen en de inbreng van (persoonlijke) situaties en voorbeelden. Je leert niet alleen om anders naar anderen te kijken maar leer ook jezelf beter kennen.

Duidelijk communicatie vanuit Body Language Academie voorafgaande aan de cursusdagen. De locatie is goed bereikbaar en koffie, thee, lunch, parkeren, etc. zijn prima geregeld.

Ik twijfelde vooraf over deelname vanwege de kosten. Achteraf gezien ben ik ontzettend blij dat ik heb deelgenomen. De kennis die ik vergaard heb, kan ik de rest van mijn leven gebruiken zowel zakelijk als privé. De cursusdagen zelf waren niet alleen leerzaam maar ook ontzettend leuk door de open sfeer en humor in de groep. Jammer dat het in totaal maar een paar dagen was want ik ging iedere keer vol energie naar huis. Als er een terugkomdag of iets dergelijk georganiseerd zou worden, zou ik zeker deelnemen.

Grigoryan
Procurement Consultant ABN AMRO Bank N.V.
An excellent course.

I have enjoyed the way Denise provides the courses and they have helped me to be more aware of my behavior. If you have the time and money to spare, go for it! will be one of those great investments in yourself.

Default Avatar55
Marjolein de Boer
Directeur Academie voor Cultuurmanagement
Laaiend enthousiast en met een onverwoestbaar humeur naar buiten.

Denise heeft verschillende trainingen gegeven voor de Academie voor Cultuurmanagement. Wat opvalt, is dat ze enorm veel weet en dus ook heel veel te vertellen heeft, maar dat ze het zo goed doseert dat iedereen het bij kan houden en laaiend enthousiast naar buiten komt. Wij geloven dat "een leven lang leren" makkelijker gaat als leren leuk is. Met Denise is dat zeker het geval. Je gaat naar huis met een onverwoestbaar humeur en een paar dingen die je de rest van je leven meeneemt. Hooguit knaagt nog het gevoel dat je er nog veel meer van zou willen weten.

Default Avatar55
Denise weet altijd het maximale er uit te halen
Commercieel Manager
Denise weet altijd het maximale er uit te halen

Denise is een echte zakenvrouw met zeer veel gevoel voor de juiste ‘klik’. Wij hebben elkaar voor het eerst ontmoet in het buitenland tijdens onze studie en ik was al snel onder de indruk van Denise. Buiten het feit dat ze echt een gevoelsmens is heeft Denise namelijk een mooie achtergrond in de psychologie. Dit weet ze dit zeer goed en praktisch te combineren met haar kennis van non-verbale communicatie. [...] In haar rol als leading lady ruikt ze kansen en ziet ze mogelijkheden om haar klanten te laten excelleren. Of dit nu in een 1 op 1 sessie is met een medewerker of directeur van een onderneming of in een training voor een grote groep bij een organisatie, door haar inzet weet Denise altijd het maximale er uit te halen. De uitkomst staat eigenlijk altijd vast, Denise zorgt hoe dan ook voor een tevreden klant die maximaal rendement uit zijn (of haar) coaching of training kan halen. Inmiddels is Denise ook met enige regelmaat op TV te zien waar ze met haar persoons-analyses duidelijk laat zien een echte lichaamstaal expert te zijn. Als ‘partner in crime’ ben ik uiteraard trots op Denise maar ook objectief gezien moet ik erkennen dat zij haar status van expert echt zelf verdiend heeft.

Jane Dest
Psycholoog

Voordat ik aan de training begon bij de Denise had ik enorm veel twijfels, zal het mij genoeg opleveren of is het verspilde moeite? Eigenlijk meteen aan de start van training 1 wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt! Denise is erg open en heeft een heel positieve vibe om haar heen hangen waardoor de sfeer gedurende de hele training goed was en er ruimte was om van en met elkaar te leren. Tot slot ik ben erg blij dat ik toch doorgezet heb om de training te volgen en ik hierdoor mensen om mij heen beter kan aanvoelen. Voor een TP'er zeker een must do!

Default Avatar55
Lauren van D.
Relevante wetenschappelijke informatie begrijpelijk en praktisch gemaakt

Ik heb voor deze specifieke training gekozen, omdat dit een van de weinige trainingen is die echt wetenschappelijk onderbouwd is. Die wetenschappelijke basis vind ik belangrijk om te kunnen vertrouwen op de observatie en interpretaties. Ik had Denise al eens horen spreken op een symposium en gezien op tv en dit heeft indruk op mij gemaakt. Al snel werd duidelijk dat ze, ook bij pittig doorvragen, verstand van zaken had. Naast haar ogenschijnlijke onuitputbare kennis in non-verbale communicatie weet zij door haar achtergrond in psychologie en neurologie interessante verbanden te leggen waardoor het gehele plaatje en effect duidelijk wordt. Je merkt al snel dat zij er niet 'slechts een boekje over gelezen heeft'.
De training bleek te zijn wat het beloofde in de beschrijving en het gesprek met de trainster vooraf: relevante wetenschappelijke informatie begrijpelijk en praktisch gemaakt. Een erg kundige trainster die naast inhoudelijke kennis ook snel een prettige en veilige sfeer wist te creëren. De training heeft mij veel inzicht opgeleverd in het denken en doen van andere mensen. Ik heb nu in veel gesprekken het gevoel van controle en zelfverzekerdheid, zonder dominant te (hoeven) zijn. Maar doordat ik snel door heb wat de ander denkt en voelt, kan ik hierop inspelen al voordat de ander een gedachte of gevoel uitgesproken heeft. Dit zorgt ervoor dat ik altijd een stapje voor ben. Soms is het bijna gedachtenlezen. Een minpuntje vond ik dat er nog twee andere collega's van mij in deze trainingsgroep zaten. Ik had juist bewust gekozen voor open inschrijving om met anderen, totaal onbekenden in een groep te zitten.

