Lichaamstaal Master

Verdieping + master certificatie

Deze training is een verdieping op de Lichaamstaal Professional training.
De volledige Master bestaat uit vijf trainingsdagen, waarvan de eerste twee de Lichaamstaal Professional vormen.

In deze training word je in een kleine groep opgeleid tot het niveau van ‘Lichaamstaal Master’. Dit wil zeggen dat je bij afronding van de training diepgaande en wetenschappelijke kennis bezit over non-verbale communicatie zoals lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, micro-expressies, gebaren, signalen, houdingen, oogbewegingen etc. en vaardig bent in het toepassen van de analysetechnieken en gesprekstechnieken tijdens zowel werk- als privésituaties.

Nadat je de eerste twee trainingsdagen gevolgd hebt in de Professional, gaan we in deze drie dagen verder met het uitbreiden van je kennis en het versterken van je vaardigheden. Je non-verbale kennis wordt uitgebreid van ruim honderd naar ruim tweehonderdvijftig non-verbale signalen en combinaties en je leert de vertaalslag te maken naar het voorspellen van gedrag op basis van observaties en analyses. We gaan dieper in op belangrijke onderdelen uit dit fascinerende vakgebied zoals profiling, waarbij je leert zeer snel persoonlijkheidsanalyses te maken. En besteden we uitgebreid aandacht aan wetenschappelijk onderbouwde theorie en technieken omtrent leugendetectie. Daarnaast komen er ook nieuwe onderdelen in de training aan bod zoals het onderscheiden van groepsrollen en meer gesprekstechnieken voor strategische communicatie.

‘Wetenschappelijk onderbouwd’ dat klinkt wellicht wat saai, maar niets is minder waar! Zoals je van ons gewend bent, is alles zeer interactief en praktijkgericht. Het zorgt ervoor dat je het geleerde met vertrouwen kan inzetten in de praktijk. In deze training zit ook een speciaal praktijkdeel waarbij we onder begeleiding naar buiten gaan en in groepjes gaan oefenen.

Praktische info

Totale lesduur: 3 dagen
Locatie: Ovvice Amsterdam
Hogehilweg 19, Amsterdam
Kosten all-in: €1.149,-

 • Nu reserveren, later betalen mogelijk

Voor meer informatie, klik je op de tabbladen.

Het tabblad dat je momenteel bekijkt, is wit met blauw van kleur. Als je op een van de andere tabbladen ernaast klikt, wordt deze geopend en kan je de informatie over dat onderwerp lezen.

Master 2019

– 10 en 17 en 31 januari Nog 1 plek beschikbaar

– 6 en 13 en 27 juni

De Lichaamstaal Master training bestaat uit drie trainingsdagen van 10:00 tot 16:30.
Uiterlijk een week voor de start van de training ontvang je van ons nog een uitnodigingsmail met alle benodigde info.

Inschrijven? Dat kan via het online inschrijvingsformulier.

De trainingsdagen
Deze training bestaat uit zes dagdelen, opgedeeld in drie geheel verzorgde trainingsdagen waaronder een deel in de praktijk. Je krijgt een uitgebreide reader/werkboek met theorie en praktijkopdrachten voor tijdens en na de training. En toegang tot de besloten online community waar je nog meer informatie kan vinden en delen. De Master wordt gegeven aan een kleine groep van 8 tot 10 personen.

Om succesvolle ontwikkeling verder te stimuleren en blijvend te fixeren is het belangrijk om vast te stellen waar je nu staat in het proces, waar je naar toe wil en wat je hiervoor nodig hebt. Hiermee starten we de eerste trainingsdag, zodat je met een doelgerichte blik de training kan volgen en jezelf conditioneert op meer focus buiten de training. Vervolgens maken we een verdiepingsslag op wat je geleerd hebt in de Lichaamstaal Professional Training over non-verbale communicatie en menselijk gedrag. Je kennis wordt vergroot en je vaardigheden worden versterkt door middel van aanvullende theorie, technieken, oefeningen en analyses van beeldmateriaal. In de Master zit ook een deel praktijk, wat voor veel cursisten het favoriete onderdeel is. Hierbij gaan we samen met de groep naar buiten voor real-life observaties en om opdrachten uit te voeren. Je hoeft hierbij geen mensen aan te spreken of rollenspellen te doen. Uiteraard mag je wel mensen (respectvol) aan spreken om je skills te testen. Door in de praktijk te oefenen zet je jezelf op scherp en kan je je nieuwe kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk onder toeziend oog van de trainer, waardoor je direct feedback kan ontvangen en vragen kan stellen. De onderwerpen die aan bod komen, kan je terug vinden in het programma onderaan deze pagina.

Na twee intensieve trainingsdagen heb je twee weken de tijd om zelf in jouw dagelijks leven aan de slag te gaan en je voor te bereiden op de laatste trainingsdag. Voor de Master zijn trainingsopdrachten opgesteld die je in deze periode kan uitvoeren. De meeste opdrachten kan je gewoon uitvoeren tijdens je dagelijks leven en werk. De opdrachten voor de Master zijn van hoger niveau en minder vrijblijvend dan bij de Lichaamstaal Professional training. Je wilt immers nóg beter worden; dat vereist wat inzet. Niets is verplicht, maar wel erg leuk en waardevol. Je kan jouw ervaringen en vragen in deze periode delen via de online community en persoonlijke begeleiding aanvragen van de trainer indien gewenst.

