De interesse in lichaamstaal training in de beveiligingsbranche groeit! En we krijgen veel vragen over de scholingsvoucher van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging, die je bij ons kan besteden. Om geïnteresseerden beter van informatie voorzien is deze informatiepagina aangemaakt. Deze pagina is dus speciaal voor beveiligers. Werk je niet in de beveiliging? Dan kan je je niet aanmelden via deze pagina.

Je kan deze training geheel bekostigen met de voucher, als je aan alle voorwaarden van het SFPB voldoet, waaronder:

 • Je bent minimaal 2 jaar werkzaam in de beveiligingsbranche.
 • Je werkgever valt onder de CAO Particuliere Beveiliging.

Als je niet aan de voorwaarden voldoet, zal jouw aanvraag worden afgewezen door het SFPB. Je toch aanmelden heeft geen zin. Wij zijn als organisatie niet verbonden aan het SFPB en hebben geen enkele invloed op de beoordeling van jouw aanvraag van de scholingsvoucher. Voor aanvullende vragen hierover verwijzen we je graag door naar het SFPB.

Lichaamstaal in de beveiliging

Als beveiliger communiceer je veel met mensen, ook als je niet met ze in gesprek bent. Je bent vaak het eerste en laatste gezicht dat bezoekers zien. Je zorgt voor veiligheid maar hebt ook steeds vaker de rol van gastheer of gastvrouw. Deze verschillende rollen vragen een andere aanpak en uitstraling. Maar hoe doe je dat precies? Daarnaast laat de lichaamstaal van bezoekers zien wat hun oprechte emoties en intenties zijn. En die informatie komt goed van pas als beveiliger! Wie voelt zich bijvoorbeeld opvallend ongemakkelijk? Of onveilig of onprettig door gedrag van andere bezoekers? En wie is er iets aan het verbergen of staat er op het punt om agressief te worden?

Door jouw kennis van lichaamstaal te vergroten kan je enerzijds snel zien wat er speelt en daardoor tijdig handelen. En anderzijds krijg je meer grip op jouw lichaamstaal en uitstraling. Zo kan je bijvoorbeeld gepast zelfverzekerder en overtuigender over te komen of juist toegankelijk en gastvrij en weet je hoe jouw gedrag kan gebruiken om te deëscaleren.

In deze vijfdaagse training leer je alles over lichaamstaal, zodat jij als beveiliger nog beter kan worden in je vak. Bij afronding ontvang je een persoonlijk certificaat, waardoor jij je als beveiliger aantoonbaar kan onderscheiden. Meer informatie over het programma vind je hieronder. Wil je meer informatie over de scholingsvoucher, dan kan je terecht bij het SFPB.

Inhoud training

Deze training bestaat uit vijf klassikale trainingsdagen. Daarnaast krijg je toegang tot onze besloten online leeromgeving, waar je aanvullend lesmateriaal kan vinden en na de training staat er elke week een praktische oefening voor je klaar, als je wil blijven oefenen en jezelf ontwikkelen (optioneel). Via deze leeromgeving sta je ook altijd in contact met jouw trainer, andere cursisten en alumni.

Deel 1 – Lichaamstaal Professional (2 dagen)

In de eerste twee dagen leer je o.a. de honderd meest voorkomende non-verbale signalen en micro-expressies in theorie en praktijk te herkennen. Je krijgt inzicht in je eigen lichaamstaal en uitstraling en concrete, praktische tips om deze effectiever in te zetten in de verschillende situaties die je als beveiliger tegenkomt.

Deel 2 – Lichaamstaal Master (3 dagen)

In deze drie dagen breidt je, je kennis verder uit naar zo’n tweehonderdvijftig non-verbale signalen en focussen we ons vooral op het omzetten van kennis naar vaardigheden en uiteindelijk automatismen. Door deze bewustwording in het lezen van lichaamstaal en inzetten van je eigen lichaamstaal, vraagt het in de praktijk daardoor bijna geen extra focus en energie, terwijl je observatie vaardigheden en je presentatievaardigheden worden uitgebreid en versterkt. We oefenen zowel binnen als buiten met praktijkoefeningen in gespreksvoering en observatie (ook predictive profiling). Hierdoor maak je het lezen en inzetten van lichaamstaal tot een tweede natuur.

Voor wie

Wij vinden het belangrijk dat de juiste mensen met de juiste motivatie onze training volgen, zeker middels een scholingsvoucher. Dat wil zeggen: gemotiveerde beveiligers die zichzelf willen ontwikkelen en kennis over lichaamstaal als een waardevolle aanvulling zien voor tijdens hun werk.

