In haar lezing Body Language in de retail neemt psycholoog en lichaamstaalexpert Denise Dechamps je mee in de boeiende wereld van non-verbale communicatie. Je leert met andere ogen te kijken naar de gesprekken die je dagelijks voert en ontdekt hoe vaardigheden als overtuigingskracht, de gunfactor en het creëren van een klik jouw retailsuccessen naar een hoger niveau kunnen brengen.

Aankoopbeslissingen gebaseerd op lichaamstaal

Hoewel de retail bij uitstek een sector is waarin lichaamstaal doorslaggevend is, blijkt het in de praktijk vaak een ondergeschoven kindje. De focus ligt doorgaans op verdienmodellen, salesscripts en verkoopkanalen, terwijl hoe je iets zegt bepalender is dan wat je zegt of waar je het zegt. In menselijke communicatie schuilt jouw onderscheidend vermogen als retailer.

Dat is belangrijk om te beseffen, want in de retail verkoop je in eerste instantie de belofte op een dienst of product. De effectiviteit ervan kun je pas bewijzen als het is verkocht en de klant het zelf gaat ervaren. Non-verbale communicatie is het geheime wapen dat jou helpt om aanzienlijk meer te verkopen, simpelweg door het toepassen van een aantal praktische inzichten en tips.

Denise Dechamps inhuren voor een lezing in de retail

Niet alleen bij sales en onderhandelingen speelt lichaamstaal een belangrijke rol. Ook op het gebied van leiderschap is het belangrijk om anderen de juiste non-verbale signalen te geven. Zo weet je jouw team van retailmedewerkers effectiever te motiveren en creëer je meer commitment en betere verkoopresultaten.

Minstens zo belangrijk als het beheersen van je eigen lichaamstaal, is het lezen van die van anderen. In de recruitment en HR is het bijvoorbeeld essentieel om ware drijfveren, emoties en karaktereigenschappen in mensen te herkennen tijdens sollicitatie- en mediationgesprekken. Zo verklein je de kans op mishires en krijg je meer grip op de situatie en de uitkomst.

Lezing over Body Language in de retail boeken

De lezing Body Language in de retail is van onschatbare waarde voor retailorganisaties die beseffen dat hun succes staat of valt met de people skills van hun medewerkers. Het is namelijk de menselijke factor die het verschil maakt in tijden van hevige concurrentie. Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde inzichten en direct toepasbare adviezen ontdek je in deze onderhoudende presentatie hoe je jouw retailonderneming een unieke voorsprong kunt geven op de concurrentie.

Lichaamstaaltraining voor uw organisatie?

Een greep uit onze klanten:

Dit zeggen onze deelnemers

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie
Hein Heijen
Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Jortijn Bijl

AFAS Marketing Manager
Jortijn Bijl
Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Huib Boissevain

Annexum CEO
Huib Boissevain
De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!