Dit zeggen onze deelnemers

  • Mascha

    Lichaamstaal Professional + Master
    starstarstarstarstar 10
    10-11-2022
    Lichaamstaal Professional + Master
    Ik zou de training eigenlijk een ster minder willen geven, omdat hij van mij langer had mogen duren. Maar dat zou niet eerlijk zijn. ;-) Het is al een tijd geleden dat ik de opleiding 'Lichaamstaal Professional' en 'Master Lichaamstaal' heb gevolgd, maar herinner me het nog heel goed. Nadat ik er van verschillende kanten erg enthousiaste verhalen over had gehoord, móést ik hem ook volgen! En ze hebben niets teveel gezegd! Ik heb gewerkt bij de Politie, in de beveiliging en voor beide opleidingen gevolgd, maar nergens heb ik iets (waardevols) geleerd over non-verbale communicatie. Achteraf verbaasd mij dat enorm, nu ik weet wat ik weet door deze training. Ik dacht voorafgaand echt dat armen over elkaar betekende dat iemand gesloten was en misschien wel iets verbergde. Want dat is letterlijk wat ze je leren! Door de uitleg en wetenschappelijke onderbouwing in deze training is dat misverstand een van de vele dingen die ik heb geleerd. Het was wel even slikken om te merken hoeveel aannames je onbewust doet en hoeveel signalen je ooit verkeerd geleerd hebt. Ik heb ook mijn eigen lichaamstaal en uitstraling kunnen aanpassen door de training. Ik was altijd al ambitieus en wist dat ik het kon, maar het lukte me niet promotie te maken. Vaak kreeg ik dan feedback over andere dingen dan mijn ervaring, cv of competenties. Maar dingen als 'we zien het je niet doen' of 'je bent niet zelfverzekerd genoeg'. Door de training heb ik ontdekt waar dat precies door kwam, want ik kon het wel! Ik heb mijn lichaamstaal iets aangepast waardoor ik meer overkom zoals ik ben en anderen dat ook zien. En dat is het mooiste cadeau. ❤️ Ik gebruik nu, een aantal jaar later, nog steeds wat ik geleerd heb in de training! En ik ben blij om te lezen dat er nu terugkomdagen zijn om je kennis weer op te frissen en te oefenen.
  • Philip

    Lichaamstaal Professional + Master
    starstarstarstarstar 10
    10-11-2022
    Lichaamstaal Professional + Master
    Zoals ik tijdens de training ook aangaf heb ik in mijn carrière veel trainingen en opleidingen gevolgd. Maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Ik heb moeite met lang focussen en krijg meestal na een ochtend opleiding, hoofdpijn. Tijdens deze training was ik verbaasd toen de trainer zei dat het al 16:00 was! De tijd was voorbij gevolgen, ik was nog steeds geboeid, had geen hoofdpijn en had eigenlijk wel langer door willen gaan! Na deze opleiding gevolgd te hebben vraag ik mij sterk af waarom ik dit niet eerder heb gedaan of waarom we dit niet standaard krijgen op school, danwel in een vervolgopleiding. Meerdere cursisten waren het hierover met mij eens. Ik heb aan de andere MT-leden aangegeven dat ik deze opleiding wil aanbieden - en aanraden - aan al ons personeel. Daar ik zeker weet dat dit hun presentaties, onderling begrip en teamgevoel gaat verbeteren. Complimenten voor de goede organisatie, communicatie en verzorging. En complimenten aan Denise betreft hoe snel zij veiligheid in de groep weet te creëeren en wetenschappelijke materie heeft omgezet in praktische modellen en methoden. En ook dank aan de groep voor de ontzettend leuke vijf dagen! Ik zie jullie graag terug tijdens een terugkomdag!
  • Anne

    Lichaamstaal Professional + Master
    starstarstarstarstar 10
    08-11-2022
    Lichaamstaal Professional + Master
    Eind november heb ik de lichaamstaal master gehaald bij de Body Language Academy. Dit is de vervolgcursus op de lichaamstaal professional die ik eind 2019 heb afgerond. Tijdens de training heb ik geleerd wat de impact is van lichaamstaal en hoe je dit praktisch in kunt zetten om de lichaamstaal van anderen beter te begrijpen en om je eigen lichaamstaal congruenter te maken met je boodschap. In de training is er veel kennis aangereikt en we hebben veel geoefend om vaardigheden te versterken. De training is heel interactief en de vertaling met de praktijk wordt goed gemaakt. Er is veel ruimte voor persoonlijke coaching en de transfer met andere studenten zorgt voor een nog groter leereffect. Ik heb mijn case-analyse geschreven over profiling, waarbij ik de profilingschalen heb ingevuld op basis van non-verbale communicatie om hiermee een inschatting van karaktereigenschappen te maken. Hier is gekeken naar dominant, onderdanig, warm, koud, competent, incompetent, extravert, introvert, comfort, ongemak, toegankelijk/open, afstandelijk/gesloten, positieve signalen, negatieve signalen, expressief en vlak. Bedankt Denise Dechamps en de rest van Body Language Academy voor deze prachtige training.
  • Jeroen

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar_half 9
    10-10-2022
    Lichaamstaal Professional training
    2 dagen Lichaamstaal Professional training zijn omgevlogen. Behalve de theorie die ook in naslagwerk en het online platform is terug te lezen is er veel interactie en zijn er flink wat oefeningen gedaan. Ik heb veel nieuwe en duidelijke inzichten gekregen over de non-verbale communicatie van mijzelf en mijn omgeving. Het vergt nog veel oefening maar dat deert niet, want het is heel erg leuk om non-verbalen communicatie te leren en te leren herkennen. Er wordt vanuit mijn perspectief veel nieuwe informatie gegeven in deze training, waardoor het denk ik goed is dat de trainingsdagen niet langer duren dan een uur of zes. Het is heel waardevol om vanaf nu positief in te kunnen spelen op non verbale communicatie die ik eerder niet zou hebben herkent. Deze training is van harte aanbevolen, met dank aan Henry van den Bogert die als trainer heel goed en bevlogen is in zijn expertise.
  • Paul Beurskens

