Reviews

Jortijn Bijl

AFAS

Jortijn Bijl

Marketing Manager

Ik heb een presentatie van Denise mogen bijwonen over body language en daarna een tweedaagse training gevolgd. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!
Hein Heijen

Academie voor Gedragskennis

Hein Heijen

Expert Toegepaste Neuromarketing en Beïnvloedingspsychologie

Ik heb Denise twee keer gezien als spreker in het AFAS Theater. Denise is van kop tot teen een gepassioneerde vakvrouw. Ik ben onder de indruk van haar manier van presenteren; gestructureerd, overzichtelijk. De directe toepasbaarheid, op alle gebieden van zakelijk tot privé, is groot. Denise haar manier van presenteren is uniek, dynamisch en 'speels', ze is authentiek en congruent. Haar eigen bewuste en onbewuste lichaamstaal laat duidelijk zien: this girl walks her talks!
Huib Boissevain

Annexum

Huib Boissevain

CEO

De cursus Body Language Professional is een echte aanrader! In twee dagen krijg je inzicht hoe beter te kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen informatie geeft, hoe je overkomt en wat je leert over anderen. Op een hele leuke manier maak je kennis met diverse methoden en technieken. Denise is echt deskundig en laat met allerlei leuke voorbeelden zien dat je veel meer kan waarnemen dan je denkt. Een heel plezierige docente. Ik heb met plezier meegedaan en ga zeker verder met het ontwikkelen van mijn kennis over Body Language.
Ted Toussaint

Docent Sportkunde

Ted Toussaint

Coördinator afstudeerfase

De Lichaamstaal Professional en de Master training waren ontzettend interessant. Denise weet de informatie op een fijne, ontspannen manier over te brengen waarbij ze met haar uitgebreide kennis iedereen mee kan nemen in dit vakgebied. Ze is bereid om je met nuttige tips te helpen in je eigen leerproces. Dankjewel!
Angela Monincx

De Frisse Blik coaching & advies

Angela Monincx

Coach

Na de 2-daagse Professional training heb ik de Masterclass micro-expressie gevolgd. De masterclass was een prima aanvulling op de training. Fijn om in een kleine groep 4 uur lang samen bezig te zijn en te oefenen. Het heeft me geholpen om de inmiddels opgedane kennis in de professional training op te frissen en te verdiepen. Ik merk dat ik na de masterclass de micro-expressies makkelijker en sneller herken en kan interpreteren. Een aanrader!
Bernard-Paul Hakkenberg

AFAS

Bernard-Paul Hakkenberg

Inmiddels heb ik een tweetal presentaties van Denise mogen meemaken. Fantastisch! Zoals de titel al zegt, ze opent je ogen voor iets wat er altijd al was. Wat zegt die ander met zijn non verbale communicatie? Hoe kom ik zelf over? Ik heb enorm veel geleerd en heb hier dagelijks profijt van bij salesgesprekken en presentaties. Kortom een aanrader!
Richard van Hulst

Exact

Richard van Hulst

Denise heeft een interessante, enthousiasmerende en interactieve sessie op onze Summer Sales Summit gegeven. Naast enkele eyeopeners en praktische voorbeelden, heeft ze doen inzien dat bewust omgaan (en spelen) met lichaamstaal een waardevolle verdieping is van het sales vak. Zeker een aanrader om Denise te betrekken in je opleidingsprogramma!
Jortijn Bijl

AFAS

Jortijn Bijl

Marketing Manager

Ik heb een tweedaagse training, de Professional, bij Denise gevolgd en een presentatie van haar mogen bijwonen over body language. Zowel de presentatie als de tweedaagse training hebben me al mooie handvatten gegeven om mijn dagelijks werk beter te kunnen doen! Daarnaast heeft Denise de capaciteit om soms ietwat moeilijke materie makkelijk en begrijpbaar uit te leggen, waardoor de theorie ook direct in de praktijk toe te passen is. Met body language ben je echter nooit uitgeleerd, vandaar dat ik ook haar vervolgtraining, de Master, zeer zeker ga volgen! Ik raad iedereen aan die op professioneel vlak contact heeft met mensen, trainingen of presentaties van Denise bij te wonen!
10.0/10

