Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie is de ongefilterde vertaling van wat er in iemand omgaat. Emoties, behoeften en intenties worden vertaald naar zichtbare non-verbale signalen. Als je deze signalen kan lezen, krijg je inzicht in de belevingswereld van anderen en voer je efficiëntere gesprekken met meer verbinding. 

Je bent je vaak niet bewust van je eigen lichaamstaal, maar het heeft een groot effect op hoe anderen jou en jouw boodschap ervaren en erop zullen reageren. Inzicht in je eigen lichaamstaal creëert grip op je uitstraling, gesprekken en de resultaten daarvan.

 

Speciaal ontwikkeld voor de Jeugdprofessional

De Lichaamstaal Professional en Master voor JGP’ers vormen samen de vijfdaagse opleiding waarin je alles leert over non-verbale communicatie en om dit effectief in te kunnen zetten in de praktijk. Alle theorie, praktijkvoorbeelden, werkvormen en de besloten online leeromgeving van onze grotendeels klassikale opleiding zijn speciaal ontwikkeld voor Jeugd- en gezinsprofessionals, zodat jij nog beter het verschil kunt maken in het leven van de jeugdigen en gezinnen waarmee je werkt. 

Opleidingsprogramma

Deze opleiding bestaat uit vijf dagen verdeeld over twee modules, waarbij het mogelijk is om ook alleen de 1e module te volgen. De combinatie van Professional en Master is echter onze meest complete opleiding, waarvoor je 34,25 SKJ-punten krijgt.

Module 1: Professional – 2 dagen (13,75 SKJ-punten)
In de 1e module (dag 1-2) behandelen we o.a. spreek- en luistersignalen, micro-expressies en signalen van verhoogde spanning en emotie. Ook krijg je verhelderend inzicht in je eigen lichaamstaal en leer je dit effectief in te zetten. Hierdoor ben je tijdens je dagelijkse werkzaamheden beter in staat om het gedrag van de cliënt objectief te duiden, beter rapport te maken en af te stemmen op zijn behoeften. 

Module 2: Master – 3 dagen (20,5 SKJ-punten)
In de 2e module (dag 3-5) behandelen we o.a. verdiepende kennis en kunde op het gebied van micro-expressies en lichaamstaal, traumasensitief werken, preventief handelen op escalerend gedrag en onderlinge verhoudingen binnen het systeem.
Dit deel van de opleiding staat vooral in het teken van het omzetten van kennis naar vaardigheden en uiteindelijk automatismen. Zodat het lezen van lichaamstaal en inzetten van je eigen lichaamstaal weinig focus en energie meer kost. We doen zowel binnen als buiten praktijkoefeningen zodat lichaamstaal lezen en inzetten een tweede natuur wordt. 

Je rondt de tweedaagse Professional of de gehele vijfdaagse opleiding af met een assessment. Dit assessment bestaat uit het schriftelijk analyseren van een foto of video. Geen zorgen, wij leren je precies hoe je dit doet. Wij zorgen ervoor dat je na slagen de punten digitaal toegekend krijgt in het SKJ-systeem. Naast deze punten ontvang je per module ook een persoonlijk certificaat van Body Language Academy.

Locaties, tijden en trainers
We hebben twee trainingslocaties: Utrecht en Elst (tussen Arnhem en Nijmegen). De opleidingsdagen zijn van 9:00 tot 16:00 uur. De opleiding wordt gegeven door Henry van den Bogert.

Een tot twee weken voor de start van de opleiding ontvang je van ons nogmaals een e-mail met nogmaals de locatie, tijden en andere belangrijke informatie.

Wil je zien wanneer en waar deze opleiding plaatsvindt? Klik dan op een van de data in het drop-downmenu.

 

Investering

De kosten van de vijfdaagse-opleiding bedragen €1.997,- excl. btw per persoon en dit is inclusief:

 • 5 opleidingsdagen
 • Volledige verzorging: luxe lunch, dranken, fruit, tussendoortjes, schrijfmaterialen, etc.
 • Online intake
 • E-books: micro-expressies en leugendetectie
 • Videolessen: micro-expressies en non-verbale communicatie classificeren voor gevorderden
 • Professional + Master reader
 • Besloten online leeromgeving en community
 • Persoonlijk JGP-Pro-certificaat & persoonlijk JGP-Master-certificaat
 • 34,25 SKJ-punten voor de Pro + Master
 • Online training: 6 maanden lang, elke week een verdiepende oefening (optioneel)

 

Mocht je toch willen kiezen voor de tweedaagse Professional, dan bedragen de kosten €797,- excl. btw per persoon en dit is inclusief:

 • 2 opleidingsdagen
 • Volledige verzorging: luxe lunch, dranken, fruit, tussendoortjes, schrijfmaterialen, etc.
 • Online intake
 • E-book: micro-expressies
 • Videoles: micro-expressies
 • Professional reader
 • Besloten online leeromgeving en community
 • Persoonlijk JGP-Pro-certificaat
 • 13,75 SKJ-punten voor de Pro 
 • Online training: 3 maanden lang, elke week een verdiepende oefening (optioneel)


Nu reserveren, later betalen.

Je kan je nu al inschrijven voor een training en later betalen. Dit doe je door bij betaalmogelijkheden te kiezen voor ‘betalen op factuur’. Je ontvangt dan na inschrijving een bevestiging en een factuur. Het is ook mogelijk om deze training te bekostigen met het opleidingsbudget dat jouw werkgever beschikbaar stelt. Ook hiervoor is de optie ‘op factuur betalen’ handig. Zo hoef je zelf niets voor te schieten.

Betaling in termijnen
Naast een eenmalige betaling, is het ook mogelijk om in twee of vier termijnen te betalen. Dit gaat door middel van een automatische incasso. Je kunt betalen via iDeal, Creditcard of Bancontact (BE).

 

Algemene informatie
Deze opleiding is te vinden op de SKJ-website.
Het ID-nummer van Body Language Academy is SKJ217516.
Type cursus: cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / accreditatie per module.
Registerpunten: 34,25 – Blended learning.

 

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!