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar_half 9
    10-10-2022
    Lichaamstaal Professional training
    - Fijne afwisseling tussen praktijk en theorie - Fijne afwisseling tussen rust en activiteit - Professionele didactiek/methodiek
  • Odri

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    10-10-2022
    Lichaamstaal Master Training
    De lichaamstaal master training is een geweldige aanvulling op de professional. De verdieping en verbreding die tijdens deze drie dagen aan bod komen zijn een verrijking voor mijn communicatie zowel in mijn persoonlijke als professionele omgeving. Wat me het meest is bijgebleven is dat je door het kijken naar signalen dingen hoort en ziet die je eerder niet waarnam. Er gaat echt een nieuwe wereld open. Op zoek naar een cluster van signalen en congruentie in wat mensen zeggen maakt dat je anders naar mensen en gesprekken kijkt. Non-verbale communicatie zoals het gepresenteerd wordt door Body Language Academy is verrijkend en verdiepend op alle verbale gesprekstechnieken en een echte meerwaarde voor mij als persoon. Daarbij is de combinatie tussen de trainers Denise en Henry geweldig. Ze vullen elkaar aan in expertise en persoonlijkheid. Het werkplezier is zichtbaar en ze hebben oog en oor voor hun cursisten. Denise en Henry begeleiden en coachen je als cursist. Ze zorgen dat je het maximale uit de cursus kunt halen. Ik heb de master training als ontzettend waardevol ervaren en zou deze cursus aan iedereen willen aanraden.
  • Robert Hartog

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    07-10-2022
    Lichaamstaal Master Training
    Elke les zit vol waardevolle informatie welke op een leuke interactieve en vooral zeer positieve manier wordt overgebracht.
  • De dokter

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    06-10-2022
    Lichaamstaal Master Training
    Nadat ik online (de cursus van bodylanguagetactics.com) had gedaan, merkte ik dat ik het lastig vond om het geleerde in de praktijk te brengen, maar dat wel wou. Met wat googlen kwam ik op de courses van Denise uit en na een prettig telefoongesprek kon ik starten met de master. Als voorbereiding heb ik met Henry 1 gesprek gehad, met name voor een toelichting over de unieke RBL methode. En de 3 dagen zelf, ik heb genoten. De inhoud sloot goed aan bij wat ik al wist en de drie dagen waren gevuld met praktijk, oefenen en feedback. Precies wat ik zocht. Henry en Denise vind ik prettige, bijna charismatische docenten die weten qaar ze het over hebben en tot de tanden bewapend zijn met wetenschappelijke kennis over lichaamstaal. Met andere woorden: inhoudelijk sterk en geen praatjesmakers die gebakken lucht verkopen. Hier had ik dus wat aan! Ondertussen is mijn course afgelopen en ik merk dagelijks voordeel van wat ik geleerd heb. Oh, en de (vrijwillige) "eindopdracht", die is bijna af. Ook na de cursus willen ze die nog "nakijken" en dat is prettig flexibel. Henry en denise, nogmaals bedankt!
  • Edwin

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    06-10-2022
    Lichaamstaal Master Training
    Het feit dat je tijdens de training samen bent met andere deelnemers en met elkaar live kunt oefenen. Met daarbij de feedback van de trainers daar groei hè zo snel van. De manier waarop de training is opgezet en wordt gegeven door Denise en/ of Henry is top. Er is tijd voor persoonlijke ontwikkeling en je hebt de gelegenheid om met andere je ervaringen te delen. Je krijgt feedback van je mede cursisten. Allemaal heel waardevol om het nog beter onder de knie te krijgen.
  • Lies

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    05-07-2022
    Lichaamstaal Master Training
    Denise heeft oog voor iedere deelnemer en vragen. Alles komt aan bod en de geleerde stof en oefeningen zijn eenvoudig in de praktijk te brengen!
  • Linda

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    04-07-2022
    Lichaamstaal Master Training
    Ik had twee motivaties om de trainingen bij Body Langage Academy te volgen. De eerste was uit zakelijke overweging. Ik wilde graag weten hoe ik over kwam op personen en hoe het kwam dat de eerste indruk (dominant en onbenaderbaar) die mensen van mij hebben niet overeenkwam met de tweede warmere indruk, die mensen van mij hebben. Daarbij wilde ik ook weten hoe ik het meest uit een contact kon halen en daarmee ook kijkend naar wat iemand niet zegt, maar wel non-verbaal communiceert. Tijdens de trainingen kreeg ik ruim inzichten op dit vlak, als ook de zelfinzichten en handvatten hoe dit aan te passen. Mijn tweede motivatie was meer op persoonlijk vlak. Van nature ben ik een gevoelsmens en handel vaak vanuit intuïtie. Door de handvatten die ik tijdens de training bij Body Language Academy heb gekregen ben ik (beter) in staat om rationeel (non-)verbale signalen te duiden en kan ik hierdoor gevoelsmatig meer afstand nemen.
  • Robert

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar 10
    04-07-2022
    Lichaamstaal Professional training
    Zoveel geleerd, niet alleen kijken naar anderen maar wat kan ik aan mezelf aanpassen.
  • Nele

