Lichaamstaal

De Lichaamstaal Professional en Master vormen samen een vijfdaagse training waarin je alles leert over non-verbale communicatie en om dit effectief in te kunnen zetten in de praktijk, zowel zakelijk als privé.


Programma opleiding

Deze opleiding bestaat in totaal uit 5 trainingsdagen op locatie en 6 maanden online training met oefeningen (optioneel). Daarnaast sta je via onze besloten online leeromgeving altijd in contact met jouw trainer, andere cursisten en alumni.

In de eerste twee opleidingsdagen (genaamd ‘Professional‘) leer je o.a. honderd meest voorkomende non-verbale signalen en micro-expressies in theorie en praktijk. En krijg je inzicht in je eigen lichaamstaal en concrete praktische tips om deze effectiever in te zetten. In de drie daaropvolgende opleidingsdagen (Master) breid je, je kennis uit naar tweehonderdvijftig signalen, meer micro-expressies en essentiële praktijkmethoden. Dit deel van de training staat vooral in het teken van het omzetten van kennis naar vaardigheden en uiteindelijk automatismen. Zodat het lezen van lichaamstaal en inzetten van je eigen lichaamstaal weinig focus en energie meer kost. We doen zowel binnen als buiten praktijkoefeningen zodat lichaamstaal lezen en inzetten een tweede natuur wordt. De combinatie van Professional en Master is onze meest complete opleiding.

Locaties, tijden, trainers
We hebben twee trainingslocaties: Utrecht en Elst (tussen Arnhem en Nijmegen). De opleidingsdagen zijn van 9:00 tot 15:30 uur. De opleiding wordt gegeven door Denise Dechamps of Henry van den Bogert.

Een tot twee weken voor de start van de opleiding ontvang je van ons een email met nogmaals de locatie, tijden en andere belangrijke informatie.

Wil je zien waar een bepaalde opleiding plaatsvindt en welke trainer de opleiding geeft? Klik dan op een van de data in het drop-downmenu.

Certificering
Na afronding van de training krijg je een persoonlijk Mastercertificaat. Indien je alle dagen aanwezig bent geweest en de eindopdracht goed afrondt, ontvang je een certificaat van slagen. Je krijgt een certificaat van deelname, wanneer alle dagen aanwezig bent geweest en de eindopdracht niet voltooid. De eindopdracht bestaat uit het schriftelijk analyseren van een foto of video op lichaamstaal wanneer dit jou uitkomt. Geen zorgen, wij leren je precies hoe je dit doet!

Investering

De kosten van deze vijfdaagse-opleiding bedragen €2.294,- excl. btw per persoon en dit is inclusief:

 • 5 opleidingsdagen
 • volledige verzorging: luxe lunch, dranken, fruit, tussendoortjes, schrijfmaterialen, etc.
 • online intake
 • e-book micro-expressies
 • e-book leugendetectie
 • video-les micro-expressies
 • video-les non-verbale communicatie classificeren voor gevorderden
 • 2x reader
 • besloten online leeromgeving en community
 • persoonlijk certificaat Pro & persoonlijk Master-certificaat
 • online training: 6 maanden lang, elke week een verdiepende oefening (optioneel).

Nu reserveren, later betalen.
Je kan je nu al inschrijven voor een training en later betalen. Dit doe je door bij betaalmogelijkheden te kiezen voor ‘betalen op factuur’. Je ontvangt dan na inschrijving een bevestiging en een factuur. Het is ook mogelijk om deze training te bekostigen met het opleidingsbudget dat jouw werkgever beschikbaar stelt. Ook hiervoor is de optie ‘op factuur betalen’ handig. Zo hoef je zelf niets voor te schieten.

Betaling in termijnen
Naast een eenmalige betaling, is het ook mogelijk om in twee of vier termijnen te betalen. Dit gaat door middel van een automatische incasso. Je kunt betalen via iDeal, Creditcard of Bancontact (BE).

Reviews

 • Floris

  Lichaamstaal Professional & Master
  starstarstarstarstar 10
  19-01-2023
  Lichaamstaal Professional & Master
  Didactisch goed opgebouwde training met duidelijke wetenschappelijke onderbouwing wat vertaald wordt naar herkenbare praktijkvoorbeelden. Dit maakte het zowel voor mij als WO-afgestudeerde (drs.) interessant, maar ook voor de mensen met een andere opleidingsachtergrond in de groep, zoals de verpleegkundige, BOA en beveiliger in de groep. Ik heb uitgebreid vooronderzoek gedaan voordat ik koos voor Body Language Academy. Even heb ik ook synergologie overwogen. Totdat ik mij hier verder in verdiepte en er achter kwam dat de onderbouwing daarvan op z'n minst wankel is. En toen ik een oudcursist sprak, wist ik zeker dat synergologie het niet ging worden. En toevallig kwam ik even later in Trouw een artikel tegen waarin onafhankelijke deskundigen aangaven dat synergologie even betrouwbaar is astrologie of numerologie. Daarentegen staat de stroming die onderwezen wordt in de Lichaamstaal Professional opleiding en Master Lichaamstaal van Body Language Academy aangeschreven als wetenschappelijk met ruim 50 jaar aan wetenschappelijk bewijs. Wellicht niet voor iedereen belangrijk, maar voor mij wel. Ik weet dat ik kritisch van aard ben en sceptisch kan zijn, maar de trainers waren zeer kundig en wisten al mijn vragen te beantwoorden. Mijn complimenten voor hoe snel zij een ontspannen en toegankelijke sfeer hebben gecreëerd van vertrouwen en verbinding - en dat in een groep mensen die elkaar nog nooit eerder heeft gezien. Ook de locatie was uitstekend en de lunch voortreffelijk! Ik vind het zeer knap van deze organisatie dat zij op zoveel vlakken zulke hoge kwaliteit kunnen leveren.
 • Mascha

