Lichaamstaal Professional Training

Kennis + vaardigheden vergroten

Communicatie is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van ons dagelijks leven en werk. We communiceren immers de hele dag, met familie, vrienden, collega’s, (potentiële) klanten, vreemden en met onszelf. In een gesprek bestaat onze communicatie voor minimaal 60% uit non-verbale signalen. Dit essentiële deel in onze communicatie staat centraal in de Lichaamstaal Professional training. Zoals al onze trainingen is ook deze training interactief, science-based en geheel verzorgd.
Lichaamstaal en succes zijn onlosmakelijk verbonden, zo blijkt uit veel onderzoeken. Je laat een enorme kans liggen als je te weinig aandacht besteedt aan je lichaamstaal. Richard Nixon verloor zelfs de presidentsverkiezingen door de verkeerde lichaamstaal! In hoeverre ben jij je bewust van het effect van jouw lichaamstaal op interacties en daarmee op de uitkomsten? Ze zeggen dat mensen vaak niet veel onthouden van wat je zegt, maar wel sterk het gevoel dat ze tijdens het gesprek hadden en wat ze van jou vonden. Denk maar eens terug aan gesprekken die jij hebt gehad de afgelopen maanden.

In deze interactieve training word je tot op het niveau van professionele werkvaardigheid getraind. Dit wil zeggen dat je bij afronding van de training in staat bent om tijdens je werk en dagelijks leven non-verbale communicatie te herkennen en te interpreteren. Daarnaast weet je hoe je, jouw lichaamstaal kan aanpassen en welk effect dit heeft op je uitstraling en op anderen. Het behaalde niveau kan onderling verschillen op basis van achtergrond, aanleg en ervaring.

Na deze training kijk je met andere ogen naar de gesprekken die je dagelijks voert!

Lichaamstaal Professional Training Body Language Academy

Praktische info

Totale lesduur: 2 dagen
Locatie: WTC Almere
Kosten all-in: €649,-

 • Nu reserveren, later betalen mogelijk

Voor meer informatie, klik je op een van de drie tabbladen hieronder.

Het tabblad dat je momenteel bekijkt, is blauw van kleur. Als je op een van de andere tabbladen ernaast klikt, wordt deze geopend en kan je de informatie over dat onderwerp lezen.

 

Professional 2019
– 11 en 25 januari – VOL

– 14 en 28 februari VOL 

– 15 en 29 maart –  VOL 

– 4 en 18 april

– 10 en 24 mei

– 14 en 28 juni

Een Lichaamstaal Professional training bestaat uit twee trainingsdagen van 10:00 tot 16:30.
Uiterlijk een week voor de start van de training ontvang je van ons nog een uitnodigingsmail met alle andere benodigde informatie.

Reserveer nu vast je plek voor de Master en ontvang korting op het totale programma van 5 trainingsdagen

In de Lichaamstaal Professional training staat de kennis van non-verbale communicatie en menselijk gedrag centraal. De training is science-based, zodat je het geleerde met vertrouwen in kan zetten in de praktijk. We verbinden op toegankelijke wijze de wetenschap van de non-verbale communicatie met relevante kennis uit de psychologie, neurowetenschap, gedrags- en communicatiewetenschappen. Dit klinkt wellicht alsof we een heleboel taaie stof gaan behandelen, maar niets in minder waar! De training is namelijk zeer interactief en we koppelen alle informatie direct aan voor jou herkenbare situaties en inzetbare vaardigheden, waarmee je ook direct gaat oefenen in en buiten de training. De opdrachten buiten de training zijn niet verplicht, wel heel leerzaam en kosten je weinig extra tijd doordat veel van de opdrachten uit te voeren zijn tijdens je dagelijkse bezigheden.

De trainingsdagen
De training bestaat uit vier dagdelen, opgedeeld in twee geheel verzorgde trainingsdagen. Je krijgt een uitgebreide reader/werkboek met theorie en praktijkopdrachten voor tijdens en na de training. En toegang tot de besloten online community waar je nog meer informatie kan vinden en delen.

Succesvolle ontwikkeling begint met het vaststellen van een doel. Hiermee starten we dan ook de eerste trainingsdag, zodat je met een doelgerichte blik de training kan volgenen jezelf conditioneert op meer commitment buiten de training. Daarnaast kan de trainer hierdoor de informatie op voor jou relevante situaties betrekken. Daarna gaan we samen aan de slag met zowel de theorie en praktijk van non-verbale communicatie. De onderwerpen die aan bod komen, kan je terug vinden in het programma onderaan deze pagina.

Na de eerste trainingsdag heb je twee weken de tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en trainingsopdrachten uit te voeren, als je dit wilt. De meeste opdrachten kan je gewoon uitvoeren tijdens je dagelijks leven en werk. Je kan jouw ervaringen en vragen in deze periode delen via de online community en persoonlijke begeleiding aanvragen van de trainer indien gewenst.