    Incompany
    starstarstarstarstar_half 9
    04-05-2022
    Incompany
    Voor een opleiding rond sollicitatievaardigheden was een keynote over non verbale communicatie een ideale match. Henry nam de deelnemers van begin tot einde mee in zijn verhaal, zette aan tot zelfreflectie en maakte de brug naar de andere workshops van de dag. Daarnaast was het een zeer fijne samenwerking met Body Language Academy vanaf de start van de samenwerking tot het einde.
  • Ronald

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    26-04-2022
    Lichaamstaal Master Training
    In mijn vakgebied als Teamontwikkeling Specialist/Leiderschaps ontwikkelaar kijk ik al heel veel naar "beeld & geluid" als ik met teams en leiders werk. De opleiding heeft een hele grote bijdrage geleverd aan mijn verdere ontwikkeling en specialisatie op het gebied van Body Language. Onze docent Henry is een topper in het overbrengen, uitdagen en delen van kennis op een rustige, soms humoristische en zeer professionele wijze. Maar het alleen volgen van de opleiding is niet voldoende. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is noodzakelijk. Vandaar dat je ook nog levenslang blijft aangesloten bij de (digitale)Body Language community. Het heeft mijn leven en professie zeer verrijkt! Ronald van Andel Teamontwikkeling Specialist
  • Docententeam Politieacademie

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    12-04-2022
    Incompany
    Body Language Academy heeft voor de samenwerking met de Politieacademie een maatwerk opleiding ontwikkeld over non-verbale communicatie voor het docententeam van een specialistisch vakgebied. Het doel van deze opleiding was ons verder te bekwamen in het non-verbaal communiceren op ons specialistische vakgebied en dit ook toe te kunnen passen in onze lessen op de Politieacademie. Body Language Academy heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van een aantal opleidingen binnen de Politieacademie op het gebied van non-verbale communicatie. Ondanks dat het onderwerp voor ons niet nieuw was, hebben wij onze kennis en vaardigheden op dit gebied enorm kunnen uitbreiden. Door de heldere uitleg, de zeer grote kennis en gedrevenheid van Denise en haar collega’s is de opleiding omgevlogen. De opbouw van de lessen was logisch en werd continue aangepast aan de wensen van de groep. Er was een mooie afwisseling tussen theorie en veel praktijkoefeningen. Inmiddels leren wij op onze beurt aan onze studenten om hun verbale communicatie met non-verbale vaardigheden te ondersteunen en signalen bij de gesprekspartner te herkennen. We zien hier mooie dingen gebeuren en de reacties hierop zijn bijzonder positief! Non-verbale communicatie heeft dan ook een prominentere plaats gekregen binnen onze opleidingsprogramma's. Zelf zijn wij zo enthousiast geworden dat een aantal van ons daarna ook nog de Master training hebben gevolgd. De verdere verdieping heeft ons nog scherper gemaakt op het herkennen en bewust zelf toepassen van non-verbale signalen in onze lessen. Onderwijsteam Politieacademie
  • José Vogel

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar_border 8
    31-03-2022
    Lichaamstaal Professional training
    De 2 dagen zijn om gevlogen. Heel fijn dat de cursus interactief werd gegeven. Hele mooie inzichten gekregen over de non-verbale en verbale communicatie van mijzelf. Het vergt nog aardig wat oefening om het goed in praktijk te brengen. Ik ga daarom ook door en de master volgen om de kennis verder te ontwikkelen.
  • Mario Schouten

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    08-03-2022
    Lichaamstaal Master Training
    In oktober 2021 ronde ik de Master opleiding af. Henry was de instructeur die de opleiding faciliteerde.. Ik kan alleen maar vermelden dat de opleiding rondom geweldig was. Theorie en praktijk mooi afgewisseld. Henry heb ik ervaren als een geweldige instructeur met veel passie voor zijn vak. Ik kijk uit naar de volgende trainingen van de Body Language Academy.
  • Heidi Nieboer

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    07-03-2022
    Lichaamstaal Master Training
    In deze praktische, maar wetenschappelijk onderbouwde, trainingen heb ik veel geleerd over het lezen van lichaamstaal van de ander. Niet minder belangrijk echter: ik ben me ook meer bewust geworden van mijn eigenlichaamstaal. Professionele en bevlogen trainers, goede ondersteuning online. Kortom: een aanrader voor iedereen die met mensen werkt!!
  • Kim

    Lichaamstaal Fundamentals (online)
    starstarstarstarstar_half 9
    23-02-2022
    Lichaamstaal Fundamentals (online)
    Begin februari heb ik een twee uur durende cursus / lezing van Henry mogen bijwonen via Zoom. Een ontzettend interessante cursus. Henry gebruikt zijn eigen lichaamstaal ter ondersteuning en de filmpjes en foto's die in de presentatie worden gebruikt, maken lichaamstaal duidelijk. De eerste stappen om aan de slag te gaan met lichaamstaal zijn voor mij gezet. De cursus heeft me alleen nog maar meer nieuwsgierig gemaakt naar hoe ik mijn eigen lichaamstaal kan inzetten en hoe ik de lichaamstaal van anderen steeds beter kan lezen.
  • Erik

    Lichaamstaal Fundamentals (online)
    starstarstarstarstar 10
    23-02-2022
    Lichaamstaal Fundamentals (online)
    Ik heb een zeer interessante en leerzame lezing over lichaamstaal gehad van Henry. Ondanks dat het een lezing via Zoom was voor een grote groep, wist hij de aandacht van deelnemers vast te houden en het verhaal goed over te brengen. Een aanrader die smaakt naar meer!
  • Esther

