In haar lezing Body Language in de gezondheidszorg legt psycholoog en lichaamstaalexpert Denise Dechamps uit dat kennis van lichaamstaal een onmisbare is voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Ze demonstreert op overtuigende wijze hoe het aanpassen van je eigen lichaamstaal of het lezen van die van anderen kan leiden tot een betere arts-patiëntrelatie en daarmee een betere zorgverlening.

Betere zorgverlening door betere lichaamstaal

Hoewel de focus doorgaans terecht ligt op het handelen van een zorgverlener, blijkt non-verbale communicatie een groter effect te hebben op het gevoel van de patiënt dan vaak gedacht. Uit onderzoek blijkt dat artsen met een bepaalde lichaamstaal eerder worden aangeklaagd. De patiënt ervaart dan bijvoorbeeld weinig empathie, voelt zich onvoldoende ingelicht of niet serieus genomen.

De vaardigheid om betrokkenheid uit te stralen en de patiënt vertrouwen te geven (wat de boodschap ook is), is dan ook cruciaal voor een zorgprofessional. Dat geldt bijvoorbeeld al helemaal voor een huisarts, die patiënten in de relatief korte tijd dat hij ze ziet naast de juiste diagnose, ook het juiste gevoel moet geven. Vertrouwen van de patiënt in een arts is cruciaal.

Denise Dechamps inhuren voor een lezing in de gezondheidszorg

Simpelweg het aanpassen van de eigen lichaamstaal is echter niet voldoende om de best denkbare zorg te verlenen. Uiterst belangrijk is immers ook het lezen van de lichaamstaal van patiënten. Hierdoor kun je als zorgprofessional sneller de kern van een probleem duiden, zonder dat de patiënt alles met woorden hoeft te zeggen.

In sommige vakgebieden zijn patiënten daarnaast niet of nauwelijks in staat om te praten. Het kunnen lezen van lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen is dan van essentieel belang. Wist je dat er 27 universele gezichtsuitdrukkingen zijn vastgesteld die te koppelen zijn aan 7 emoties? In de lezing Body Language in de gezondheidszorg leer je hierover alles wat je moet weten.

Lezing over Body Language Academy in de gezondheidszorg boeken

Als dé lichaamstaalexpert van Nederland en oprichter van gedragsinstituut de Body Language Academy is Denise de aangewezen persoon om zorgprofessionals te helpen bij hun communicatie. In haar lezing Body Language in de gezondheidszorg neemt ze haar publiek mee in een intrigerend betoog boordevol praktische tips en handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Deze lezing is bij uitstek geschikt voor ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere zorgorganisaties die hun personeel de best mogelijke tools willen bieden om op de werkvloer optimaal te presteren.

Lichaamstaaltraining voor uw organisatie?

Een greep uit onze klanten:

Dit zeggen onze deelnemers

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie
Hein Heijen
Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Jortijn Bijl

AFAS Marketing Manager
Jortijn Bijl
Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Huib Boissevain

Annexum CEO
Huib Boissevain
De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!