Veel mensen zijn zich te weinig bewust van het enorme effect van lichaamstaal op dagelijkse interacties en het resultaat ervan. Of het nou gaat een om salesgesprek, een date of een dokter-patiëntrelatie; onze lichaamstaal bepaalt grotendeels de uitkomst van gesprekken. Het is niet voor niets dat veel wereldleiders, celebrities en veiligheidsdiensten hier zoveel aandacht aan besteden.

De minste kennis, hebben mensen vaak over het meest impactvolle deel van onze communicatie. We blijken vooral gefocust op wat we (gaan) zeggen, vragen en ratio. En onderschatten het effect van onze non-verbale communicatie, waaronder lichaamstaal en stemgebruik.

In een gesprek van een half uur zenden we zo’n 800 non-verbale signalen over en weer. De signalen van de ander, geven ons waardevolle informatie over zijn/haar oprechte emoties, behoeften en persoonlijkheid. En onze eigen lichaamstaal bepaalt o.a. onze gunfactor en hoe zelfverzekerd, overtuigend en empathisch we overkomen. Zonder deze aspecten heeft de informatie die je zo goed hebt voorbereid, weinig effect.

Non-verbale communicatie is een spraakmakend onderwerp dat voor veel doelgroepen relevant is. We communiceren immers de hele dag met klanten, cliënten, patiënten, collega’s en natuurlijk privé. Door middel van zeer interactieve presentaties maakt lichaamstaal expert Denise Dechamps het publiek bewust van het vaak onderschatte effect van lichaamstaal op op succes, relaties en resultaten. Denise is een ervaren spreker op events en in de media.

Lezingen

Video's

Bekijk een overzicht van video's over Denise.

Wat kun je uit non-verbale signalen halen?

Denise Dechamps Lichaamstaal Expert

Dit zeggen onze deelnemers

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie
Hein Heijen
Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Jortijn Bijl

AFAS Marketing Manager
Jortijn Bijl
Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Huib Boissevain

Annexum CEO
Huib Boissevain
De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!