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar 10
    01-02-2022
    Lichaamstaal Professional training
    Ik kan hier heel kort en bondig over zijn, je gaat er geen spijt van krijgen! Het enige waar je spijt van kan hebben, is dat je het niet eerder hebt gedaan!
  • Jeroen

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar_half 9
    16-08-2021
    Lichaamstaal Professional training
    Wat mij aansprak was het totaalpakket bij elke opleiding. Het is niet alleen een trainingsdag, maar ook online training en begeleiding. En aan de online community heb ik veel. Je ziet hier lichaamstaalanalyses van filmpjes en foto's en ik doe opdrachten met de cursisten uit mijn groep. Persoonlijk houdt mij dit scherp en zo blijft het onderwerp actueel. Ik merk een duidelijk verschil in gesprekken voor en na de training. En ik kreeg van mijn team de feedback dat zij mijn manier van communiceren verbeterd vinden. Dus voor mij is het de investering zeker waard geweest. Na coronatijd wil ik graag de Master gaan volgen om nog meer te leren en er meer een automatisme van te maken. Wat er beter kon, vond ik persoonlijk de informatievoorziening over de Master. Toen ik me inschreef voor de Professional wist ik niet dat er een Master was. En tijdens de Professional werd er bijna geen reclame voor gemaakt.
  • Connie Witjens

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    22-06-2021
    Incompany
    Denise heeft een incompany training (maatwerk) verzorgt voor Result Mediation, het bedrijf waarvoor ik werkzaam ben als fulltime arbeidsmediator. Mijn collega's en ik waren onder de indruk van haar professionaliteit en gedrevenheid. Haar timing was perfect, ze wist kennis op een speelse manier af te wisselen met oefeningen. Hierdoor was de training dinamisch en boeiend. Ondanks dat wij een groep ervaren en hoogopgeleide mediators zijn heeft de training absoluut toegevoegde waarde voor ons gehad en hebben wij tools van Denise aangereikt gekregen die zeer toepasbaar zijn in onze praktijk. Bij deze Denise, nogmaals dank voor de leerzame en ook leuke dag! Connie Witjens, MfN Registermediator
  • Hanno

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    22-06-2021
    Incompany
    Een cijfer geven vind ik altijd lastig, maar persoonlijk vond ik de online presentatie (webinar) een 9 of 10. Voor mij was het waardevol, dat Denise bij het begin meer vertelde over haar achtergrond. Ik wist bijvoorbeeld niet, dat ze psychologie heeft gestudeerd. Tijdens het webinar bewees Denise, dat ze de materie beheerst. Ze is daarmee beslist een positieve uitzondering op nogal wat sprekers (ik kom ze te vaak tegen), die een tweedaagse workshop hebben gedaan en zich als autoriteit presenteren. Haar presentatie geeft ook beslist de indruk, dat ze ervaren is om online, voor camera en voor groepen te spreken. Ze hield tijdens het webinar ook nadrukkelijk de leiding ondanks de nodige informele onderlinge reacties. In mijn beleving reageerde ze alert en positief. De voorbeelden en beelden, die Denise gebruikte waren leerzaam en vermakelijk. De video, die Denise toonde, was leerzaam en vanzelfsprekend nog lastig: een stilstaand plaatje is een stuk makkelijk te beoordelen. De vraag blijft wel in welke mate de deelnemers deze - voor velen nieuwe - kennis in de praktijk zullen gebruiken. Daar heeft Denise echter weinig invloed op. De tips voor het online vergaderen trokken diverse mensen zich zichtbaar gelijk aan, door een andere houding aan te nemen of de camera beter in te stellen. Zelf heb ik nu eindelijk de al langer gewenste ringlamp gekocht. Overigens betrap ik me erop, dat ik in online meetings nu de andere deelnemers bewuster observeer en daar op acteer. Tot slot de persoonlijke presentatie van Denise zelf: een verzorgde vrouw, open houding, goed uitgelicht in een bewust vriendelijk-professioneel ingerichte omgeving. Dit alles versterkt haar autoriteit. Helaas kan ik op dit moment niet veel verbeterpunten bedenken, behalve wellicht concrete informatie waar we zaken aan kunnen schaffen. Inderdaad, het is een beetje mager. Tot slot: Dank aan Denise voor haar bijdrage. Het is een van de presentaties, die me bij zal blijven.
  • Gerard

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    23-03-2021
    Incompany
    Ik heb samen met een collega een online training gevolgd van Body Language Academy. Ik was vooraf sceptisch; een training over lichaamstaal online, dat gaat toch niet werken? Maar mijn collega had de trainster op tv gezien en was erg enthousiast. Ik moet zeggen dat ik bijzonder veel geleerd heb! Overal waar ik om me heen kijk zie ik opeens de signalen uit de training! Mijn collega en ik kijken elkaar nu begrijpend aan tijdens een vergadering als we weer eens iets herkennen bij onze manager. Ik raad deze training zeker aan! En ik wil zelf de offline uitgebreidere versie gaan volgen zodra het kan.
  • Boy

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    20-07-2020
    Incompany
    Na de eendaagse training heb ik voor m'n gevoel een nieuwe dimensie ontdekt. Iets wat je al wist dat bestond, maar nog niet de skills om deze te herkennen en op te anticiperen. De training heb ik dan ook als zeer prettig ervaren waarbij de tijd voorbij is gevlogen. Eigenlijk smaakt deze training naar meer, maar voor nu eerst maar eens goed gaan oefenen. Dankjewel Denise voor de nieuwe inzichten en Berna voor het prettig afstemmen van deze training!
  • An Nguyen