Anke

Denise Dechamps heeft een workshop verzorgd voor onze hele organisatie. Wij zijn met 45 medewerkers, veel verschillende vakgebieden en werkzaamheden. Denise gebruikt praktijkvoorbeelden en sluit aan bij de verschillende achtergronden van de deelnemers. Zo weet ze iedereen te enthousiasmeren over lichaamstaal. Een mooie mix tussen theorie en zelf ervaren. Wij zijn heel enthousiast over deze workshop van de Body Language Academy!
10.0/10

rob

Een verfrissende, interactieve training welke ten goede komt aan de professionaliteit van betrokken medewerkers.
8.0/10

peter bruijgom

Op een rustig tempo, afgewisseld met praktijkoefeningen wordt de stof stap voor stap behandeld. Je raakt je bewust van de vele nuances die het onbewuste brein laat zien in de vorm van lichaamstaal. Hier kan je je hele leven voordeel mee doen
7.0/10

Bob

De professional training wordt gegeven door ervaren en deskundige trainsters, die het op een energieke en aantrekkelijke manier presenteren.
10.0/10

Marcus

Denise leeft haar vak. Een zelfverzekerde, doch sympathieke en stralende eerste indruk en binnen minder dan een halve minuut had ze de 500 personen publiek in de zaal volledig in de hand. Zonder oneerbiedig te zijn naar de andere sprekers, maakte Denise onmiskenbaar duidelijk wat het effect van lichaamstaal is op je impact. Het bijzondere is dat haar boodschap dubbel is en dubbel overkomt. Want ze vertelt over het effect, maar tegelijkertijd zie je het ook. Ze leeft het. De presentaties zijn altijd vrij kort om iets te leren, maar ze gaf ze ons pakkende inzichten én was het levende bewijs dat lichaamstaal werkt. Persoonlijk vond ik het mooi hoe ze de nadruk wist te leggen op 'connectie maken met de ander' door middel van lichaamstaal, in plaats van anderen manipuleren. En ook dit is precies wat zij zelf uitstraalt. Authenticiteit ten top! Ik vond het fenomenaal!
9.0/10

Hj Van den Boger

Denise is een zeer kundig, meelevend en inspirerend trainer, die haar ervaring en expertise weet te vertalen naarieders vakgebied. Haar passie voor het vak en voor mensen, gecombineerd met een sterk team, maakt Bodylanguage Academy een aanrader als opleidingsinstituut. Ik ga zeker terugkomen!
10.0/10

Hans

Mooie training. Ik heb er in mijn werk en privé echt dagelijks voordeel bij.
10.0/10

Diederik

Nadat ik de tweedaagse Professional training had afgerond, heb ik me direct ingeschreven voor het vervolg: de driedaagse Master. Met zeer hoge verwachting ging ik naar de Master. De Master verschilt duidelijk van de Professional, qua setting, inhoud en sfeer. De groep is veel kleiner: 8 personen. Wat ik persoonlijk erg prettig vond. Tevens leken de mensen een selectie van de meest geïnteresseerd en enthousiaste deelnemers. Het niveau is hoger en er is meer commitment. De sfeer was mede hierdoor anders, opener, gezelliger en we leerden veel sneller met z'n alle. Mede doordat iedereen al een stevige basis heeft vanuit de Professional, er zin in heeft en vastberaden is om verder te gaan. De inhoud was nog interessanter en diepgaander. Ik kon me vooraf niet voorstellen hoeveel meer ik zou leren in die 3 dagen. Die overigens voorbij vlogen! Ik kan nu zeggen dat ik er bijna een zintuig bij heb. Het lezen van lichaamstaal is bijna een tweede natuur geworden. In de Master leer je meer theorie, maar ontwikkel je ook sterk je vaardigheden. Een aantal van mijn klanten maakten onlangs de opmerking dat ze mij de laatste maanden (sinds de training) een zeer prettige gesprekspartner vonden, meer empathie en zelfverzekerdheid. Toen moest ik wel even lachen in mezelf. Want zo was ik altijd al, maar ik weet nu beter hoe ik het ook uit kan stralen. Dank je wel aan het hele team van de Body Language Academy voor het faciliteren van deze levenslang waardevolle vaardigheid!
10.0/10

Klazina

Denise is een expert. Tijdens de training had ik ontzettend veel vragen en op alles heb ik een antwoord gehad. Het tempo van de lessen was precies goed. Je leert om zoveel te zien, dat alles dient in te dalen. Tijdens de training kwam ik er achter hoeveel ik niet zag. Nu zie ik veel meer omdat ik het weet. Wat je niet weet zie je niet. Doordat ik nu zoveel meer zie kan ik sneller doorpakken in gesprekken, en krijg ik echt een inkijk of het gedrag congruent is. Wanneer dat niet zo is grijp ik nu sneller in. Het maakt de coaching effectiever die ik inzet.
8.0/10