Na deze twee weken is de tweede trainingsdag. We starten deze dag met het delen van, en reflecteren op de ervaringen van de afgelopen weken om het bewustzijn te vergroten en de stap te maken naar blijvende groei. Daarna gaan we verder met het programma vol nog veel meer fascinerende theorie en prikkelende praktijkoefeningen om jouw non-verbale communicatie skills nog verder te ontwikkelen.

Online Community
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten online community van de Body Language Academy. Hier kan je informatie vinden, jouw ervaringen delen, uitgevoerde opdrachten toevoegen, vragen stellen aan de andere deelnemers en de trainers en leuke en interessante foto’s, video’s, analyses en andere informatie vinden en toevoegen.

Programma

 • De achtergrond van non-verbale communicatie.
 • De invloed van non-verbale communicatie op de hersenen (neurowetenschap) en gedrag (psychologie).
 • Diepgaande theorie over non-verbale communicatie zoals lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, micro-expressies, gebaren, houdingen en oogbewegingen, afgewisseld met praktijkoefeningen en observatieoefeningen. 
 • Het herkennen van emoties en intenties bij anderen en op basis hiervan gedrag voorspellen voor strategische communicatie. 
 • Profiling: persoonlijkheidskenmerken herleiden uit de non-verbale communicatie. Een introductie in leugendetectie: (in)congruentie en (in)authenticiteit. Het herkennen en interpreteren van tegenstrijdige signalen en verzwegen informatie (incongruentie).
 • Het herkennen van geveinsde emoties en verborgen intenties (inauthenticiteit).
 • Gesprekstechnieken en analysetechnieken om non-verbale signalen te stimuleren, herkennen en juist te interpreteren voor strategische communicatie.
 • Je eigen lichaamstaal verbeteren
 • Congruent en authentiek communiceren en het vergroten van je overtuigingskracht en gunfactor.

De trainer stemt alle informatie in het programma af op relevante situaties voor de deelnemers in de betreffende trainingsgroep. En als deelnemer word je regelmatig gestimuleerd om de kennis te vertalen naar situaties die voor jou van belang zijn zoals je werksituatie.

Onze prijzen hebben geen kleine lettertjes maar zijn ‘all-in’.

Dit wil zeggen, inclusief lunches, dranken, tussendoortjes, alle materialen zoals de readers/werkboeken, het observatie notitieboekje en gebruik van de online community.
Tijdens de trainingsdagen hoef jij je nergens zorgen om te maken, wij hebben alles voor je geregeld zodat jij je volledig kan richten op de training zelf! Er is elke dag een uitgebreide luxe lunch en gedurende de dag is er vers fruit en wat minder gezonde snacks voor de liefhebbers. En natuurlijk kan je onbeperkt gebruik maken van dranken als water, thee, koffie, fris, etc.

Betaling
Je hebt de mogelijkheid om de training te betalen via Ideal, PayPal, Creditcard of op rekening (achteraf). Dit laatste doe je door te kiezen voor “later betalen / door werkgever bekostigd”.  Bij Ideal, PayPal of Creditcard betaling ontvangt je van ons een betaalbewijs en de factuur met registratie van het betaalde bedrag. Wordt de training bekostigd door de werkgever kies dan voor “later betalen”. Je ontvangt van ons dan een factuur met het openstaande bedrag, die je kan overhandigen aan je werkgever.

Aftrek belasting en opleidingsbudget werkgever
De kosten van deze training komen mogelijk in aanmerking voor aftrek van de belasting (afhankelijk van jouw situatie). Lees hiervoor de voorwaarden op de website van de belastingdienst.
Je kan ook aan deze training deelnemen door bekostiging vanuit het opleidingsbudget van je werkgever. Wanneer je hiervoor een offerte nodig hebt, is dit uiteraard mogelijk. Laat ons dit weten in je bericht en we sturen je een offerte toe.

De prijs voor de Lichaamstaal Professional training bedraagt € 649,- 
Dit is inclusief:

 • 2 dagen training,
 • lunches, dranken, fruit en tussendoortjes,
 • uitgebreide reader / werkboek,
 • observatie notitieboekje,
 • toegang tot de online community,

Interessant?

Laat hier je gegevens achter om een plek te reserveren een van onze trainingen!
Wil je alleen een vraag stellen of ons een bericht sturen? Dat kan hier.

 • Let op: de bovenstaande gegevens gaan over jou als deelnemer en worden geplaatst op de deelnemerslijst. De factuurgegevens vul je in het volgende formulier in.

Let op! Onze mail kan in je spam mailbox terecht komen!