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar 10
    19-01-2020
    Lichaamstaal Professional training
    Na twee dagen training met Denise heb ik de tools en kennis opgedaan om gelijk in de dagelijkse praktijk lichaamstaal op te merken en te interpreteren. Elke encounter met een andere persoon levert een palet aan uitdrukking, emoties en gedragingen op die fascinerend zijn om te analyseren. Mijn interacties met anderen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Kan niet wachten om meer te leren.
  • Andries

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar 10
    21-12-2019
    Lichaamstaal Professional training
    De docenten zijn professioneel en geven op een leuke duidelijke manier les. Dankzij het persoonlijke advies en de theorie uit de lessen heb ik meer inzicht in mijn eigen lichaamstaal en de lichaamstaal van mijn omgeving. Na de training kon ik verder oefenen op een persoonlijke omgeving waar dagelijks filmpjes en foto's worden gedeeld. Kan de lessen zeker aanbevelen, ga zelf in Maart de Master volgen. Met vriendelijke groet, Andries van der Velden.
  • Joosje

    Privé: Special Masterclass: Body Language, Public Speaking & Personal Branding
    starstarstarstarstar 10
    03-12-2019
    Privé: Special Masterclass: Body Language, Public Speaking & Personal Branding
    De training had een goede balans tussen theorie en praktijk en de trainer was enorm enthousiast en duidelijk een expert in haar vakgebied. De duidelijke voorbeelden en oefeningen maken het mogelijk om alles wat er wordt verteld direct in de praktijk toe te passen, zowel in professionele als in privé situaties.
  • Angeles Moreno

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    03-12-2019
    Incompany
    Last week at the BEA World Event in Milaan, I had to choose between 4 different sessions. I decided to attend the session 'Body Language - The Universal Part of Intercultural Communication'. Speaker name in the agenda was Denise Dechamps. At that moment I didn’t know anything about the speaker and very little about the topic, but it sounded interesting for the evolution of my professional career. I have to say that this decision was the best ever! Denise is an incredible speaker, explains the topic in a way that 60 minutes was too short, we could have been there for hours! On top of her incredible knowledge and communication skills, she was also funny and made the session interactive, interesting and worthy. Now exploring how to attend a future workshop! Thanks Denise Dechamps!
  • Angeles

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    02-12-2019
    Incompany
    Yesterday I had to choose between 4 different sessions at Bea World - Where Creativity Meets Business event and I decided to attend the session called BODY Language. Speaker name in the agenda Denise Dechamps. At that moment I didn’t know anything about the speaker and very little about the topic but sounded interesting for the evolution of my professional career. I have to say that the decision was the best ever! Denise is an incredible speaker, explains the topic in a way that 60 minutes was too short, we could have been there for hours! On top of her incredible knowledge and communication skills, she was also funny and made the session interactive, interesting and worthy. Now exploring how to attend a future workshop! None in Spain though... Thanks Denise Dechamps!
  • Angeles

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    02-12-2019
    Incompany
    Yesterday I had to choose between 4 different sessions at Bea World - Where Creativity Meets Business event and I decided to attend the session called BODY Language. Speaker name in the agenda Denise Dechamps. At that moment I didn’t know anything about the speaker and very little about the topic but sounded interesting for the evolution of my professional career. I have to say that the decision was the best ever! Denise is an incredible speaker, explains the topic in a way that 60 minutes was too short, we could have been there for hours! On top of her incredible knowledge and communication skills, she was also funny and made the session interactive, interesting and worthy. Now exploring how to attend a future workshop! None in Spain though... Thanks Denise Dechamps!
  • Suzanne

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar_border 8
    27-11-2019
    Lichaamstaal Professional training
    Het was fijn om meegenomen te worden in de wereld van lichaamstaal. Ik vond het zeer interessant en leerzaam. Aanrader!!!
  • Anke

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    19-11-2019
    Incompany
    Denise Dechamps heeft een workshop verzorgd voor onze hele organisatie. Wij zijn met 45 medewerkers, veel verschillende vakgebieden en werkzaamheden. Denise gebruikt praktijkvoorbeelden en sluit aan bij de verschillende achtergronden van de deelnemers. Zo weet ze iedereen te enthousiasmeren over lichaamstaal. Een mooie mix tussen theorie en zelf ervaren. Wij zijn heel enthousiast over deze workshop van de Body Language Academy!
  • rob

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar 10
    13-11-2019
    Lichaamstaal Professional training
    Een verfrissende, interactieve training welke ten goede komt aan de professionaliteit van betrokken medewerkers.
  • peter bruijgom

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar_border 8
    25-10-2019
    Lichaamstaal Professional training
    Op een rustig tempo, afgewisseld met praktijkoefeningen wordt de stof stap voor stap behandeld. Je raakt je bewust van de vele nuances die het onbewuste brein laat zien in de vorm van lichaamstaal. Hier kan je je hele leven voordeel mee doen
  • Bob

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstar_halfstar_border 7
    22-10-2019
    Lichaamstaal Professional training
    De professional training wordt gegeven door ervaren en deskundige trainsters, die het op een energieke en aantrekkelijke manier presenteren.
  • Marcus

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    04-09-2019
    Incompany
    Denise leeft haar vak. Een zelfverzekerde, doch sympathieke en stralende eerste indruk en binnen minder dan een halve minuut had ze de 500 personen publiek in de zaal volledig in de hand. Zonder oneerbiedig te zijn naar de andere sprekers, maakte Denise onmiskenbaar duidelijk wat het effect van lichaamstaal is op je impact. Het bijzondere is dat haar boodschap dubbel is en dubbel overkomt. Want ze vertelt over het effect, maar tegelijkertijd zie je het ook. Ze leeft het. De presentaties zijn altijd vrij kort om iets te leren, maar ze gaf ze ons pakkende inzichten én was het levende bewijs dat lichaamstaal werkt. Persoonlijk vond ik het mooi hoe ze de nadruk wist te leggen op 'connectie maken met de ander' door middel van lichaamstaal, in plaats van anderen manipuleren. En ook dit is precies wat zij zelf uitstraalt. Authenticiteit ten top! Ik vond het fenomenaal!
  • Roel