Sushma

Super leuke training! Aanrader om te volgen! Deze training wordt ook gegeven door twee enthousiaste trainers!
10.0/10

Jeanet Duncker

Zeer leerzame training! De training is heel interessant. De docenten hebben een hele goede kennis van de materie. En zijn vol enthousiasme wat uitstraalt op de cursisten. Verzorging van de training is top. Informatie die je ontvangt van hen en het contact is zeer goed. Al met al zou ik Bodya Language Academy zeker aanbevelen!
10.0/10

Joyce Otten

Door de scherpe, humoristische en vooral warme en persoonlijke wijze waarop Denise Dechamps haar enorme expertise overbrengt, heb ik met heel veel plezier en honger naar meer kennis en kunde de professional en master opleiding aan de Body Language Academy gevolgd. Oprecht een aanrader voor iedereen, die geïnteresseerd is en meer wil leren over non-verbale communicatie en gedrag bij anderen en zeker ook bij jezelf.
10.0/10

Hanna

Het was een hele inspirerende dag. Ik heb Denise als een hele fijne, intelligente, inspirerende vrouw ervaren. Het liefst zou ik nog verder met haar an de slag gaan!
8.0/10

Renske

Een inhoudelijke middag met een fijne sfeer
10.0/10

Tanja Combé

Een ontzettende interessante training. Met een prima verdeling van de theorie en de praktijk. De gevarieerde groep aan deelnemers uit verschillende branches was voor mij ook één van de pluspunten. Leuk om te zien en te horen dat het lezen en gebruiken van lichaamstaal overal op verschillende manieren toegepast kan worden.
9.0/10

Anke van Gogh-Hendriks

De Lichaamstaal Professional Training is een aanrader! Ik vond het heel interessant om meer inzicht te krijgen in de wetenschappelijk onderbouwde theorie over lichaamstaal en non-verbale communicatie. Je leert zowel wat je bij een ander kunt zien aan non-verbale signalen als wat je zelf uitstraalt en hoe je dat, afhankelijk van je doel, met kleine subtiele aanpassingen kunt verbeteren. Denise is een inspirerende trainer met veel kennis. Ze zorgt voor een goede sfeer en speelt in op vragen die er leven in de groep. Ik kijk uit naar de Lichaamstaal Master in juni voor nog meer verdieping!
9.0/10

Genaro Manuel

Ik vond dit een zeer indrukwekkende training. De manier waarop alles samen komt is fantastisch en blijft goed bij je zitten. Alles kan je goed met persoonlijke voorbeelden inzetten en interpreteren. Dit helpt goed bij het bewust worden en aanpassen van je eigen lichaamstaal. Ook sluit Denise met haar ervaring en expertise zich goed aan de vragen en praktijkvoorbeelden van de deelnemers.
9.0/10

Iskander

Op enthousiaste evenals kundige wijze weet Denise de leerstof aan de groep over te brengen! De theorie werd direct gekoppeld aan de praktijk evenals omgezet naar concrete vaardigheden, waardoor het leerrendement hoog is! Ik heb dan ook erg genoten van de training en kijk uit naar de volgende trainingen!
10.0/10

Hans Etman

Geweldig leuke training! Meteen toepasbare vaardigheden en inzichten. Zelfs als je al het een en ander wist, zijn er genoeg nieuwe non verbale signalen die je gaat herkennen in de mensen om je heen. Eye openers!
10.0/10

Nadam

Onmisbare training voor iedereen die met mensen werkt en leeft (of apen). Je ziet het pas als je weet wat je ziet. Investering is laag en rendement is hoog. Wat wil je nog meer?
9.0/10

Michiel van Vugt

Denise geeft een super training. Veel nuttige (en leuke inzichten) waar je in alle facetten van je leven iets aan hebt!
8.0/10

C. van Kouwen

Cijfers op basis van eigen inventarisatie. Ik heb zelf de training niet gevolgd.
8.0/10

Gabrielle

Heel leerzaam en interessant en gelijk toe te passen in de trainingen die ik zelf geef. Dank je wel Denise!
9.0/10

