Wil jij anderen beter begrijpen? Je cliënt, klant of patiënt bijvoorbeeld? De non-verbale communicatie, waaronder lichaamstaal, laat ziet wat iemand oprecht voelt en vindt. Het is een ongefilterde vertaling van wat er in iemand omgaat. Wat die persoon vervolgens zegt, is een selectie van die gevoelens en gedachten. Door te kijken naar de lichaamstaal, heb je naast de informatie die iemand geeft door wat hij/zij zegt, nóg een bron van informatie. De non-verbale informatie gaat vooral over de emotionele, relationele en persoonlijke aspecten. Bijvoorbeeld wat de ander vindt van jouw voorstel, of de ander begrijpt wat je zegt en of er sprake is van weerstand.

Wanneer je ook informatie kan halen uit de non-verbale signalen van je gesprekspartner, krijg je dus een completer beeld van de belevingswereld van de ander, waardoor je vaak samen sneller tot de kern kan komen. Ook als de ander dit niet hardop uitspreekt of nog niet kan verwoorden.

Ons motto is: echt goed luisteren doe je met je oren en ogen. Het ‘luisteren met je ogen’, dus het kijken naar de lichaamstaal, kan net zo’n vanzelfsprekende vaardigheid worden als het luisteren met je oren naar wat iemand zegt. Sterker nog, met die vaardigheid worden we allemaal geboren. Pas later in je leven leer je de vaardigheid van het interpreteren van woorden en spreken. Je brein heeft dus de capaciteit om dit te kunnen dus al. Maar meestal is er training nodig om dit weer op te frissen en aan te vullen met kennis, zodat je zaken als je onderbuikgevoel kan verifiëren.

Wil jij meer leren over lichaamstaal en dit toepassen in de praktijk?

Dan past de Lichaamstaal Professional training waarschijnlijk goed bij je. Dit is een interactieve, tweedaagse training waarin je lichaamstaal leert lezen op basis van wetenschappelijke inzichten. En daarnaast krijg je ook inzicht in je eigen lichaamstaal en de invloed hiervan op je uitstraling en op anderen. Na de training is je kennis over non-verbale signalen aangevuld en je brein weer getraind om in de praktijk aan de slag kunnen.

Wil je van lichaamstaal lezen echt een tweede natuur maken?

Wil je de lichaamstaal vaardigheden bijna automatisch inzetten tijdens gesprekken in de praktijk? Dan past de Lichaamstaal Professional + Master training waarschijnlijk het beste bij je. Je volgt dan eerst de trainingen van de Professional en daaropvolgend de verdiepende Master trainingen. Totaal bestaat deze combinatietraining uit 5 trainingsdagen.

Lichaamstaaltraining voor uw organisatie?

Een greep uit onze klanten:

Dit zeggen onze deelnemers

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie
Hein Heijen
Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Jortijn Bijl

AFAS Marketing Manager
Jortijn Bijl
Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Huib Boissevain

Annexum CEO
Huib Boissevain
De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!