Moniek Moekotte
Politie Academie
Denise is zeer deskundig en behulpzaam

Ik heb meer kennis en inzicht gekregen in (micro)lichaamstaal op een interactieve manier. Het was waardevol en ik kan het goed gebruiken bij de training die ik zelf geef over uiterlijke presentatie. Denise dacht hierin actief mee, is zeer deskundig en behulpzaam.

Default Avatar55
Johannes Peeters
Sales & business development
Inspirerend, vernieuwend en intensief

Training als inspirerend, vernieuwend en intensief ervaren. Veel informatie, zeker nuttig en praktisch toepasbaar gemaakt door de trainer. Direct ingezet op mijn tijdens de tussenweek, verbaasd door het effect. Dacht hier al het eea over te weten, maar toch verrast. Begeleiding zowel tijdens als na de training als zeer positief ervaren. Vernomen dat het boek van de trainer waarschijnlijk dit jaar uitkomt. - ik sta reeds op de bestellijst. Niveau was HBO en hoger.

Default Avatar55
J.H.D. van Dinteren

Ik heb de trainer als zeer waardevol ervaren! Ik had al eerder een training gevolgd over non-verbale communicatie en in meerdere salestrainingen er al wat over geleerd, maar toch was zeker 75% van de informatie nieuw. Waardoor de Body Language Academy voor mij haar belofte waarmaakt dat zij 'op hoog niveau' trainen en meer bieden dan wat leuke feiten. Dus ik ben erg tevreden en het was de investering zeker waard. Ik heb deze training ook aangeraden bij mijn manager en hoop via mijn werk ook de Master te kunnen gaan volgen.

Default Avatar55
Amy
Coach
Interessante curus, heb genoten!

Lichaamstaal professional: interessante cursus! Deze lesstof zou in iedere psychologie opleiding aan bod moeten komen. Ook leuk vormgegeven.

Default Avatar55
Tamara Wagemakers
Gemeent Lelystad (Team klantcontakt)
Ik vond het een hele leuke en interessante cursus

Ik vond het erg leuk om deze cursus te mogen volgen. Ik vond het zeer interessant en merk dat ik er nu toch veel meer op let en mee bezig ben.
De Cursusleider deed het ook erg leuk.

Default Avatar55
Martin Groeneveld
gemeente Lelystad
Ik let meer op de signalen die we onbewust non verbaal uitzenden en anticipeer daar meer op.

Ik merk dat ik meer en anders observeer, vooral bij lezingen, presentaties is me dat opgevallen. In hoeverre voelt iemand zich op zijn gemak, komt het verhaal overeen met de uitstraling.

Default Avatar55
Anja
medewerker Financieel Beheer/medewerker Debiteurenbeheer
Zinvolle toevoeging aan mijn werk

Mijn verwachting was dat we heel veel met ons lichaam moesten doen ( heel letterlijk). Echter het is veel meer dan dat! Er was veel ruimte voor vragen/antwoorden/discussie.
Goede tips gekregen, elke les was zinvol en een "eye-opener" voor mij. Er staat niet zomaar iemand les te geven, dat merkte ik aan alles. De antwoorden op vragen die we tussendoor konden stellen werden heel duidelijk gegeven. En elke vraag of antwoord die we gaven waren niet stom, ze pakte het erg professioneel op.
Top!

Default Avatar55
Manon
Antoni van Leeuwenhoek, IC-verpleegkundige
De invloed van lichaamstaal is groter dan ik dacht

Vrijwel blanco begon ik aan de Professional Training, ik was dan ook verrast door de inhoud en de dynamiek van de training. Veel informatie, die direct in de praktijk wordt gebracht en daardoor beter wordt opgenomen. Door de praktische training wordt de invloed, die de lichaamstaal op humane interactie heeft, direct duidelijk. Door kleine veranderingen te maken in houding en gebaren, is je rol in een gesprek aanzienlijk te veranderen. Denise vertelt beeldend, maakt de training persoonlijk en interactief. De meegegeven tips en tricks zijn handig en leuk om thuis mee verder te oefenen.

Default Avatar55
Drs. Trineke Kroeze
Ministerie van Economische Zaken
Concreet, praktijkgericht, professioneel verzorgd, didactisch, gestructureerd, humor.