Na deze twee weken met daarin wat zelfstudie is de derde en laatste trainingsdag. We starten deze dag wederom met het delen van opdrachten, reflecteren op ervaringen van de afgelopen weken en het inventariseren van de behoeften. Daarna gaan we verder met het programma. Aan het einde van deze laatste dag word je kennis en praktijkniveau getoetst door middel van een Master End Assesment (MEA). Het assessment bestaat uit een case analyse en een kennistoets met open vragen. Voor de case analyse kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Een voorbeeld is het analyseren van een foto op non-verbale communicatie.
Wanneer je het assessment succesvol afrondt ontvang je een officieel certificaat van slagen. Wanneer je de MEA niet behaalt, kan je kiezen voor een herkansing of een ‘certificaat van deelname’.

Online community
Ook als deelnemer aan de Master krijg (of behoud) je toegang tot de besloten online community van Body Language Academy. Hier kan je informatie vinden, jouw ervaringen delen, uitgevoerde opdrachten toevoegen, vragen stellen aan de andere deelnemers en de trainers en interessante foto’s, video’s, analyses en andere informatie vinden en toevoegen.

Programma

 • Verdieping wetenschappelijke theorie non-verbale communicatie (o.a. Paul Ekman studies).
 • Meer verdiepende theorie over non-verbale communicatie afgewisseld met praktijkoefeningen in groepsverband en het observeren van beeldmateriaal
 • Het leren herkennen en juist interpreteren van veel non-verbale signalen, zoals lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, micro-expressies, gebaren, signalen, houdingen, oogbewegingen, etc.
 • Een deel praktijk waarbij we in real life observaties en analyses gaan uitvoeren.
 • Verdieping theorie en praktijk van micro-expressies: de zeven basis emoties, de >70 combinaties en hun betekenis.
 • Gevorderde interpretatie van lichaamstaal (decoding body language).
 • Verdieping op het herkennen van emoties, intenties bij anderen en gedrag kunnen voorspellen.
 • Persoonlijkheidsanalyse d.m.v. non-verbale communicatie en aspecten uit de psychologie.
 • Groepsrollen leren onderscheiden (wie is leider, volger, etc.).
 • Uitgebreidere analyse en betekenis van tegenstrijdige signalen (incongruentie).
 • Verdere verdieping leugendetectie (lie detection/deception detection) op basis van non-verbale communicatie en psychologie.
 • Gevorderde gesprekstechnieken en analysetechnieken om non-verbale signalen te stimuleren, herkennen en juist interpreteren voor strategische communicatie.
 • En natuurlijk, de praktische toepassing van dit alles in jouw dagelijks leven.

Onze prijzen hebben geen kleine lettertjes maar zijn ‘all-in’.

Dit wil zeggen, inclusief lunches, dranken, tussendoortjes, alle materialen zoals de readers/werkboeken, het observatie notitieboekje en gebruik van de online community.

Tijdens de trainingsdagen hoef jij je nergens zorgen om te maken, wij hebben alles voor je geregeld zodat jij je volledig kan richten op de training zelf! Er is elke dag een uitgebreide luxe lunch en gedurende de dag is er vers fruit en wat minder gezonde snacks voor de liefhebbers. En natuurlijk kan je onbeperkt gebruik maken van dranken als water, thee, koffie, fris, etc.

Betaling
Je hebt de mogelijkheid om de training te betalen via Ideal, PayPal, Creditcard of op rekening (achteraf). Dit laatste doe je door te kiezen voor “later betalen / door werkgever bekostigd”.  Bij Ideal, PayPal of Creditcard betaling ontvangt je van ons een betaalbewijs en de factuur met registratie van het betaalde bedrag. Wordt de training bekostigd door de werkgever kies dan voor “later betalen”. Je ontvangt van ons dan een factuur met het openstaande bedrag, die je kan overhandigen aan je werkgever.

Aftrek belasting en opleidingsbudget werkgever
De kosten van deze training komen mogelijk in aanmerking voor aftrek van de belasting (afhankelijk van jouw situatie). Lees hiervoor de voorwaarden op de website van de belastingdienst.
Je kan ook aan deze training deelnemen door bekostiging vanuit het opleidingsbudget van je werkgever. Wanneer je hiervoor een offerte nodig hebt, is dit uiteraard mogelijk. Laat ons dit weten in je bericht en we sturen je een offerte toe.

De kosten voor de Master zijn: € 1.149,- 
Dit is inclusief:

 • de trainingsdagen,
  praktijkdeel met begeleiding,
 • lunches, dranken, fruit en tussendoortjes,
 • uitgebreide reader / werkboek,
 • observatie notitieboekje,
 • toegang tot de online community,
 • Master End
 • Assessment (MEA),
  certificaat.

Interessant?

Laat hier je gegevens achter om een plek te reserveren een van onze trainingen!
Wil je alleen een vraag stellen of ons een bericht sturen? Dat kan hier.

 • Let op: de bovenstaande gegevens gaan over jou als deelnemer en worden geplaatst op de deelnemerslijst. De factuurgegevens vul je in het volgende formulier in.

Let op! Onze mail kan in je spam mailbox terecht komen!