Werk jij in de particuliere beveiliging?
Dan kan je gratis deze training over lichaamstaal volgen!

Particuliere beveiligingsorganisaties zijn bijvoorbeeld: Trigion, Securitas, G4S, NVD, Fair Group, Intergrade, Profi-Sec Security en Seris Security.

 

Het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) heeft deze training goedgekeurd. Hierdoor kan je deze training gratis volgen met de SFPB-scholingsvoucher. Aanmelden is heel eenvoudig en je hoeft niks voor te schieten, want de factuur gaat direct naar het SFPB.
De scholingsvoucher is voor beveiligers die:

 • minimaal 2 jaar werkzaam zijn in de beveiligingsbranche
 • vallen onder de CAO Particuliere Beveiliging (zie loonstrook)
 • mbo-niveau 2 of hoger hebben afgerond


Kunnen we je helpen bij het aanmelden? Laat het ons weten via WhatsApp.

 

Waarom is lichaamstaal in de beveiliging belangrijk?

Als beveiliger communiceer je veel met mensen, ook als je niet met ze in gesprek bent. Je bent vaak het eerste en laatste gezicht dat bezoekers zien. Je zorgt voor veiligheid maar hebt ook steeds vaker de rol van gastheer of gastvrouw. Deze verschillende rollen vragen een andere aanpak en uitstraling. Maar hoe doe je dat precies? Daarnaast laat de lichaamstaal van bezoekers zien wat hun oprechte emoties en intenties zijn. En die informatie komt goed van pas als beveiliger! Wie voelt zich bijvoorbeeld opvallend ongemakkelijk? Of onveilig of onprettig door gedrag van andere bezoekers? En wie is er iets aan het verbergen of staat er op het punt om agressief te worden?

Door jouw kennis van lichaamstaal te vergroten kan je enerzijds snel zien wat er speelt en daardoor tijdig handelen. En anderzijds krijg je meer grip op jouw lichaamstaal en uitstraling. Zo kan je bijvoorbeeld gepast zelfverzekerder en overtuigender over te komen of juist toegankelijk en gastvrij en weet je hoe jouw gedrag kan gebruiken om te deëscaleren.

In deze vijfdaagse training leer je alles over lichaamstaal, zodat jij als beveiliger nog beter kan worden in je vak. Bij afronding ontvang je een persoonlijk certificaat, waardoor jij je als beveiliger aantoonbaar kan onderscheiden. Meer informatie over het programma vind je hieronder. Wil je meer informatie over de scholingsvoucher, dan kan je ons een bericht sturen of contact opnemen met het SFPB.
Lees hier alle voorwaarden van het SFPB.

 

Hoe schrijf ik mij in voor de training?

Dat is heel eenvoudig! Volg de onderstaande 3 stappen.

1. Vul het inschrijfformulier op deze pagina in, om gratis een plek te reserveren in de training. De factuurgegevens hebben we al voor je ingevuld. Let op: je inschrijving is hiermee nog niet definitief.

2. Vraag daarna meteen de scholingsvoucher aan, door het aanmeldformulier op de website van de Beveiligingsbranche in te vullen. Je ontvangt binnen 1-2 weken bericht van hen terug.

3. Als je de bevestiging van het SFPB hebt binnengekregen (mail of post), stuur je dit aan ons door via: contact@bodylanguageacademy.nl of stuur een WhatsApp-bericht. De voor jou gereserveerde plek wordt dan definitief, waardoor jij verzekerd bent van je plek in de training. Je ontvangt hiervan een bevestigingsmail van ons en krijgt meteen toegang tot de online leeromgeving.

Wij sturen de factuur naar het SFPB, waardoor je niets voor hoeft te schieten en je deze training kosteloos kan volgen.

Heb je nog een vraag of kunnen we je helpen met aanmelden? Stuur ons een WhatsApp-bericht!

 

Download de gratis brochure

Het hele programma van de training kan je vinden in de brochure. Vul je e-mailadres in en ontvang de brochure direct in jouw mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Opleidingsprogramma

Deze opleiding bestaat uit vijf klassikale dagen. Daarnaast krijg je toegang tot onze besloten online leeromgeving, waar je aanvullend lesmateriaal kan vinden. En na de training staat er elke week een praktische oefening voor je klaar, als je wil blijven oefenen en jezelf ontwikkelen (optioneel). Via deze leeromgeving sta je ook altijd in contact met jouw trainer, andere cursisten en alumni.

