Lichaamstaal training


 • Leer lichaamstaal lezen

  Lees de oprechte emoties en drijfveren van anderen.

 • Verbeter je eigen lichaamstaal

  Bewustwording van de invloed jouw non-verbale signalen op je uitstraling en het verbeteren van je uitstraling voor meer overtuigingskracht.

 • Communiceer effectiever en krachtiger

  Leer hoe je dit strategisch in kan zetten in je dagelijks leven en werk.

Communicatie is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van ons dagelijks leven en werk. We communiceren immers de hele dag, met familie, vrienden, collega’s, (potentiële) klanten, vreemden en met onszelf. In een gesprek bestaat onze communicatie voor minimaal 60% uit non-verbale signalen. Dit essentiële deel in onze communicatie staat centraal in onze interactieve, science-based trainingen.

Effectief communiceren
De kwaliteit van onze communicatie wordt grotendeels bepaald door onze non-verbale communicatie, een onderdeel hiervan is lichaamstaal. Onze non-verbale communicatie bepaalt voor een groot deel hoe anderen ons beoordelen en zelfs hoe we onszelf beoordelen en voelen. Veel mensen zijn zich maar weinig bewust van hun eigen lichaamstaal en het effect ervan. Hiermee laten zij een grote kans liggen. De juiste lichaamstaal zorgt voor overtuigingskracht, onderlinge sympathie en goed contact. Het kan ervoor zorgen dat je professioneel, betrouwbaar en zelfverzekerd overkomt. Maar het kan jouw persoonlijkheid of boodschap ook totaal ontkrachten waardoor je niet bereikt wat je wil bereiken.

Lichaamstaal lezen
Lichaamstaal is de universele taal die we allemaal spreken, maar waar we vaak te weinig naar ‘luisteren’. Het vertaalt onze oprechte emoties, drijfveren en persoonlijkheid van binnen uit naar zichtbare fysieke signalen. Het kunnen 'lezen' van lichaamstaal kan je dus erg veel waardevolle informatie opleveren over anderen. Het zorgt ervoor dat je – nog voordat de ander een woord gesproken heeft – te zien wat hij/zij vindt van wat jij vertelt.  Zodat je bijvoorbeeld bij potentiële klanten kan zien wat zij echt van jouw voorstel vinden en waar de echte knelpunten zitten. Of zodat je bij een sollicitant kan herkennen of hij/zij wel helemaal open en eerlijk is of bij een coachee/cliënt zien welke emoties er echt spelen en waar de kern van het probleem zit. Hierdoor is jezelf ontwikkelen op het gebied van non-verbale communicatie inherent aan het verhogen van je EQ en vergroten van je people skills. Kortom, met kennis van lichaamstaal zie je snel wat de ware emoties en behoeften van je gesprekspartner zijn en weet je de leiding in gesprekken te behouden en uit te stralen. Dit is in vrijwel elk vakgebied van onschatbare waarde.

Eigen uitstraling
Daarnaast is het goed om je bewust te zijn van de non-verbale signalen die jijzelf uitzendt; deze bepalen namelijk grotendeels jouw uitstraling. Men denkt vaak dat je uitstraling een statisch gegeven is; een kwestie van 'je hebt het of je hebt het niet'. Maar in werkelijkheid is het veelal een kwestie van non-verbale communicatie. In onze training maken wij deze ogenschijnlijke ongrijpbare begrippen zoals 'uitstraling' en 'overtuigingskracht' concreet, tastbaar en bovenal bereikbaar. We maken relevante wetenschappelijke kennis toegankelijk en vertalen dit naar herkenbare situaties en direct inzetbare vaardigheden. Zodat jij concreet aan de slag kan gaan met het verbeteren van jouw lichaamstaal met het oog op voor jouw doelen. Het zal je niet verbazen, jezelf ontwikkelen op het gebied van lichaamstaal zorgt vaak voor een succes boost.

Klik op de onderstaande afbeeldingen om meer te weten te komen over de inhoud van de trainingsprogramma's!


Beschikbare lichaamstaal trainingen met open inschrijving

Workshop Lichaamstaal
Een interactieve, energieke kennismaking met dit fascinerende vakgebied!

Lichaamstaal Professional
Kennis en vaardigheden voor op het werk en het dagelijks leven.

Master Lichaamstaal 
Verdere verdieping en verbreding van kennis en vaardigheden en Master certificatie.

Investeer in jezelf met lichaamstaaltraining!

Twijfel je of een training over lichaamstaal bij ons iets voor jou is? Speciaal daarvoor hebben we de lichaamstaal workshop.
Deze korte workshop is de perfecte manier kennis te maken met de fascinerende wereld van non-verbale communicatie en je kennis weer op scherp te zetten. Daarnaast kan je bekijken of onze training bij jouw past en wat je van de trainers vindt. 

Ik wil eerst de workshop volgen

Let op: Studiekosten kunnen in aanmerking komen voor aftrek van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

Voor wie?

Deze trainingen zijn in het bijzonder waardevol voor mensen die in hun werk veel communiceren met anderen. Je ontwikkelen op het gebied van non-verbale communicatie is inherent aan het verhogen van je EQ en verbeteren van je people skills. En dat is in elk vakgebied van essentieel belang.

 • Sales en onderhandelingen Versnel en verhoog je sales en onderhandel succesvol door direct te zien waar de echte weerstand zit bij (potentiële) klanten en waarmee je de klant juist wel raakt. Leidinggeven en presenteren Gebruik de meest invloedrijke vorm van communicatie om krachtiger en zelfverzekerd over te komen, gemakkelijker anderen te motiveren en committent te creëren. HR en recruitment Herken de ware drijfveren en emoties van anderen in bijv. sollicitatiesgesprekken en mediationgesprekken waardoor je meer controle hebt over de situatie en de uitkomst. En leer hoe je onderscheid kan maken tussen leugen en waarheid om de kans op mishires te verkleinen.
 • GGZ en zorg Herken de oprechte emoties van cliënten waardoor je ze sneller en gerichter kan helpen, zonder dat zij je alles met woorden hoeven te vertellen. Coaches en consultants Een enorm krachtige aanvulling op de vaardigheden die je al bezit. Je kan gesprekken leiden, bewust een bepaalde sfeer creëren, sneller een klik creëren en anderen gemakkelijker overtuigen en motiveren. Particulieren en andere geïnteresseerden  Communiceren doen we allemaal, daarom is je ontwikkelen in non-verbale communicatie voor iedereen relevant. Onze communicatie bestaat immers voor minimaal 60% uit non-verbale signalen!

Voor wie niet?

Je kan deze training(en) beter niet volgen als je denkt er erg veel moeite mee te hebben wanneer je de oprechte emoties en drijfveren van anderen telkens ziet. Je ziet niet alleen positieve emoties, maar ook negatieve. Ook het herkennen van leugens is niet altijd prettig.