In haar lezing Body Language in het onderwijs laat lichaamstaalexpert en psycholoog Denise Dechamps zien hoe jij de grote kracht van lichaamstaal als docent, leraar, professor of trainer in je voordeel kunt benutten. Aan de hand van verrassende feiten en inspirerende tips leer je hoe je jouw eigen lichaamstaal kunt verbeteren en die van anderen in één oogopslag kunt lezen.

Wat is de invloed van lichaamstaal in het onderwijs?

De belangrijke rol van lichaamstaal in het onderwijs is eenvoudig te verklaren. Al toen je zelf nog in de school- of collegebanken zat, had de lichaamstaal van een docent immers grote invloed op het plezier wat je aan een vak beleefde. De docenten die het beste communiceerden en overwicht uitstraalden, hielden je aandacht tijdens de les beter vast en wisten je makkelijker te motiveren.

Uit onderzoek blijkt dat de invloed van lichaamstaal in het onderwijs zelfs nog veel groter is dan vaak gedacht. Zo leiden slechts kleine aanpassingen in de non-verbale communicatie van de docent al tot hogere beoordelingen van zijn kennis, toegankelijkheid en rechtvaardigheid. Zelfs de kwaliteit van het gebruikte lesboek wordt door leerlingen hoger ingeschat!

Denise Dechamps inhuren voor een lezing in het onderwijs

Niet alleen het beheersen van je eigen lichaamstaal, maar ook het lezen van die van anderen is een belangrijke vaardigheid die valt te leren. Hierdoor kun je als docent bijvoorbeeld herkennen of er bij een leerling sprake is van weerstand of juist leerproblemen. Of kun je die collega die gebukt gaat onder de werkdruk op het juiste moment een steuntje in de rug geven.

Als oprichter van gedragsinstituut de Body Language Academy toont Denise op overtuigende wijze aan dat kennis van lichaamstaal essentieel is om jouw vak als docent, leraar, professor of trainer optimaal uit te kunnen voeren. Investeren in je lichaamstaal betekent investeren in het resultaat van de scholing; en daarmee in de toekomst van je leerlingen en studenten.

Lezing over Body Language in het onderwijs boeken

Het boeken van de lezing Body Language in het onderwijs is de ultieme manier om je onderwijscongres of -seminar een waardevolle impuls te geven. Als lichaamstaalcoach is Denise het geheime wapen van meerdere politici, BN’ers en bekende ondernemers en zij weet dan ook exact welke non-verbale details het verschil maken om een groep met je mee te krijgen.

Met haar schat aan kennis en ervaring op het gebied van lichaamstaal, psychologie en neurologie weet ze het publiek tijdens haar presentatie eindeloos te boeien met fascinerende inzichten en praktisch toepasbare tips.

Lichaamstaaltraining voor uw organisatie?

Een greep uit onze klanten:

Dit zeggen onze deelnemers

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie
Hein Heijen
Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Jortijn Bijl

AFAS Marketing Manager
Jortijn Bijl
Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Huib Boissevain

Annexum CEO
Huib Boissevain
De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!