Herman Bijvank

Ik heb Denise al eerder aan het werk gezien tijdens een workshop op de Landelijke dag van de arbeidsinspecteur. Daar stond ze in een vrij grote ruimte met veel lege ruimte om zich heen (wij zaten en stonden ook vrij ver weg). Ik was enorm onder de indruk van de manier waarop ze heel gemakkelijk de ruimte vulde met haar gestalte en haar gebaren waardoor mijn aandacht veel meer uitging naar haar lichaamstaal dan naar haar gesproken woord. Heel elegant leken haar gebaren en haar houding erg natuurlijk en vanzelfsprekend en helemaal niet ingestudeerd (terwijl ik vermoed dat dit wel een beetje zo zal zijn). Ze leek groter te worden en de ruimte te vullen en daardoor dichter bij ons te komen dan ze in werkelijkheid was. Ook afgelopen maandag was ik weer onder de indruk van haar bewegelijkheid en de manier waarop ze elk gesproken woord met een passend en natuurlijk gebaar op reis stuurt. Haar workshop geeft veel stof tot nadenken en zal zeker nog vaker voor ons onderwerp van gesprek zijn. Het helpt mij in ieder geval in de praktijk van mijn dagelijkse werk. Het helpt te verklaren wat er gebeurt in een gesprek en het helpt mij gebruik te maken van mijn houding en gebaren in contacten met anderen. Een groot compliment voor Denise en haar workshop!
9.0/10

Wieteke Bekkema

Een ontzettend interessante en leerzame workshop over non-verbale communicatie. Echt een aanrader voor iedereen!
9.0/10

Jacco de Vries

Een ontzettend leerzame training! Je leert er echt een hele nieuwe taal bij en ziet veel meer dan voorheen. De trainster (Denise Dechamps) is echt een autoriteit op het gebied van lichaamstaal, en dat is fijn leren. Enige punt van aandacht is dat de dagen wat mij betreft nog best wat langer mochten zijn met nog meer inhoud.
8.0/10

Roel

Veel geleerd vooral de eerste les. Enthousiast uitgelegd door Denise. Tijdens werken in tweetallen misschien iets meer betrokkenheid gewenst.
9.0/10

Emma

Denise heeft ons in 3 uur tijd veel informatie gegeven. Op een toegankelijke, prikkelende wijze hebben we onszelf nog beter leren kennen en zijn we gedwongen kritisch te kijken naar de wijze waarop wij overkomen. Denise heeft haar verhaal echt aangepast aan de behoefte die er bij onze groep was en de vragen die wij stelden. Direct toepasbaar, met de nodige achtergrond informatie zodat je het beter begrijpt en het bij blijft. Een absolute aanrader voor iedereen die benieuwd is naar je eigen lichaamstaal, hoe je dit slim in kunt zetten en hoe je die van een ander kunt lezen.
9.0/10

Simone Hazelaar

Ik heb de training als heel leerzaam en interessant ervaren, de manier van kennisoverdracht is prettig en de groepsopdrachten waren echt leuk om te doen. Ik hoop er op mijn werk veel plezier van te hebben.
7.0/10

Sanna Langereis

Het aanbevelen zal ik vooral doen als mensen hier naar opzoek zijn. Mensen uit mijn eigen vakgebied vind ik het iets minder geschikt voor. Achteraf ben ik tot de conclusie gekomen dat op de punten waar ik echt in wou leren, me niet heel veel nieuws is gegeven en dat is natuurlijk jammer. Het microexpressie stuk ligt minder mijn affiniteit maar het verdere lichaam wel en dat was wel zo basic dat ik er niet veel meer uithaalde. Ik had daarin meer psychologie en neurologie verwacht. Tip: Ik vond zelf de werkruimte erg stijf. Ook achter tafels zitten vind ik met name voor een lichaamstaaltraining een belemmering. We kunnen namelijk zoveel leren van elkaar in houdingen etc. Inspelen in wat er op dat moment gebeurd.
9.0/10

Mirjam

Dit is wel een van de meest verrijkende en interessantste trainingen die ik gevolgd heb, veel nieuwe info en zo leerzaam! Het had me leuk geleken om nog wat meer zelf te oefenen, maar gezien de tijd misschien niet mogelijk. Dank!
9.0/10

Melchior van Schuppen

Denise is een kei in het overbrengen van haar vak. Zij doet dit op een afwisselende manier, recht van uit haar hart en echtheid. De dagen waren voor mij uiterst boeiend en tegelijk ook ontspannend. Ik heb er erg van genoten en veel geleerd. De innerlijke mens werd ook erg goed verzorgd. De plaats had voor mij liever in een wat spirituele plek mogen zijn, b.v. een boerderij of plek aan het strand of in het bos.
9.0/10

