In haar lezing Body Language in business verklaart psycholoog en lichaamstaalexpert Denise Dechamps op fascinerende wijze waarom lichaamstaal het meest impactvolle deel is van onze communicatie op de werkvloer. Of je nu ondernemer bent of werknemer; het gevoel dat je anderen geeft met je non-verbale signalen is bepalend voor je succes.

Lichaamstaal als doorslaggevende factor in business

Overtuigingskracht, gunfactor en het creëren van een klik. Het zijn de drie belangrijkste vaardigheden die mensen willen leren op het gebied van lichaamstaal op het werk. Dat is niet zo vreemd, want uit onderzoek blijkt dat we elkaar binnen enkele seconden na een eerste ontmoeting karaktereigenschappen toeschrijven, nog voordat er iets is gezegd.

De uitstraling van sollicitanten heeft bijvoorbeeld meer invloed op potentiële werkgevers dan de feiten op hun cv. Jouw lichaamstaal bepaalt hoe zelfverzekerd, aardig en competent anderen jou vinden. En die eerste indruk blijkt vrij hardnekkig. Het verbeteren van je eigen lichaamstaal is dan ook een essentiële investering in de professionele toekomst van jezelf of je medewerkers.

Denise Dechamps inhuren voor een lezing in het bedrijfsleven

Bij lichaamstaal draait het echter niet alleen om die van jezelf, maar ook om die van anderen. Het lezen van andermans non-verbale signalen geeft je een belangrijk voordeel tijdens een half uurtje koffie drinken met een potentiële klant. Die toont in deze tijd onbewust zo’n 800 non-verbale signalen met informatie over oprechte emoties, intenties en karaktertrekken.

Kennis van andermans lichaamstaal geeft je dus een uniek inzicht in de belevingswereld en behoeften van je gesprekspartner. In de lezing Body Language in business leer je hoe je hiermee je voordeel kunt doen tijdens bijvoorbeeld sales en onderhandelingen. Waar zit de interesse of de weerstand? En hoe krijg je meer controle over de situatie en de uitkomst?

Lezing over Body Language in business boeken

Denise staat bekend als dé lichaamstaalexpert van Nederland en is oprichter van gedragsinstituut de Body Language Academy. Al jarenlang is ze als lichaamstaalcoach het geheime wapen van politici, BN’ers en succesvolle ondernemers. Zeer populair zijn ook haar lezingen voor bedrijven, waarin ze haar vakgeheimen deelt en koppelt aan een mix van intrigerende wetenschappelijke inzichten en direct toepasbare tips.

De lezing Body Language in business is bij uitstek geschikt voor bedrijven of organisaties die willen investeren in de people skills van hun medewerkers. Want of het nu gaat om mediation, netwerken of een advies-, recruitment- of salesgesprek; lichaamstaal beïnvloedt sterk de uitkomst aan beide kanten van de tafel.

Lichaamstaaltraining voor uw organisatie?

Dit zeggen onze deelnemers

Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie
Hein Heijen
Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!

Jortijn Bijl

AFAS Marketing Manager
Jortijn Bijl
Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!

Huib Boissevain

Annexum CEO
Huib Boissevain
De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.

Ontvang de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Volg ons op social media!