Over Body Language Academy

Body Language Academy is een gespecialiseerd instituut in non-verbale communicatie en menselijk gedrag. Met interactieve en science-based trainingen helpen wij bedrijven en professionals om hun doelen te bereiken door zich te ontwikkelen in de meest invloedrijke vorm van communicatie: de non-verbale communicatie.

Onze non-verbale communicatie vertaalt onze emoties en drijfveren naar zichtbare fysieke signalen. Wanneer je deze signalen kan herkennen en juist interpreteren, kan je gesprekspartners lezen als een open boek en gedrag voorspellen – en dat is in elk vakgebied van onschatbare waarde. Daarnaast beïnvloedt onze non-verbale communicatie sterk hoe mensen over ons denken en zelfs hoe wij onszelf voelen. Men denkt vaak dat iemands uitstraling een statisch gegeven is; een kwestie van ‘je hebt het’ of ‘je hebt het niet’. In werkelijkheid is het veelal een kwestie van non-verbale communicatie. In onze training en coaching maken wij ogenschijnlijke ongrijpbare begrippen, zoals uitstraling en overtuigingskracht, concreet, tastbaar en bovenal bereikbaar.

We verbinden op toegankelijke wijze de wetenschap van de non-verbale communicatie met relevante kennis uit de psychologie en neurologie voor meer diepgang en volledigheid. Dit vertalen we direct naar herkenbare praktijksituaties en inzetbare vaardigheden. Door de kennis uit deze vakgebieden met elkaar te integreren hebben wij een unieke werkwijze, waardoor klanten verzekerd zijn van multidisciplinaire deskundigheid en een blijvend effect.

Denise Dechamps

Body Language Academy is opgericht door psycholoog en lichaamstaalexpert Denise Dechamps.
In haar werk als psycholoog merkte Denise op hoeveel waardevolle informatie anderen ons onbewust geven met hun non-verbale communicatie, waaronder lichaamstaal, en verbaasde zij zich over hoe weinig we hier bewust mee bezig zijn. Zij besloot zich te specialiseren door middel van opleiding en training en ontwikkelde zich onder internationale experts tot gecertificeerd lichaamstaalexpert. Vanuit de wens om meer bewustzijn omtrent dit fascinerende vakgebied te creëren en ambitieuze bedrijven, ondernemers en professionals op hoog niveau te helpen, richtte zij de Body Language Academy in Amsterdam op.

Ik heb een fascinatie voor menselijk gedrag en de drijfveren erachter. Al zo’n 10 jaar houd ik mij bezig met het bestuderen ervan als psycholoog en gecertificeerd lichaamstaalexpert. Non-verbale communicatie geeft je zeer betrouwbare informatie over de emoties, attitude en persoonlijkheid van je gesprekspartner. Het kan wat iemand zegt versterken, maar ook tegenspreken, waarbij de lichaamstaal altijd de waarheid vertelt. Hoe meer ik me verdiepte in non-verbale communicatie, hoe meer ik de enorme meerwaarde ontdekte die dagelijks aan veel mensen voorbijgaat. Je laat een grote kans liggen wanneer je te weinig aandacht besteedt aan je lichaamstaal, is mijn mening. Het is het meest invloedrijke onderdeel van onze communicatie.

Zodra ik een samenwerking aanga, zie ik mijn klant en mijzelf als een team; we hebben hetzelfde doel en zijn succes is mijn succes en andersom. Anderen zien groeien en excelleren is wat mijn werk geweldig maakt.

Ons Team

Het team van Body Language Academy bestaat uit een groep gespecialiseerde en uiterst gedreven professionals met elk hun eigen specialisme en ervaring, welke goed op elkaar aansluiten. Door middel van ons multidisciplinaire team en strategische allianties hebben wij een complementaire mix van professionals gecreëerd, welke samen in staat zijn om voor iedere behoefte de juiste training of workshop op maat te creëren. In al onze dienstverlening staan onze drie pijlers centraal: hoog niveau en betrouwbare informatie door wetenschappelijke onderbouwing, zeer interactief en praktijkgericht.

Ons team

Denise Dechamps

Denise Dechamps

CEO, Psycholoog, Lichaamstaalexpert

Ik heb het leukste vak ter wereld: mensen. Het is mijn missie om een betere connectie tussen mensen te creëren. Ik hou me bezig met de grotere en complexere trainingen, voornamelijk binnen de commerciële sector en voor overheidsinstanties. Daarnaast ben ik spreker op events en in de media.
Berna Rudolfs

Berna Rudolfs

Office Manager / P.A.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling, klanten zo goed mogelijk verder helpen en mijn collega’s zo veel mogelijk ondersteunen. Als ik intern alles op rolletjes heb, kunnen mijn collega’s zich focussen op hun eigen werk!
Heleen Makkinga

Heleen Makkinga

Mediatrainer & Persvoorlichter

Wat maakt dat de ene boodschap beklijft en de ander niet? Het geheim zit 'm in het optimaal combineren van verbale en non-verbale communicatie. That's where the magic happens! Mijn ervaring als woordvoerder binnen de zorg, de publieke en commerciele sector zet ik in tijdens media- en presentatietrainingen, waarbij lichaamstaal altijd een prominente rol speelt.
Ruben Akkerman

Ruben Akkerman

Content Director & Design

Juist omdat lichaamstaal visueel is vind ik het geweldig om te zoeken naar de beste mogelijkheden om dit te vertalen naar beeld en grafische vormgeving. Mijn passie is het creëren van prikkelende content die niet alleen inspireert, maar ook je blik verruimt.
Michael van Woensel

Michael van Woensel

Online Marketing specialist

Met passie en veel plezier help ik Body Language Academy online te laten groeien. Lichaamstaal is een mooie vorm van communicatie die het verdient om nóg beter onder de aandacht te komen!
Arjaen Smits

Arjaen Smits

Sales & Business Development

Ik train omzetverantwoordelijken binnen advocatuur en consultancy in Business Development. Dit doe ik door inzicht te geven in de denkprocessen van potentiële klanten tijdens commercieel contact. Vervolgens laat ik zien hoe dit gebruikt kan worden in digitale berichten, telefoongesprekken en acquisitiegesprekken.
Anne-Marie Leggelo

Anne-Marie Leggelo

Trainer

Anne-Marie is een Etiquette expert. Zij is bekend van Radio en TV. Anne- Marie verzorgt in samenwerking met ons trainingen over Etiquette en Non-verbale Communicatie.
Leo Landa

Leo Landa

Trainingsacteur

Leo is onze zeer gepassioneerde trainingsacteur die met veel plezier trainingen tot een echte plezierige leerervaring maakt.
Wendie Metsaars

Wendie Metsaars

Trainingsactrice

Als trainingsactrice heb ik me gespecialiseerd in gedragsstijlen en lichaamstaal. Ik heb veel ervaring met ondernemers in de dienstverlenende sector en in de branche van zorg en welzijn. Met plezier zet ik een situatie zorgvuldig neer, zodat de deelnemers kunnen oefenen en praktische tools krijgen die leiden tot directe verandering.

Trainingen

Lichaamstaal Professional training

calendar_today 2 dagen + 3 maanden
payment€997,00
Bekijk training

Lichaamstaal Master Training

calendar_today 3 dagen + 3 maanden
payment€1.497,00
Bekijk training

Lichaamstaal webinar

calendar_today 1 uur
paymentGratis
Bekijk training

Online Training

calendar_today 3 uur
payment€225,00
Bekijk training