Ik heb met veel plezier de training Lichaamstaal Professional gevolgd. Graag deel ik hoe ik deze 2 dagen heb ervaren.

Op vrijdag 2 september stapte ik vroeg in de auto op weg naar Almere. Ik verheugde me op wat er komen zou. Een training lichaamstaal bij Denise Dechamps.
Al van jongs af aan heb ik een passie voor lichaamstaal. Twee jaar geleden heb ik besloten me er meer beroepsmatig in te verdiepen. […] Mijn wens is om zelf ook kennis op het gebied van lichaamstaal over te brengen. Vanuit de overtuiging dat kennis van lichaamstaal mensen communicatiever maakt. En goed omgaan met mensen wil toch iedereen? Daarom vind ik het ook belangrijk om meer inzicht te krijgen in de relatie met de psychologie en de praktische toepassing van kennis over lichaamstaal.
Denise legt in haar training regelmatig verbanden tussen haar expertise op het gebied van lichaamstaal en haar kennis over de psychologie en - neurologie. Ze deelt ruimhartig haar ervaringen uit haar tijd als praktiserende psychologe. Haar training is concreet en praktijkgericht. Ze nodigt deelnemers uit om voorbeelden in te brengen en laat je tussen de trainingsdagen oefenen aan de hand van opdrachten. Onder andere ga je de door haar ontwikkelde RBL-methode. (Reading Body Language) toepassen. Dit is voor mij zeer waardevol geweest. Deze methode gebruik ik nog steeds regelmatig.
Denise neemt je op een heldere wijze mee in allerlei theorieën over non-verbale communicatie. Theorie wordt ruimschoots afgewisseld met film- en fotomateriaal en allerlei oefeningen. Leerzaam en nuttig vond ik dat haar training je niet alleen bewust maakt van lichaamstaal van anderen, maar ook van jezelf.
Als startende lichaamstaaldeskundige is Denise voor mij een voorbeeld in haar didactische aanpak, de professionele verzorging en gestructureerde organisatie. Haar humor en levendige mimiek maakten het compleet.
Ik verheug mij op de volgende master training bij Body Language Academy.

Hartelijke groet,

Trineke Kroeze

Bernard-Paul (BP) Hakkenberg
Commercieel Directeur - AFAS Software
Denise opent je ogen voor iets wat er altijd al was..... body language

Inmiddels heb ik een tweetal presentaties/workshops van Denise mogen meemaken. Fantastisch! Zoals de titel al zegt, ze opent je ogen voor iets wat er altijd al was. Wat zegt die ander met zijn non verbale communicatie? Hoe kom ik zelf over? Ik heb enorm veel geleerd en heb hier dagelijks profijt van bij salesgesprekken en presentaties. Kortom een aanrader!

Default Avatar55
Rob Krete
KreteMarres BV
Mega verrijking en heel goed gepresenteerd!

Als je het belangrijk vindt om sneller verbinding te maken met mensen dan is het leren van deze vaardigheid een absolute aanrader! Denise maakt RBL (reading body language methode) toegankelijk en ook nog op een hele leuke manier. Het lijkt overigens eenvoudig, maar na twee dagen is ook duidelijk dat dat het niet is. Oefenen zal belangrijk blijven om de vaardigheid eigen te maken. Keuze voor de cursus is ontstaan nadat ik het interview van Denise met Patrick Kicken op YouTube had gezien. Alle elementen van de cursus hebben een interessante bijdrage aan de vaardigheden die geleerd worden echter wat mij het meest pakt zijn de micro-expressies. En wat ik geleerd heb is niet enkel de vaardigheid om sneller verbinding te maken met mensen maar ook hoe ik zelf wil hoe ik gezien wordt. Ten zeerste aan te bevelen cursus. Ik denk dat iedereen hier zijn voordeel mee kan doen.

Default Avatar55
Kristel Buster
Lijfstijlcoaching
Fantastisch!! Een aanrader voor iedereen!

Onlangs heb ik de 2-daagse body language cursus gevolgd. Wat een eye-openers heb ik gehoord, geleerd & meegekregen. Het zien & herkennen van body language is een meerwaarde voor mijn werk. Ik ga de komende tijd me deze vaardigheid steeds meer ‘eigen maken. Ik ga zeker als vervolg ook nog de master doen. Voor velen is meer kennis & training in body language een aanrader en een meerwaarde.

Marco Aarnink
Print.com B.V.

Met veel plezier heb ik 1-op-1 samengewerkt met Denise en heeft zij mij zeer nuttige technieken geleerd die ik zowel binnen mijn zakelijke leven als ook binnen mijn sociale leven heel goed kan toepassen.
Leen nu mijn ogen… Door de houding, de bewegingen en de mimiek van andere personen te observeren en te analyseren, kan je je verplaatsen in deze personen en een goede inschatting maken van de emoties en intenties. Emoties zijn aanstekelijk, het lezen en op tijd anticiperen op deze emoties kan je enorm helpen naar een goed gesprek dan wel een goede sfeer te sturen.