Opleidingsbudget gebruiken voor een Training?

Behoor jij tot de groep werknemers die het persoonlijk opleidingsbudget (POB) niet besteed? Laat de kans om je verder te ontwikkelen niet liggen! Veel werkgevers stellen jaarlijks een opleidingsbudget beschikbaar. Maar uit onderzoek blijkt dat 40% van dit budget helemaal niet wordt benut en het daarom komt te vervallen. En dat is natuurlijk zonde! Als jij jezelf dus verder wilt ontwikkelen, is het verstandig om dit jaar gebruik te maken van jouw opleidingsbudget.

Betaalde opleiding volgen

Met een opleidingsbudget kun je een opleiding, training, cursus of zelfs een workshop volgen door gebruik te maken van een door jouw werkgever beschikbaar gesteld budget. Het betreft hier dus niet de trainingen die je vaak standaard van je werkgever krijgt aangeboden of zelfs verplicht moet volgen. De gekozen opleiding hoeft daarnaast ook niet altijd werkgerelateerd te zijn. En ook al betaalt de werkgever jouw opleiding, toch laten jaarlijks veel werknemers het persoonlijk opleidingsbudget liggen. De redenen hiervoor lopen uiteen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de gekozen trainingen niet relevant genoeg zijn, of er juist niet genoeg sturing gegeven wordt vanuit leidinggevenden. Dit vormt vaak een drempel voor de werknemer. Echter, blijkt uit de praktijk dat het volgen van een training met gebruik van het opleidingsbudget juist heel gemakkelijk is. Meestal is goedkeuring van de werkgever helemaal niet nodig en is de werknemer vrij om te bepalen waar het budget aan besteed wordt.

Kom vandaag nog in actie en zoek uit of jouw werkgever een opleidingsbudget beschikbaar stelt en of je hiervoor in aanmerking kunt komen. Denk na waar jij jezelf in wilt ontwikkelen en welke opleiding, cursus of training hier aan bij kan dragen.

Opleiding Persoonlijke ontwikkeling

Veel werknemers krijgen elk jaar een nieuw opleidingsbudget. Wanneer je geen gebruik maakt van jouw persoonlijk opleidingsbudget binnen dat jaar, vervalt je budget. Het is daarom interessant om nog voor het einde van dit jaar de mogelijkheden voor het volgen van een opleiding te bekijken.

Het budget is bedoeld voor jouw persoonlijke ontwikkeling, in de breedste zin van het woord. Jij kunt zelf bepalen op welk gebied je jezelf wilt ontwikkelen. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden die jij beter onder de knie wilt krijgen? Of wil je nieuwe vaardigheden ontdekken die jou wellicht verder kunnen helpen in jouw huidige functie? Oriënteer je goed en kijk ook naar vaardigheden die niet direct voor de hand liggen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan trainingen of cursussen die jou helpen beter te presteren, zelfverzekerder jouw functie uit te voeren of met plezier te blijven werken binnen de organisatie.

Verbeter bijvoorbeeld jouw communicatie skills

Communicatie is een van de belangrijkste onderdelen van ons dagelijks leven, maar ook van ons werk. Veel mensen besteden het persoonlijk opleidingsbudget dan ook graag aan een training op het gebied van communicatie. Bijvoorbeeld een cursus die je leert beter te presenteren, argumenteren of onderbouwen. Maar wist je dat minimaal 60% van onze communicatie bestaat uit non-verbale communicatie? En dit is precies het deel waar de meeste mensen, het minst over weten. Hierdoor laat je 60% van jouw communicatie aan het toeval over en zie je belangrijke signalen van je gesprekspartner over het hoofd.

Wist je dat je kan leren om lichaamstaal te lezen? En ook je eigen lichaamstaal kan trainen?

Non-verbale communicatie training

Door je bewuster te worden van je eigen lichaamstaal, krijg je inzicht in de signalen die jij gebruikt, die ten grondslag liggen aan jouw uitstraling. Klopt jouw eerste indruk bijvoorbeeld altijd met wie je als persoon bent? Of krijg je wel eens feedback dat je in eerste instantie anders overkwam? Door lichaamstaal beter in te zetten kan het je helpen bij het krachtiger communiceren of presenteren, of je professionele uitstraling verbeteren.

Daarnaast laat jouw gesprekspartner in een half uurtje koffie drinken zo’n 400 signalen zien, waaruit je de oprechte emoties, behoeften en persoonlijkheid van de ander kan lezen. Welk onderdeel van jouw verhaal vinden ze echt interessant? Vinden ze de prijs echt te hoog? Als je de non-verbale signalen kan lezen, haal je zoveel meer informatie uit een gesprek.

Maak nog dit jaar gebruik van jouw POB!

Wil je dit jaar een training volgen waarbij je gebruik kan maken van het persoonlijk opleidingsbudget? Bekijk dan eens onze lichaamstaal trainingen. Tijdens het afrekenen kun je aangeven of je de opleiding via jouw werkgever wilt volgen en dus gebruik wilt maken van het opleidingsbudget. Je hoeft hierbij niets voor te schieten en wij regelen het verder met je werkgever. Body Language Academy is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) geregistreerd opleidingsinstituut.

Vragen? Neem gerust contact op

Trainingen

Lichaamstaal Webinar

calendar_today 36 min
paymentGratis
Bekijk training

Online lichaamstaal training

calendar_today On demand af te spelen
payment€147,00
Bekijk training

Lichaamstaal Professional training

calendar_today 2 dagen + 3 maanden
payment€997,00
Bekijk training

Lichaamstaal Master Training

calendar_today 3 dagen + 3 maanden
payment€1.497,00
Bekijk training