Joyce Otten

De Professional Training heb ik als erg waardevol ervaren. Denise is erg prettig om naar te luisteren en brengt haar gedegen kennis over het onderwerp vol enthousiasme over tijdens de twee dagen. De inhoud van de training is heel praktisch en met de verschillende oefeningen direct toepasbaar in je werk- en privé-leven. Het is hierin leuk dat je zowel inzicht krijgt in jouw eigen lichaamstaal als meer leert over het herkennen en interpreteren bij anderen. Er worden veel kleinere subonderwerpen behandeld en voor mij persoonlijk zou ik wel eerder een keuze maken op een aantal onderwerpen en dit meer uitdiepen en doorgronden. Nu blijft het soms wel iets te veel aan de oppervlakte, terwijl je ook merkt dat Denise er nog veel inhoudelijk over kan vertellen. Ik kijk uit naar het volgen van de opvolgende mastertraining!
9.0/10

Lydia van Oudenaren

Gewoon een goede en leuke training! De trainer is deskundig en tegelijkertijd toegankelijk voor feedback. Mooi leiderschap!
9.0/10

Jenny Kuntzelaers

De inhoud van de proffesional en master trainingsdagen was van hoog niveau. Het werd met passie door Denise verteld, uitgelegd en vaak ook uitgebeeld. De medecursisten en de gezamenlijke lunch waren ook erg gezellig en goed. Ook Berna heeft gedurende de dagen zich voor ons ingezet, waardoor de cursus een extra warme gloed kreeg. Het was voor mijn in een woord een feest om te mogen deelnemen.
8.0/10

Yvette Schimmel-Stoker

Lichaamstaal en non-verbale communicatie. Geweldig leuke workshop! In onze evaluatie scoorden jullie op basis van 92 reacties een 8,2 als rapportcijfer. 5-puntsschaal: Inhoud --> 4,2 Relevantie --> 4,1
8.0/10

Resh

De training professional had qua inhoud meer mogen hebben voor het bedrag wat je betaald. De training heeft mij wel getriggerd om er nog meer mee te gaan doen dan de afgelopen maanden toen ik boeken las en veel op internet geleerd heb over micro expressies en lichaamstaal. Verder mijn dikke complimenten voor Denise. Ze doet t heel leuk en interactief en het was zeer fijn en goed te volgen. Het readerboekje mag wel wat uitgebreider qua plaatjes inhoud etc etc. Als je een glimp in dit vakgebied wilt krijgen dan zeker de training volgen en uiteraard zal de master meer te bieden hebben. Succes.
10.0/10

Dominique van der Vliet

Eind 2016 hebben wij de incompany training Body Language opgenomen in ons centraal opleidingsplan. Inmiddels hebben wij al 14 keer de training gepland voor diverse groepen medewerkers. Door het enthousiasme van Denise en haar grote vakkennis komt een ieder geïnspireerd bij de training vandaan. De training is een belevenis, een eyeopener en een absolute aanrader.
9.0/10

Victor hengeveld

Ontzettend leuke en interessante training, goede organisatie, goede trainster. “Training uit het boekje” —> voorbeeld voor andere trainingen. Absolute aanrader
10.0/10

Gemma

De professional training was al een eye-opener, in de master heb ik echt ervaren wat de bewustwording van lichaamstaal kan doen, zowel in het lezen als in het uitstralen van signalen. Ik gebruik het nu dagelijks in mijn werk en oefen veel om er nog beter in te worden. Denise is een voortreffelijke docent en coach, die de cursus zowel leuk als leerzaam maakt.
10.0/10

Huub Lenaers

Goed verzorgde training, duidelijk lesmateriaal en aansprekende praktijkvoorbeelden die in de training aan de orde komen. Daarnaast uitgebreide praktijkoefeningen, zowel binnen als buiten en leerzame evaluaties. Training leert niet alleen het lezen van non-verbale signalen van anderen, maar geeft ook inspiratie voor een betere zelfreflectie. Zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor “customer facing functies”
9.0/10

Kevin van der Vlies

Gemoedelijk met een professionele omgang. Leuk om wat je leert direct in de praktijk te gebruiken.
9.0/10

Rob Krete

Zinvolle vaardigheden geleerd om sneller contact te maken met andere mensen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Trainingen

Incompany trainingen

Op maat voor bedrijven

Bekijk training

Open trainingen

Voor professionals

Bekijk training

Masterclass Micro-expressies

Leer gezichten lezen

Bekijk masterclass

Webinar Lichaamstaal

Gratis kennismaken

Bekijk webinar

Hulp nodig? Neem contact op met Berna

Contact