Maatwerktraining in lichaamstaal

Communicatie is een belangrijk onderdeel van het werk in elk beroep, maar de specifieke praktijksituaties en leerdoelen kunnen anders zijn. Daarom maken wij onze incompany lichaamstaaltraining altijd op maat voor bedrijven en (overheids)organisaties. De theorie is science-based, maar wordt direct vertaald naar herkenbare praktijksituaties en praktische oefeningen. Dit resulteert in inzetbare vaardigheden die gemakkelijk te implementeren zijn.

Non-verbale communicatie is een branche-overstijgende vaardigheid, die altijd van pas komt. Want het grootste deel van onze communicatie is non-verbaal en bepaalt hoe de spreker en de boodschap overkomen. Hiermee kan je in elk beroep een verschil maken.

Mogelijkheden

Omdat deze vorm van training op maat gemaakt wordt op basis van uw behoeften, zijn de mogelijkheden zeer divers. Van een meerdaagse opleiding tot kortere workshop of interactieve keynote op een bedrijfsevent. De meest gekozen training is de incompany versie van onze vijfdaagse Lichaamstaal Master opleiding.

Diensten: meerdaagse opleiding en training, dagtraining, korte workshop, praktijkdag, terugkomdag, interactieve keynote of presentatie op een bedrijfsevent, online training.
Vormen: klassikaal, offline en online.
Lengtes: variërend van een uur tot meerdere dagen. De meest gekozen lengte is 5 dagen.
Talen: Nederlands en Engels.
Locaties: incompany binnen uw organisatie, op ons gespecialiseerde opleidingscentrum, op een externe door u gekozen locatie, binnen- en buitenland.
Optionele aanvullingen: trainingsacteur, videoanalyse, coaching, online groepssessies, digitale of fysieke (huiswerk)oefeningen na de training.

Meer informatie over training

De reguliere en meest gekozen manier van trainen is klassikaal op onze opleidingslocatie (omg. Arnhem). Doordat onze locatie specifiek is vormgegeven voor non-verbale communicatie-training kunnen de deelnemers hier het maximale uit de training halen en is de trainer volledig voorzien van alles wat hij/zij nodig heeft om een optimale leerervaring te bieden. Daarnaast is het voordeel dat u als klant geen zoektocht hoeft te doen naar een geschikte externe locatie en tevens de kosten daarvoor bespaart.

Deze vorm van training is uitstekend te combineren met online training als verdieping, supervisie of om de kennis weer op te frissen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor alleen online training. Dit kan live of door middel van een vooraf ontwikkelde trainingscursus die op elk moment in onze online leeromgeving bekeken kan worden. Zo kunnen uw medewerkers zich in hun eigen tempo verdiepen en ontwikkelen in de theorie van lichaamstaal. En eventueel op een later moment deelnemen aan een kortere en zeer praktijkgerichte training. Aangezien het oefenen met lichaamstaal digitaal beperkt mogelijk is.

Inhoudelijke informatie

Lichaamstaal lezen

In een half uurtje koffie drinken met een potentiële klant worden er onbewust zo’n 800 non-verbale signalen getoond. Signalen met informatie over oprechte emoties, intenties en persoonlijkheid. Als uw medewerkers deze signalen kunnen ‘lezen’, krijgen zij snel inzicht in de belevingswereld en behoeften van hun gesprekspartner. Het stelt ze in staat om letterlijk en figuurlijk tussen de regels door te lezen, waardoor zij proactief kunnen handelen en bijsturen in plaats van reactief. Hierdoor kunnen zij leiding behouden in het gesprek en hebben zij meer grip op de resultaten. Of dit nu een commercieel, maatschappelijk of welzijnsdoel is.

Eigen uitstraling

Hoe bewust zijn uw medewerkers zich van hun lichaamstaal en het effect ervan?
Onderzoek toont aan dat lichaamstaal en uitstraling een veel groter effect heeft dan we denken. Wist u bijvoorbeeld dat de uitstraling van sollicitanten meer invloed heeft op potentiële werkgevers dan de feiten op hun CV? Dat artsen vaker aangeklaagd worden op basis van hoe ze non-verbaal communiceren, dan op basis van hun daadwerkelijke handelingen? En dat we op basis van de lichaamstaal van politici kunnen voorspellen of zij verkozen zullen worden?

