Body Language in het onderwijs

Lichaamstaal speelt een belangrijke rol in het onderwijs. Als docent gebruik je non-verbale communicatie om lesstof effectiever over te brengen en meer verbinding te creëren met een groep leerlingen. Ook lees je bewust of onbewust hun lichaamstaal (en die van collega’s), zodat je beter en flexibeler kunt inspelen op alledaagse situaties en uitdagingen in je werk.

In haar lezing Body Language in het onderwijs laat lichaamstaalexpert en psycholoog Denise Dechamps zien hoe jij de grote kracht van lichaamstaal als docent, leraar, professor of trainer in je voordeel kunt benutten. Aan de hand van verrassende feiten en inspirerende tips leer je hoe je jouw eigen lichaamstaal kunt verbeteren en die van anderen in één oogopslag kunt lezen.

Wat is de invloed van lichaamstaal in het onderwijs?

De belangrijke rol van lichaamstaal in het onderwijs is eenvoudig te verklaren. Al toen je zelf nog in de school- of collegebanken zat, had de lichaamstaal van een docent immers grote invloed op het plezier wat je aan een vak beleefde. De docenten die het beste communiceerden en overwicht uitstraalden, hielden je aandacht tijdens de les beter vast en wisten je makkelijker te motiveren.

Uit onderzoek blijkt dat de invloed van lichaamstaal in het onderwijs zelfs nog veel groter is dan vaak gedacht. Zo leiden slechts kleine aanpassingen in de non-verbale communicatie van de docent al tot hogere beoordelingen van zijn kennis, toegankelijkheid en rechtvaardigheid. Zelfs de kwaliteit van het gebruikte lesboek wordt door leerlingen hoger ingeschat!

Denise Dechamps inhuren voor een lezing in het onderwijs

Niet alleen het beheersen van je eigen lichaamstaal, maar ook het lezen van die van anderen is een belangrijke vaardigheid die valt te leren. Hierdoor kun je als docent bijvoorbeeld herkennen of er bij een leerling sprake is van weerstand of juist leerproblemen. Of kun je die collega die gebukt gaat onder de werkdruk op het juiste moment een steuntje in de rug geven.

Als oprichter van gedragsinstituut de Body Language Academy toont Denise op overtuigende wijze aan dat kennis van lichaamstaal essentieel is om jouw vak als docent, leraar, professor of trainer optimaal uit te kunnen voeren. Investeren in je lichaamstaal betekent investeren in het resultaat van de scholing; en daarmee in de toekomst van je leerlingen en studenten.

Lezing over Body Language in het onderwijs boeken

Het boeken van de lezing Body Language in het onderwijs is de ultieme manier om je onderwijscongres of -seminar een waardevolle impuls te geven. Als lichaamstaalcoach is Denise het geheime wapen van meerdere politici, BN’ers en bekende ondernemers en zij weet dan ook exact welke non-verbale details het verschil maken om een groep met je mee te krijgen.

Met haar schat aan kennis en ervaring op het gebied van lichaamstaal, psychologie en neurologie weet ze het publiek tijdens haar presentatie eindeloos te boeien met fascinerende inzichten en praktisch toepasbare tips.

Meer weten over de voorwaarden voor een lezing over Body Language in het onderwijs? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om keynote spreker Denise Dechamps direct te boeken.

Interesse? Neem contact met ons op!

Reviews

Jortijn Bijl

Jortijn Bijl

AFAS

Marketing Manager

Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!
Hein Heijen

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis

Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie

Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!
Bernard-Paul Hakkenberg

Bernard-Paul Hakkenberg

AFAS

Inmiddels heb ik een tweetal presentaties van Denise mogen meemaken. Fantastisch! Zoals de titel al zegt, ze opent je ogen voor iets wat er altijd al was. Wat zegt die ander met zijn non verbale communicatie? Hoe kom ik zelf over? Ik heb enorm veel geleerd en heb hier dagelijks profijt van bij salesgesprekken en presentaties. Kortom een aanrader!
Richard van Hulst

Richard van Hulst

Exact

Denise heeft een interessante, enthousiasmerende en interactieve sessie op onze Summer Sales Summit gegeven. Naast enkele eyeopeners en praktische voorbeelden, heeft ze doen inzien dat bewust omgaan (en spelen) met lichaamstaal een waardevolle verdieping is van het sales vak. Zeker een aanrader om Denise te betrekken in je opleidingsprogramma!