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_border 8
    19-08-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Veel geleerd vooral de eerste les. Enthousiast uitgelegd door Denise. Tijdens werken in tweetallen misschien iets meer betrokkenheid gewenst.
  • Hj Van den Boger

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    09-07-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Denise is een zeer kundig, meelevend en inspirerend trainer, die haar ervaring en expertise weet te vertalen naarieders vakgebied. Haar passie voor het vak en voor mensen, gecombineerd met een sterk team, maakt Bodylanguage Academy een aanrader als opleidingsinstituut. Ik ga zeker terugkomen!
  • Hans

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    05-07-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Mooie training. Ik heb er in mijn werk en privé echt dagelijks voordeel bij.
  • Diederik

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    03-07-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Nadat ik de tweedaagse Professional training had afgerond, heb ik me direct ingeschreven voor het vervolg: de driedaagse Master. Met zeer hoge verwachting ging ik naar de Master. De Master verschilt duidelijk van de Professional, qua setting, inhoud en sfeer. De groep is veel kleiner: 8 personen. Wat ik persoonlijk erg prettig vond. Tevens leken de mensen een selectie van de meest geïnteresseerd en enthousiaste deelnemers. Het niveau is hoger en er is meer commitment. De sfeer was mede hierdoor anders, opener, gezelliger en we leerden veel sneller met z'n alle. Mede doordat iedereen al een stevige basis heeft vanuit de Professional, er zin in heeft en vastberaden is om verder te gaan. De inhoud was nog interessanter en diepgaander. Ik kon me vooraf niet voorstellen hoeveel meer ik zou leren in die 3 dagen. Die overigens voorbij vlogen! Ik kan nu zeggen dat ik er bijna een zintuig bij heb. Het lezen van lichaamstaal is bijna een tweede natuur geworden. In de Master leer je meer theorie, maar ontwikkel je ook sterk je vaardigheden. Een aantal van mijn klanten maakten onlangs de opmerking dat ze mij de laatste maanden (sinds de training) een zeer prettige gesprekspartner vonden, meer empathie en zelfverzekerdheid. Toen moest ik wel even lachen in mezelf. Want zo was ik altijd al, maar ik weet nu beter hoe ik het ook uit kan stralen. Dank je wel aan het hele team van de Body Language Academy voor het faciliteren van deze levenslang waardevolle vaardigheid!
  • Klazina

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    01-07-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Denise is een expert. Tijdens de training had ik ontzettend veel vragen en op alles heb ik een antwoord gehad. Het tempo van de lessen was precies goed. Je leert om zoveel te zien, dat alles dient in te dalen. Tijdens de training kwam ik er achter hoeveel ik niet zag. Nu zie ik veel meer omdat ik het weet. Wat je niet weet zie je niet. Doordat ik nu zoveel meer zie kan ik sneller doorpakken in gesprekken, en krijg ik echt een inkijk of het gedrag congruent is. Wanneer dat niet zo is grijp ik nu sneller in. Het maakt de coaching effectiever die ik inzet.
  • Sushma

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_border 8
    01-07-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Super leuke training! Aanrader om te volgen! Deze training wordt ook gegeven door twee enthousiaste trainers!
  • Jeanet Duncker

    Lichaamstaal Professional training
    starstarstarstarstar 10
    01-07-2019
    Lichaamstaal Professional training
    Zeer leerzame training! De training is heel interessant. De docenten hebben een hele goede kennis van de materie. En zijn vol enthousiasme wat uitstraalt op de cursisten. Verzorging van de training is top. Informatie die je ontvangt van hen en het contact is zeer goed. Al met al zou ik Bodya Language Academy zeker aanbevelen!
  • Joyce Otten

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    29-06-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Door de scherpe, humoristische en vooral warme en persoonlijke wijze waarop Denise Dechamps haar enorme expertise overbrengt, heb ik met heel veel plezier en honger naar meer kennis en kunde de professional en master opleiding aan de Body Language Academy gevolgd. Oprecht een aanrader voor iedereen, die geïnteresseerd is en meer wil leren over non-verbale communicatie en gedrag bij anderen en zeker ook bij jezelf.
  • Hanna

    Incompany
    starstarstarstarstar 10
    27-06-2019
    Incompany
    Het was een hele inspirerende dag. Ik heb Denise als een hele fijne, intelligente, inspirerende vrouw ervaren. Het liefst zou ik nog verder met haar an de slag gaan!
  • Renske

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_border 8
    15-05-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Een inhoudelijke middag met een fijne sfeer
  • Tanja Combé

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    23-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Een ontzettende interessante training. Met een prima verdeling van de theorie en de praktijk. De gevarieerde groep aan deelnemers uit verschillende branches was voor mij ook één van de pluspunten. Leuk om te zien en te horen dat het lezen en gebruiken van lichaamstaal overal op verschillende manieren toegepast kan worden.
  • Anke van Gogh-Hendriks