Er wordt vaak gedacht dat uitstraling een statisch gegeven is, een kwestie van ‘je hebt het of je hebt het niet’. Maar in werkelijkheid is het veelal een kwestie van non-verbale communicatie. In onze training maken wij deze ogenschijnlijke ongrijpbare begrippen zoals ‘uitstraling’ en ‘overtuigingskracht’ concreet, tastbaar en bovenal bereikbaar.

Voor een voorstel op maat, neem contact met ons op via het formulier onderaan de pagina of bel ons direct: 020 – 225 92 41.

Doelgroepen

Communicatie is in vrijwel elk beroep essentieel. En non-verbale communicatie is het grootste deel van de communicatie. Hierdoor zijn non-verbale vaardigheden branche-overstijgende vaardigheid en niet beroepsspecifiek. Onze training zijn dat wel, doordat ze op maat gemaakt worden voor elke organisatie.

Politie & Inlichtingen:
betrouwbaar gedrag beoordelen en beïnvloeden in diverse operationele contexten, zoals tijdens onderhandelingen, verhoren, de-escalerend communiceren en het heimelijk inwinnen van informatie.

GGZ en zorg: sneller de kern van het probleem kunnen duiden bij cliënten, zonder dat zij alles met woorden hoeven te zeggen.

SKJ: speciaal voor Jeugd- en gezinsprofessionals hebben we een vijfdaagse geaccrediteerde opleiding, zodat jij nog beter het verschil kunt maken in het leven van de jeugdigen en gezinnen waarmee je werkt. Deze opleiding is zowel met open inschrijving als incompany mogelijk.

Sales en onderhandelingen: verhoog en versnel je sales en onderhandel succesvol, door direct te zien waar de oprechte interesse en weerstand zit bij (potentiële) klanten.

HR & recruitment: herken de ware gevoelens, drijfveren en karaktereigenschappen in recruitment-, sollicitatie- en mediationgesprekken. Waardoor je meer informatie hebt en de kans op mishires verkleint en op succesvolle samenwerkingen vergroot.

Leidinggeven, presenteren & pitchen: communiceer krachtiger en zelfverzekerd.

Reviews

 • Martin

  Incompany
  starstarstarstarstar 10
  03-05-2024
  Incompany
  Ik nam deel aan de vijfdaagse opleiding omdat ik het zelf erg interessant vond en zeer nuttig voor mijn werk als leidinggevende. Maar tijdens de opleiding kwam ik me erachter hoe ongelofelijk waardevol deze kennis is voor onze grote groep SKJ'ers. Zij kunnen hierdoor hun cliënten nog beter 'lezen' en hun onderbuikgevoel verifiëren op basis van wetenschappelijke kennis. Wat het ook makkelijker maakt om het te bespreken omdat het geen oordeel of persoonlijk gevoel meer is, maar een observatie van gedrag. Na mijn zeer positieve ervaring ben ik direct in gesprek gegaan met onze directie en ook zij waren overtuigd van de meerwaarde. Hierna zijn we in gesprek gegaan met Body Language Academy om onze bevindingen en enthousiasme te delen en te bekijken hoe we een langdurige samenwerking kunnen vormgeven. Overigens niet alleen voor onze SKJ'ers, maar voor meerdere afdelingen. Dit omdat wij er als organisatie van overtuigd zijn dat het onze professionals nog beter kan maken in hun werk en in de onderlinge samenwerking. Wij hebben gekozen voor Body Language Academy omdat zij zo goed aangeschreven staan. En omdat, ondanks dat ik al zoveel goede verhalen had gehoord, ik toch nog steeds positief verrast werd. De opleiding zit sterk in elkaar en wordt duidelijk afgestemd op de groep en hun praktijk; de trainers maken echt goed contact en verbinding met de groep waardoor er snel een gevoel van veiligheid en verbinding ontstaat en ook de verzorging en locatie (hoofdkantoor Elst) waren top. Ik heb mijn certificaat met veel plezier en gepaste trots bij mijn andere diploma's en certificaten gehangen. Dank!
 • Gerben