  Lichaamstaal Professional & Master
  starstarstarstarstar 10
  10-11-2022
  Lichaamstaal Professional & Master
  Ik zou de training eigenlijk een ster minder willen geven, omdat hij van mij langer had mogen duren. Maar dat zou niet eerlijk zijn. ;-) Het is al een tijd geleden dat ik de opleiding 'Lichaamstaal Professional' en 'Master Lichaamstaal' heb gevolgd, maar herinner me het nog heel goed. Nadat ik er van verschillende kanten erg enthousiaste verhalen over had gehoord, móést ik hem ook volgen! En ze hebben niets teveel gezegd! Ik heb gewerkt bij de Politie, in de beveiliging en voor beide opleidingen gevolgd, maar nergens heb ik iets (waardevols) geleerd over non-verbale communicatie. Achteraf verbaasd mij dat enorm, nu ik weet wat ik weet door deze training. Ik dacht voorafgaand echt dat armen over elkaar betekende dat iemand gesloten was en misschien wel iets verbergde. Want dat is letterlijk wat ze je leren! Door de uitleg en wetenschappelijke onderbouwing in deze training is dat misverstand een van de vele dingen die ik heb geleerd. Het was wel even slikken om te merken hoeveel aannames je onbewust doet en hoeveel signalen je ooit verkeerd geleerd hebt. Ik heb ook mijn eigen lichaamstaal en uitstraling kunnen aanpassen door de training. Ik was altijd al ambitieus en wist dat ik het kon, maar het lukte me niet promotie te maken. Vaak kreeg ik dan feedback over andere dingen dan mijn ervaring, cv of competenties. Maar dingen als 'we zien het je niet doen' of 'je bent niet zelfverzekerd genoeg'. Door de training heb ik ontdekt waar dat precies door kwam, want ik kon het wel! Ik heb mijn lichaamstaal iets aangepast waardoor ik meer overkom zoals ik ben en anderen dat ook zien. En dat is het mooiste cadeau. ❤️ Ik gebruik nu, een aantal jaar later, nog steeds wat ik geleerd heb in de training! En ik ben blij om te lezen dat er nu terugkomdagen zijn om je kennis weer op te frissen en te oefenen.
 • Philip

  Lichaamstaal Professional & Master
  starstarstarstarstar 10
  10-11-2022
  Lichaamstaal Professional & Master
  Zoals ik tijdens de training ook aangaf heb ik in mijn carrière veel trainingen en opleidingen gevolgd. Maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Ik heb moeite met lang focussen en krijg meestal na een ochtend opleiding, hoofdpijn. Tijdens deze training was ik verbaasd toen de trainer zei dat het al 16:00 was! De tijd was voorbij gevolgen, ik was nog steeds geboeid, had geen hoofdpijn en had eigenlijk wel langer door willen gaan! Na deze opleiding gevolgd te hebben vraag ik mij sterk af waarom ik dit niet eerder heb gedaan of waarom we dit niet standaard krijgen op school, danwel in een vervolgopleiding. Meerdere cursisten waren het hierover met mij eens. Ik heb aan de andere MT-leden aangegeven dat ik deze opleiding wil aanbieden - en aanraden - aan al ons personeel. Daar ik zeker weet dat dit hun presentaties, onderling begrip en teamgevoel gaat verbeteren. Complimenten voor de goede organisatie, communicatie en verzorging. En complimenten aan Denise betreft hoe snel zij veiligheid in de groep weet te creëeren en wetenschappelijke materie heeft omgezet in praktische modellen en methoden. En ook dank aan de groep voor de ontzettend leuke vijf dagen! Ik zie jullie graag terug tijdens een terugkomdag!
 • Anne

  Lichaamstaal Professional & Master
  starstarstarstarstar 10
  08-11-2022
  Lichaamstaal Professional & Master
  Eind november heb ik de lichaamstaal master gehaald bij de Body Language Academy. Dit is de vervolgcursus op de lichaamstaal professional die ik eind 2019 heb afgerond. Tijdens de training heb ik geleerd wat de impact is van lichaamstaal en hoe je dit praktisch in kunt zetten om de lichaamstaal van anderen beter te begrijpen en om je eigen lichaamstaal congruenter te maken met je boodschap. In de training is er veel kennis aangereikt en we hebben veel geoefend om vaardigheden te versterken. De training is heel interactief en de vertaling met de praktijk wordt goed gemaakt. Er is veel ruimte voor persoonlijke coaching en de transfer met andere studenten zorgt voor een nog groter leereffect. Ik heb mijn case-analyse geschreven over profiling, waarbij ik de profilingschalen heb ingevuld op basis van non-verbale communicatie om hiermee een inschatting van karaktereigenschappen te maken. Hier is gekeken naar dominant, onderdanig, warm, koud, competent, incompetent, extravert, introvert, comfort, ongemak, toegankelijk/open, afstandelijk/gesloten, positieve signalen, negatieve signalen, expressief en vlak. Bedankt Denise Dechamps en de rest van Body Language Academy voor deze prachtige training.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!