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    23-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    De Lichaamstaal Professional Training is een aanrader! Ik vond het heel interessant om meer inzicht te krijgen in de wetenschappelijk onderbouwde theorie over lichaamstaal en non-verbale communicatie. Je leert zowel wat je bij een ander kunt zien aan non-verbale signalen als wat je zelf uitstraalt en hoe je dat, afhankelijk van je doel, met kleine subtiele aanpassingen kunt verbeteren. Denise is een inspirerende trainer met veel kennis. Ze zorgt voor een goede sfeer en speelt in op vragen die er leven in de groep. Ik kijk uit naar de Lichaamstaal Master in juni voor nog meer verdieping!
  • Genaro Manuel

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    23-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Ik vond dit een zeer indrukwekkende training. De manier waarop alles samen komt is fantastisch en blijft goed bij je zitten. Alles kan je goed met persoonlijke voorbeelden inzetten en interpreteren. Dit helpt goed bij het bewust worden en aanpassen van je eigen lichaamstaal. Ook sluit Denise met haar ervaring en expertise zich goed aan de vragen en praktijkvoorbeelden van de deelnemers.
  • Iskander

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    20-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Op enthousiaste evenals kundige wijze weet Denise de leerstof aan de groep over te brengen! De theorie werd direct gekoppeld aan de praktijk evenals omgezet naar concrete vaardigheden, waardoor het leerrendement hoog is! Ik heb dan ook erg genoten van de training en kijk uit naar de volgende trainingen!
  • Hans Etman

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    19-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Geweldig leuke training! Meteen toepasbare vaardigheden en inzichten. Zelfs als je al het een en ander wist, zijn er genoeg nieuwe non verbale signalen die je gaat herkennen in de mensen om je heen. Eye openers!
  • Nadam

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    11-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Onmisbare training voor iedereen die met mensen werkt en leeft (of apen). Je ziet het pas als je weet wat je ziet. Investering is laag en rendement is hoog. Wat wil je nog meer?
  • Michiel van Vugt

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    08-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Denise geeft een super training. Veel nuttige (en leuke inzichten) waar je in alle facetten van je leven iets aan hebt!
  • C. van Kouwen

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_border 8
    08-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Cijfers op basis van eigen inventarisatie. Ik heb zelf de training niet gevolgd.
  • Gabrielle

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_border 8
    04-04-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Heel leerzaam en interessant en gelijk toe te passen in de trainingen die ik zelf geef. Dank je wel Denise!
  • Herman Bijvank

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    28-03-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Ik heb Denise al eerder aan het werk gezien tijdens een workshop op de Landelijke dag van de arbeidsinspecteur. Daar stond ze in een vrij grote ruimte met veel lege ruimte om zich heen (wij zaten en stonden ook vrij ver weg). Ik was enorm onder de indruk van de manier waarop ze heel gemakkelijk de ruimte vulde met haar gestalte en haar gebaren waardoor mijn aandacht veel meer uitging naar haar lichaamstaal dan naar haar gesproken woord. Heel elegant leken haar gebaren en haar houding erg natuurlijk en vanzelfsprekend en helemaal niet ingestudeerd (terwijl ik vermoed dat dit wel een beetje zo zal zijn). Ze leek groter te worden en de ruimte te vullen en daardoor dichter bij ons te komen dan ze in werkelijkheid was. Ook afgelopen maandag was ik weer onder de indruk van haar bewegelijkheid en de manier waarop ze elk gesproken woord met een passend en natuurlijk gebaar op reis stuurt. Haar workshop geeft veel stof tot nadenken en zal zeker nog vaker voor ons onderwerp van gesprek zijn. Het helpt mij in ieder geval in de praktijk van mijn dagelijkse werk. Het helpt te verklaren wat er gebeurt in een gesprek en het helpt mij gebruik te maken van mijn houding en gebaren in contacten met anderen. Een groot compliment voor Denise en haar workshop!
  • Wieteke Bekkema

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    28-03-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Een ontzettend interessante en leerzame workshop over non-verbale communicatie. Echt een aanrader voor iedereen!
  • Jacco de Vries

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    13-03-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Een ontzettend leerzame training! Je leert er echt een hele nieuwe taal bij en ziet veel meer dan voorheen. De trainster (Denise Dechamps) is echt een autoriteit op het gebied van lichaamstaal, en dat is fijn leren. Enige punt van aandacht is dat de dagen wat mij betreft nog best wat langer mochten zijn met nog meer inhoud.
  • Emma

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    31-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Denise heeft ons in 3 uur tijd veel informatie gegeven. Op een toegankelijke, prikkelende wijze hebben we onszelf nog beter leren kennen en zijn we gedwongen kritisch te kijken naar de wijze waarop wij overkomen. Denise heeft haar verhaal echt aangepast aan de behoefte die er bij onze groep was en de vragen die wij stelden. Direct toepasbaar, met de nodige achtergrond informatie zodat je het beter begrijpt en het bij blijft. Een absolute aanrader voor iedereen die benieuwd is naar je eigen lichaamstaal, hoe je dit slim in kunt zetten en hoe je die van een ander kunt lezen.
  • Simone Hazelaar

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    16-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Ik heb de training als heel leerzaam en interessant ervaren, de manier van kennisoverdracht is prettig en de groepsopdrachten waren echt leuk om te doen. Ik hoop er op mijn werk veel plezier van te hebben.
  • Sanna Langereis

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstar_halfstar_border 7
    08-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Het aanbevelen zal ik vooral doen als mensen hier naar opzoek zijn. Mensen uit mijn eigen vakgebied vind ik het iets minder geschikt voor. Achteraf ben ik tot de conclusie gekomen dat op de punten waar ik echt in wou leren, me niet heel veel nieuws is gegeven en dat is natuurlijk jammer. Het microexpressie stuk ligt minder mijn affiniteit maar het verdere lichaam wel en dat was wel zo basic dat ik er niet veel meer uithaalde. Ik had daarin meer psychologie en neurologie verwacht. Tip: Ik vond zelf de werkruimte erg stijf. Ook achter tafels zitten vind ik met name voor een lichaamstaaltraining een belemmering. We kunnen namelijk zoveel leren van elkaar in houdingen etc. Inspelen in wat er op dat moment gebeurd.
  • Mirjam