  Incompany
  starstarstarstarstar_half 9
  22-12-2023
  Incompany
  Ik was op zoek naar meer kennis om mijn rugzak te vullen in het kader van communicatie. Je wordt in vijf dagen tijd meegenomen in de wondere wereld van non verbale communicatie. Het lukt mij nu om hierdoor nog beter signalen te herkennen en die efficiënt toe te passen in de gesprekken. Het is geweldig toepasbaar tijdens de goede gesprekken met mijn medewerkers alsmede tijdens de gesprekken met klanten. Echt een geweldige manier om hiermee een laag dieper te gaan. De locatie in Elst is er ook eentje om in te lijsten. Simpel perfect passend voor deze vorm van trainingen. Rustig / mooie technische middelen en vooral een fijne sfeer. Dank voor deze mooie ervaring.
 • Michel

  Incompany
  starstarstarstarstar 10
  08-10-2023
  Incompany
  Ik heb Denise gezien als spreker op Profitcon. Ik ben niet iemand die uit zichzelf verhaaltjes op internet gaat schrijven. En ik geef nooit een 10. Want niks is perfect. Maar ik kan eigenlijk niet echt benoemen wat er beter had gekunnen. De inhoud was interessant, vernieuwend, onderbouwd en toegespitst op situaties die ik en mijn vakgenoten maar al te goed kennen. Daardoor was meteen duidelijk hoe dit voor ons in de praktijk kan werken. Vooral noemenswaardig en bewonderingswaardig vind ik hoe ze wetenschappelijke onderzoeken en theorie heeft verwerkt in een zeer boeiende en interactieve presentatie. Ik keek er niet naar uit om aan het einde van het event nog 1,5 uur naar een closing speaker te luisteren. Ik had alle informatie en inspiratie die ik wilde al gehad. - althans dat dacht ik. Met een beetje tegenzin bleef ik uit beleefdheid toch maar tot het eind. En wat ben ik achteraf content met deze keuze. Ik heb elke minuut geboeid geluisterd, meegeschreven en regelmatig gelachen. Wat een stage persence! Wat een humor! En wat een talent om zo ontspannend op het podium te staan en tegelijkertijd ons, het publiek het gevoel te geven dat je ons vakgebied en onze uitdagingen zo goed kent. Ik heb bladzijden vol nieuwe informatie. Toch een verbeterpunt. De Lichaamstaal Fundamentals training van Denise was de hoofdprijs in de loting. Hiervan hadden er meer verloot mogen worden. En ik had ook graag de mogelijkheid gehad om Denise's boek te winnen.
 • R. Nijhuis

  Incompany
  starstarstarstarstar 10
  04-10-2023
  Incompany
  Vandaag heb ik dag twee van de lichaamstaal professional opleiding voltooid. Het was een super interessante dag en de inhoud was zeer relevant voor de beveiliging en ontwikkeling van Lichaamstaal. Tijdens deze opleiding heb ik de mogelijkheid om mijn kennis over lichaamstaal te vergroten en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast krijg ik ook de kans om feedback te geven en te ontvangen, wat erg waardevol is voor mijn persoonlijke groei. Top trainer Henry van den Bogert deelde zijn expertise en gaf ons waardevolle inzichten in de wereld van lichaamstaal. Het was een eer om van zo'n ervaren professional te mogen leren. Naast het vergroten van mijn kennis en het ontvangen van feedback, kreeg ik ook de kans om andere leuke professionals te ontmoeten. Het is altijd inspirerend om met gelijkgestemde mensen te praten en ervaringen uit te wisselen. Ik kijk uit naar de start van de Master opleiding volgende week en ik ben ervan overtuigd dat ik na afloop een betere professional zal zijn. Het begrijpen van lichaamstaal is cruciaal in de beveiligingssector en het ontwikkelen van awareness. Het stelt mij in staat om non-verbale signalen te herkennen en te interpreteren, wat kan bijdragen aan het voorkomen van potentieel gevaarlijke situaties. Al met al ben ik erg tevreden met mijn beslissing om de lichaamstaal professional opleiding te volgen bij de Body Language Academy. Het is een investering in mijn persoonlijke en professionele groei. Ik raad het iedereen aan die geïnteresseerd is in lichaamstaal en persoonlijke ontwikkeling.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!