Kosten

De kosten van deze training bedragen €2.000,- excl. btw en dit is inclusief:

 • vijf klassikale trainingsdagen
 • online intake
 • e-book emoties lezen in het gezicht: micro-expressies
 • e-book leugendetectie
 • video-les micro-expressies
 • video-les non-verbale communicatie voor gevorderden
 • 2x reader/werkboek
 • lunches, dranken en schrijfmaterialen
 • besloten online leeromgeving en community
 • zes maanden lang, elke week een aanvullende oefening online (optioneel).

Voldoe je niet aan de voorwaarden, maar wil je toch lichaamstaal training volgen? Dan kan je je op de reguliere manier aanmelden voor een van onze trainingen. Betalen op rekening en in termijnen is mogelijk.

Download de gratis brochure

Het hele programma van de training kan je vinden in de brochure. Vul je e-mailadres in en ontvang de brochure direct in jouw mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze training kosteloos volgen?

Je kunt deze training geheel kosteloos volgen met een scholingsvoucher van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB). Hiermee willen sociale partners gemotiveerde beveiligers de mogelijkheid geven om zichzelf verder te ontwikkelen. De scholingsvouchers zijn bedoeld voor beveiligers die:

 • werkzaam zijn bij een beveiligingsbedrijf die onder de CAO Particuliere Beveiliging valt.
 • minimaal 2 jaar werkzaam zijn in de beveiligingsbranche.
 • een mbo opleiding afgerond tussen mbo-2 en mbo-4 niveau.

Bekijk hier het volledig reglement van de scholingsvoucher.

 

 

Hoe schrijf ik mij in voor de training?

Het aanvragen van een scholingsvoucher en je inschrijven voor de lichaamstaal training is heel eenvoudig! Volg de onderstaande stappen:

1. Controleer of je voldoet aan de voorwaarden voor de aanvraag van de scholingsvoucher.

2. Voldoe je aan alle voorwaarden? Vul dan het formulier op deze pagina in om gratis een plek te reserveren in de training. De factuurgegevens hebben we al voor je ingevuld. Let op: je inschrijving is hiermee nog niet definitief.

3. Vul daarna direct het aanmeldformulier in op de website van de Beveiligingsbranche om de scholingsvoucher aan te vragen. Zij controleren of je voldoet aan de voorwaarden. Binnen 1-2 weken ontvang je van hen bericht.

4. Als je de bevestiging van het SFPB hebt binnengekregen dat de scholingsvoucher is toegekend, laat dit dan weten door te mailen naar: contact@bodylanguageacademy.nl of stuur een WhatsApp-bericht naar onze klantenservice. Jouw reservering wordt dan omgezet in een inschrijving en is definitief. Je ontvangt hiervan een bevestigingsmail en krijgt meteen toegang tot de online leeromgeving.

5. Wij sturen de factuur naar het SFPB, waardoor je niets voor hoeft te schieten en je deze training kosteloos kan volgen.

 

 

Praktische informatie

Opties trainingsdagen deel 1 – Professional

 • 13 & 27 januari 2023
 • 10 & 24 maart 2023
 • 4 & 18 april 2023
 • 12 & 26 mei 2023

Opties trainingsdagen deel 2 – Master

 • 3, 17 & 31 maart 2023
 • 1, 8 & 22 juni 2023

Weet je nog niet wanneer je de training precies wil volgen? Geen probleem, kies dan voor ‘ik kies de trainingsdata later’.

Trainingslocaties

Afhankelijk van gekozen trainingsdata:

 • Aristo Utrecht Lunetten
 • Aristo Eindhoven

 

Heb je nog een vraag? Of kom je ergens niet uit tijdens je aanvraag? Stuur ons dan een berichtje via de chat rechtsonder in beeld. We helpen je graag verder!


Reviews

Heidi Nieboer

Crisisonderhandelaar Politie & oud-docent gedragswetenschap Politieacademie

De Professional én de Master gevolgd: TOP trainingen

In deze praktische, maar wetenschappelijk onderbouwde trainingen heb ik veel geleerd over het lezen van lichaamstaal van de ander. Niet minder belangrijk echter: ik ben mij ook meer bewust geworden van mijn eigen lichaamstaal. Professionele en bevlogen trainers, goede ondersteuning online. Kortom: een aanrader voor iedereen die met mensen werkt!

Edwin

Politieacademie

Fantastisch mooie ervaring die je elk moment kunt inzetten.

Het feit dat je tijdens de training samen bent met andere deelnemers en met elkaar live kunt oefenen. Met ddaarbij de feedback van de trainers, daar groei je zó snel van. De manier waarop de training is opgezet en wordt gegeven door Denise en/of Henry is top. Er is tijd voor persoonlijke ontwikkeling en je hebt de gelegenheid om met andere je ervaringen te delen. Je krijgt feedback van je mede cursisten. Allemaal heel waardevol om het nog beter onder de knie te krijgen.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!