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    08-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Dit is wel een van de meest verrijkende en interessantste trainingen die ik gevolgd heb, veel nieuwe info en zo leerzaam! Het had me leuk geleken om nog wat meer zelf te oefenen, maar gezien de tijd misschien niet mogelijk. Dank!
  • Melchior van Schuppen

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    06-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Denise is een kei in het overbrengen van haar vak. Zij doet dit op een afwisselende manier, recht van uit haar hart en echtheid. De dagen waren voor mij uiterst boeiend en tegelijk ook ontspannend. Ik heb er erg van genoten en veel geleerd. De innerlijke mens werd ook erg goed verzorgd. De plaats had voor mij liever in een wat spirituele plek mogen zijn, b.v. een boerderij of plek aan het strand of in het bos.
  • Joyce Otten

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    04-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    De Professional Training heb ik als erg waardevol ervaren. Denise is erg prettig om naar te luisteren en brengt haar gedegen kennis over het onderwerp vol enthousiasme over tijdens de twee dagen. De inhoud van de training is heel praktisch en met de verschillende oefeningen direct toepasbaar in je werk- en privé-leven. Het is hierin leuk dat je zowel inzicht krijgt in jouw eigen lichaamstaal als meer leert over het herkennen en interpreteren bij anderen. Er worden veel kleinere subonderwerpen behandeld en voor mij persoonlijk zou ik wel eerder een keuze maken op een aantal onderwerpen en dit meer uitdiepen en doorgronden. Nu blijft het soms wel iets te veel aan de oppervlakte, terwijl je ook merkt dat Denise er nog veel inhoudelijk over kan vertellen. Ik kijk uit naar het volgen van de opvolgende mastertraining!
  • Lydia van Oudenaren

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    03-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    Gewoon een goede en leuke training! De trainer is deskundig en tegelijkertijd toegankelijk voor feedback. Mooi leiderschap!
  • Jenny Kuntzelaers

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    03-01-2019
    Lichaamstaal Master Training
    De inhoud van de proffesional en master trainingsdagen was van hoog niveau. Het werd met passie door Denise verteld, uitgelegd en vaak ook uitgebeeld. De medecursisten en de gezamenlijke lunch waren ook erg gezellig en goed. Ook Berna heeft gedurende de dagen zich voor ons ingezet, waardoor de cursus een extra warme gloed kreeg. Het was voor mijn in een woord een feest om te mogen deelnemen.
  • Yvette Schimmel-Stoker

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_border 8
    20-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    Lichaamstaal en non-verbale communicatie. Geweldig leuke workshop! In onze evaluatie scoorden jullie op basis van 92 reacties een 8,2 als rapportcijfer. 5-puntsschaal: Inhoud --> 4,2 Relevantie --> 4,1
  • Resh

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_border 8
    18-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    De training professional had qua inhoud meer mogen hebben voor het bedrag wat je betaald. De training heeft mij wel getriggerd om er nog meer mee te gaan doen dan de afgelopen maanden toen ik boeken las en veel op internet geleerd heb over micro expressies en lichaamstaal. Verder mijn dikke complimenten voor Denise. Ze doet t heel leuk en interactief en het was zeer fijn en goed te volgen. Het readerboekje mag wel wat uitgebreider qua plaatjes inhoud etc etc. Als je een glimp in dit vakgebied wilt krijgen dan zeker de training volgen en uiteraard zal de master meer te bieden hebben. Succes.
  • Dominique van der Vliet

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    13-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    Eind 2016 hebben wij de incompany training Body Language opgenomen in ons centraal opleidingsplan. Inmiddels hebben wij al 14 keer de training gepland voor diverse groepen medewerkers. Door het enthousiasme van Denise en haar grote vakkennis komt een ieder geïnspireerd bij de training vandaan. De training is een belevenis, een eyeopener en een absolute aanrader.
  • Victor hengeveld

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    12-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    Ontzettend leuke en interessante training, goede organisatie, goede trainster. “Training uit het boekje” —> voorbeeld voor andere trainingen. Absolute aanrader
  • Gemma

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    11-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    De professional training was al een eye-opener, in de master heb ik echt ervaren wat de bewustwording van lichaamstaal kan doen, zowel in het lezen als in het uitstralen van signalen. Ik gebruik het nu dagelijks in mijn werk en oefen veel om er nog beter in te worden. Denise is een voortreffelijke docent en coach, die de cursus zowel leuk als leerzaam maakt.
  • Huub Lenaers

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar 10
    11-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    Goed verzorgde training, duidelijk lesmateriaal en aansprekende praktijkvoorbeelden die in de training aan de orde komen. Daarnaast uitgebreide praktijkoefeningen, zowel binnen als buiten en leerzame evaluaties. Training leert niet alleen het lezen van non-verbale signalen van anderen, maar geeft ook inspiratie voor een betere zelfreflectie. Zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor “customer facing functies”
  • Kevin van der Vlies

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    11-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    Gemoedelijk met een professionele omgang. Leuk om wat je leert direct in de praktijk te gebruiken.
  • Rob Krete

    Lichaamstaal Master Training
    starstarstarstarstar_half 9
    11-12-2018
    Lichaamstaal Master Training
    Zinvolle vaardigheden geleerd om sneller contact te maken met andere mensen.

Interesse in een training voor medewerkers van jouw organisatie?

Referenties:
contact

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!