Body Language in finance

In de financiële sector wordt succes uitgedrukt in cijfers. Maar aan de basis van deze cijfers ligt lichaamstaal – de factor die maar liefst 80% van onze menselijke beslissingen bepaalt. Non-verbale communicatie is dan ook doorslaggevend op het gebied van sales, onderhandelingen, recruitment, leiderschap en tal van andere vlakken die de financiële sector vormen.

In haar lezing Body Language in finance weet lichaamstaalexpert en psycholoog Denise Dechamps haar publiek te boeien met een inspirerende zienswijze op de cruciale rol van lichaamstaal in finance. Want daar waar innovatieve rekenmodellen en automatisering interessante voordelen opleveren, zijn het nog altijd menselijke overtuigingskracht en verbinding die de écht grote deals beslissen.

Bewustwording van lichaamstaal voor betere communicatie

De gunfactor en het vermogen om een klik te creëren, zijn in de financiële sector nodig om het best denkbare resultaat te bereiken. Jouw lichaamstaal tijdens een eerste ontmoeting bepaalt namelijk in grote mate hoe sympathiek, zelfverzekerd, motiverend en competent anderen jou vinden. Deze eerste indruk blijkt bovendien vrij hardnekkig.

Het kennen en beheersen van je eigen lichaamstaal is dan ook essentieel om je communicatieve vaardigheden te verbeteren. Of het nu is om beter te communiceren in crisissituaties, het maximale uit onderhandelingen te halen of om je team effectiever aan te sturen. In de lezing Body Language in finance leer je alles wat nodig is om de kracht van lichaamstaal in jouw voordeel te benutten.

Denise Dechamps inhuren voor een lezing in de finance

In de financiële sector is niet alleen je eigen non-verbale communicatie, maar ook die van anderen interessant. In situaties waar grote financiële belangen op het spel staan, kun je immers niet alleen vertrouwen op cijfers. Al tijdens een half uur durend gesprek krijg je van je gesprekspartner gemiddeld 800 non-verbale signalen.

Deze lichaamstaal geeft je informatie over oprechte emoties, intenties en karaktertrekken. Wist je bijvoorbeeld dat er 27 universele gezichtsuitdrukkingen zijn vastgesteld die te koppelen zijn aan 7 emoties? Een gedegen kennis van non-verbale communicatie helpt je om andermans drijfveren en behoeften te herkennen en zo meer grip te krijgen op een situatie.

Lezing over Body Language in finance boeken

Denise geniet bekendheid als oprichter van gedragsinstituut de Body Language Academy en is lichaamstaalcoach van uiteenlopende bekende politici, BN’ers en ondernemers. Ook helpt ze organisaties in de financiële sector om meer rendement uit medewerkers te halen door hun people skills te vergroten.

De inspirerende lezing Body Language in finance is bij uitstek bedoeld voor financiële organisaties die hun congres of andersoortige evenement een waardevolle impuls willen geven. Haar presentatie is een aangename mix van de laatste inzichten uit de psychologie en neurologie, vertaald naar praktische aanbevelingen en tips in herkenbare praktijksituaties.

Meer weten over Body Language in finance? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of om de populaire keynote spreker Denise Dechamps direct te boeken.

Interesse? Neem contact met ons op!

Reviews

Jortijn Bijl

Jortijn Bijl

AFAS

Marketing Manager

Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!
Hein Heijen

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis

Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie

Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!
Bernard-Paul Hakkenberg

Bernard-Paul Hakkenberg

AFAS

Inmiddels heb ik een tweetal presentaties van Denise mogen meemaken. Fantastisch! Zoals de titel al zegt, ze opent je ogen voor iets wat er altijd al was. Wat zegt die ander met zijn non verbale communicatie? Hoe kom ik zelf over? Ik heb enorm veel geleerd en heb hier dagelijks profijt van bij salesgesprekken en presentaties. Kortom een aanrader!
Richard van Hulst

Richard van Hulst

Exact

Denise heeft een interessante, enthousiasmerende en interactieve sessie op onze Summer Sales Summit gegeven. Naast enkele eyeopeners en praktische voorbeelden, heeft ze doen inzien dat bewust omgaan (en spelen) met lichaamstaal een waardevolle verdieping is van het sales vak. Zeker een aanrader om Denise te betrekken in je opleidingsprogramma!