Is communiceren in jouw werk erg belangrijk? Bijvoorbeeld doordat je geregeld (nieuwe ideeën) presenteert, veel overlegt of voor je werk lastige gesprekken moet voeren. Het is dan belangrijk dat de ander jou goed begrijpt. Je wilt immers dat jouw boodschap wordt ontvangen zoals jij het bedoeld hebt.

Voor het grootste deel bestaat onze communicatie uit non-verbale communicatie. Wát je daadwerkelijk zegt maakt zelfs de minste indruk. Binnen onze communicatie ligt het belang voornamelijk op de manier waarop je iets zegt, je intonatie, de toonhoogte, de snelheid waarmee je praat, je gezichtsuitdrukking, je houding, je handgebaren. Uit al deze facetten haalt het brein informatie over de boodschap, zo ontstaat een volledig beeld over de persoon voor je en de boodschap die hij of zij vertelt. Wanneer er ergen incongruentie ontstaat, zal de ander sneller het gevoel krijgen dat er iets niet klopt, of erger nog, dat jij niet helemaal te vertrouwen bent. Dit geeft heel goed het belang van non-verbale communicatie weer. Hier valt daarom ook de meeste winst te behalen in het contact met je omgeving.

Communiceer effectiever en zorg ervoor dat de boodschap beter ontvangen wordt door je gesprekspartner door non-verbale communicatie optimaal te gebruiken. Leer bijvoorbeeld slecht-nieuws gesprekken beter voeren. Ondanks de nare boodschap kun je met jouw lichaamstaal de sfeer goed houden en daarmee de relatie behouden of optimaliseren. Dit zorgt ook voor een beter ontvangst van de boodschap.

Zodra je meer aandacht besteedt aan alle aspecten rondom de gesproken boodschap, ookwel, de non-verbale aspecten, kun je anderen sneller beter begrijpen en zal je omgeving jouw verhaal ook sneller aannemen. Dit kan er tevens voor zorgen dat anderen jouw verhaal prettiger vinden om naar te luisteren waardoor je verhaal ook beter blijft hangen. Beter communiceren, begint dus voor een groot deel bij jouw eigen non-verbale communicatie.

Wil jij meer leren over hoe je non-verbaal effectief kan communiceren?

Dan past de Lichaamstaal Professional training waarschijnlijk goed bij je. Dit is een interactieve, tweedaagse training waarin je lichaamstaal leert lezen op basis van wetenschappelijke inzichten. Daarnaast krijg je inzicht in jouw eigen lichaamstaal en de invloed hiervan op je uitstraling en op anderen. Na de training is je kennis over non-verbale signalen aangevuld en je brein getraind om in de praktijk aan de slag te kunnen.

Wil je van lichaamstaal lezen echt een tweede natuur maken?

Wil je de lichaamstaal vaardigheden bijna automatisch inzetten tijdens gesprekken? Dan past de Lichaamstaal Professional + Master training waarschijnlijk het beste bij je. Je volgt dan eerst de trainingen van de Professional en daaropvolgend de verdiepende Master trainingen. Totaal bestaat deze combinatietraining uit 5 trainingsdagen.

Dit zeggen onze deelnemers

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie
Hein Heijen
Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Jortijn Bijl

AFAS Marketing Manager
Jortijn Bijl
Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Huib Boissevain

Annexum CEO
Huib Boissevain
De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!