Deel 1 – Lichaamstaal Professional (2 dagen)

In de eerste twee dagen leer je o.a. de honderd meest voorkomende non-verbale signalen en micro-expressies in theorie en praktijk te herkennen. Je krijgt inzicht in je eigen lichaamstaal en uitstraling en concrete, praktische tips om deze effectiever in te zetten in de verschillende situaties die je als beveiliger tegenkomt.

Deel 2 – Lichaamstaal Master (3 dagen)

In deze drie dagen breidt je, je kennis verder uit naar zo’n tweehonderdvijftig non-verbale signalen en focussen we ons vooral op het omzetten van kennis naar vaardigheden en uiteindelijk automatismen. Door deze bewustwording in het lezen van lichaamstaal en inzetten van je eigen lichaamstaal, vraagt het in de praktijk daardoor bijna geen extra focus en energie, terwijl je observatie vaardigheden en je presentatievaardigheden worden uitgebreid en versterkt. We oefenen zowel binnen als buiten met praktijkoefeningen in gespreksvoering en observatie. Hierdoor maak je het lezen en inzetten van lichaamstaal tot een tweede natuur.

Voor wie

Wij vinden het belangrijk dat de juiste mensen met de juiste motivatie onze training volgen, zeker middels een scholingsvoucher. Dat wil zeggen: gemotiveerde beveiligers die zichzelf willen ontwikkelen en kennis over lichaamstaal als een waardevolle aanvulling zien voor tijdens hun werk.

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen normaal gesproken €2.000,- excl. btw, maar wordt geheel door het SFPB vergoedt. De opleiding bestaat uit:

 • 5 klassikale opleidingsdagen
 • online intake
 • e-book emoties lezen in het gezicht: micro-expressies
 • e-book leugendetectie
 • video-les micro-expressies
 • video-les non-verbale communicatie voor gevorderden
 • 2x reader/werkboek
 • lunches, dranken en schrijfmaterialen
 • besloten online leeromgeving en community
 • 6 maanden lang, elke week een aanvullende oefening online (optioneel).

Voldoe je niet aan de voorwaarden van het SFPB, maar wil je toch lichaamstaal training volgen? Dan kan je je op de reguliere manier aanmelden voor een van onze trainingen. Later betalen (op rekening) en in termijnen betalen is mogelijk. Heb je een vraag? Stuur ons een WhatsApp-bericht!

 

Praktische informatie

Wanneer?

Ga naar het inschrijfformulier rechtsboven op deze pagina en klik op ‘Selecteer datum’. Je krijgt nu beschikbare data te zien. Let op: we zijn extra trainingen aan het inplannen voor na de zomervakantie, vanwege de vele inschrijvingen. Deze komen binnenkort op deze pagina, maar je kan ons naar data vragen via een WhatsApp-berichtje.

Weet je nog niet wanneer je de training precies wil volgen? Geen probleem, kies dan voor ‘ik kies de trainingsdata later’.

Waar?
We hebben trainingslocaties in: Utrecht, Elst (gld) en Eindhoven.

Heb je nog een vraag? Of kom je ergens niet uit tijdens je aanvraag? Stuur ons een berichtje via onze WhatsApp Klantenservice. We helpen je graag verder!

 

N.B. Wij hebben geen invloed op de beoordeling van jouw aanvraag van de scholingsvoucher. Het SFPB doet de beoordeling van de aanvragen. Voor aanvullende vragen hierover verwijzen we je graag door naar het SFPB.

 


Reviews

Heidi Nieboer

Crisisonderhandelaar Politie & oud-docent gedragswetenschap Politieacademie

De Professional én de Master gevolgd: TOP trainingen

“In deze praktische, maar wetenschappelijk onderbouwde trainingen heb ik veel geleerd over het lezen van lichaamstaal van de ander. Niet minder belangrijk echter: ik ben mij ook meer bewust geworden van mijn eigen lichaamstaal. Professionele en bevlogen trainers, goede ondersteuning online. Kortom: een aanrader voor iedereen die met mensen werkt!”

Edwin

Docent Politieacademie

Fantastisch mooie ervaring die je elk moment kunt inzetten.

“Het feit dat je tijdens de training samen bent met andere deelnemers en met elkaar live kunt oefenen. Met ddaarbij de feedback van de trainers, daar groei je zó snel van. De manier waarop de training is opgezet en wordt gegeven door Denise en/of Henry is top. Er is tijd voor persoonlijke ontwikkeling en je hebt de gelegenheid om met andere je ervaringen te delen. Je krijgt feedback van je mede cursisten. Allemaal heel waardevol om het nog beter onder de knie te krijgen.”

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!